Ontplofte lamp vervangen

Hoera, ik ben zo blij. De ontplofte lamp boven onze eettafel is vervangen! Weten jullie mijn blog nog getiteld ‘soms heb je van die dagen’? De lamp was één van de dingen die mis gingen. Ik zat lekker te werken achter mijn laptop aan de eettafel toen ik een harde knal hoorde, een flits zag en het begon te stinken…

Onze lamp had het begeven. Nu waren er al wat glazen kapjes vanaf gevallen en was het een crime om deze lamp schoon te maken, dus ik was er niet heel rouwig om. Maar balen was het wel! Sinds februari hadden wij geen licht meer boven de eettafel. Ik had er wel een schemerlamp naast gezet, maar sfeerlicht is toch anders aangezien de eettafel mijn blogwerkplek is en ik dat vooral in de avonduren doe…

Qazqa plafondlamp

Online een lamp shoppen?

Mijn man en ik moesten dus op zoek naar een vervangende lamp. Eentje die aan de interieursmaken van ons allebei voldoet. Wie ons kent, weet dat we hier op een lastig punt zitten… Onze smaken verschillen nogal. En samen naar winkels gaan om lampen te bekijken, daar hadden we al helemaal geen behoefte aan. Dan liever online zoeken naar iets in onze gezamenlijke smaak. Dat scheelt veel tijd en frustratie.

LED plafondlamp

We hebben in veel webshops de lampencollecties bekeken, maar het bleek een lastige zoektocht. Waar we het over eens waren: led-lampen vanuit milieu (en kostenbesparend) oogpunt én een moderne uitstraling. Uiteindelijk kwamen we dankzij mijn blog in contact met Lampenlicht.nl waar ze zo ontzettend veel keuze bieden, dat we er eigenlijk al snel uit waren. Ongelooflijk! We vonden een moderne plafondlamp met roestvrijstalen armatuur en 3 witte lampenkappen van het merk Qazqa (deze).

spelen in de doos
Met de doos waren we ook blij, haha. Die werd meteen geclaimd door deze dame…

Hij werd thuisbezorgd in een grote doos, want in totaal is hij 1.25 meter lang. Deze doos werd uiteraard direct geclaimd door de kinderen. Net als de dozen waar de lampenkapjes in zaten. Dozen blijven toch ontzettend leuk speelgoed! De doos was beschadigd dus daar liet ik door UPS een aantekening van maken bij de bezorging, maar wonderwel zat het gat precies op de juiste plek en was alles nog heel. Ik haalde opgelucht adem.

Ophangen maar!

Nu was het tijd voor actie. Ik belde mijn vader om de stroom nog even goed door te meten op het aansluitpunt (er lijkt toch wat spanning op te staan ondanks dat de lichtpunten uit stonden – die had ik met plakbandjes afgeplakt zodat niemand er per ongeluk aan kon zitten). Samen met mijn man sloot hij de lamp aan en waren ze even bezig met puzzelen of hij recht hing, waar het laatste inbusmoertje gebleven was (eruit gevallen in de doos), hoe hoog hij het beste tot zijn recht zou komen (zonder dat we tijdens het eten in de lamp kijken) en of de lampenkapjes goed hangen.

Qazqa plafondlamp
En vanaf nu zit ik er dus elke avond zo bij!

Interieur inspiratie

Overigens hebben ze bij Lampenlicht.nl (van wie ik deze lamp heb gekregen) ook prachtige vloerlampen, tafellampen, schemerlampen en nog veel meer. Hier wat mooie plaatjes met inspiratie voor de verlichting die ik graag met jullie wil delen.

Ik geniet intussen lekker van mijn verlichte werkplek en de nettere aanblik van de woonkamer. Speciaal voor jullie nog even de ‘before’ foto’s…

Lees ook:

Is het uitzoeken van interieur eyecatchers bij jullie ook een ‘dingetje’? Of zijn jullie het snel eens? (Of interesseert het je partner misschien niet?) En wat vind je van onze nieuwe lamp?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Directlampen zegt:

  Je hebt tegenwoordig genoeg keuze qua verlichting.

  1. Marguerita zegt:

   Dat klopt, ik heb jullie linkje even verwijderd omdat ik dit niet eerlijk vond richting de sponsor. Kijk even in mijn mediakit voor de tarieven en mail me met een leuk voorstel voor een eigen artikel.

 2. sabine zegt:

  Wat knap, een ontplofte lamp klinkt wel heel spannend! Die lampen zijn echt mooi trouwens!

 3. kim zegt:

  Oh wauw, wat een goede tips en een mooie lampen. Ik hou van lampen, geen idee waar ik ze allemaal zou moeten laten. maar i want them alll

 4. Judith zegt:

  Echt wow die lampen! Heel erg mooi. Ik houd echt van die hele grote lampen.

 5. Maikel zegt:

  Wat een mooie, toffe lampen zeg! Hier moet ik zeker eens naar gaan kijken

 6. Fleur zegt:

  Hele mooie nieuwe lamp en fijn dat je weer licht boven de tafel hebt, dat werkt en eet toch prettiger

 7. Marlies zegt:

  Wij zijn het meestal heel snel eens qua interieur, eigenlijk hebben we zo goed als dezelfde smaak 🙂 Gelukkig!
  En wat heb je een mooie lamp uitgekozen, leuk zo met die drie delen! Ik ga eens een kijkje nemen op die webshop 🙂

 8. Wauw wat een mooie lampen.. wij hebben vandaag het grootste deel van onze inboedel verhuisd en missen nog een paar lampen. Ik ga eens kijken bij Lampenenlicht.

 9. Amy zegt:

  Dit is echt zo’n handig systeem! Ik heb op dit moment gewone leds maar die veroorzaken toch net iets te veel schaduwen.

 10. Cassandra zegt:

  Oh ik ben verliefd op die 2 staande industriële lampen, die wil ik! ?

 11. Bianca zegt:

  Mooie nieuwe lamp heb je er voor terug! Wij hebben sinds drie weken spotjes, en dat geeft ook een gaaf effect in de woonkamer x

 12. Ziet er heel goed uit! Via het bloggen kom je nog eens ergens 🙂 ! Goed idee trouwens om een aantekening te laten maken bij bezorgdienst als er doosschade is.
  Nu alleen nog een plekje zoeken voor dat roze pompomdingetje 😀

  1. Marguerita78 zegt:

   Haha, dat was overgebleven verjaardagsversiering Anita, ligt nu dus bij de andere slingers op zolder 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.