Nieuwe lampenkap kopen

Heb jij momenteel een lampenkap in jouw woonkamer staan of hangen waar je op uitgekeken bent? Schaf dan een nieuwe kap aan en geef jouw interieur zo een upgrade! Voor het opleuken van een interieur is niet veel nodig. Je kunt met woonaccessoires een heel eind komen. Dat is iets dat de lampenkap uitstekend laat zien. Vervang jij jouw lampenkap door een nieuw exemplaar in een sprekende kleur? Dan zal het geheel direct anders ogen.

lampenkappen
Foto: Shutterstock

Voor welke soort lampenkap kies jij?

Als je besluit een nieuwe lampenkap te willen kopen, zal je zien dat het aanbod divers is. Er zijn tal van verschillende soorten lampenkappen verkrijgbaar. Heb jij in jouw woning hoofdzakelijk ronde vormen? Dineer je bijvoorbeeld iedere avond aan een ronde eettafel? En wil je de lampenkap boven de eettafel vervangen? Dan is het mooi om een ronde lampenkap op deze plek te hangen. Het is mooi als de vorm van de kap correspondeert met de vormen van de meubels. Dineer jij juist aan een rechte tafel? Dan kan een vierkante lampenkap juist weer heel mooi zijn. Gelukkig is het aanbod groot. Hierdoor is er voor elke ruimte een passende lampenkap te vinden. Voor welk soort lampenkap kies jij?

pastel lampen
Foto: Shutterstock

Zwarte lampenkap: stijlvol en breed toepasbaar

De diversiteit van het aanbod kappen is niet alleen in de verschillende vormen terug te zien. De kappen zijn ook in diverse materialen en kleuren verkrijgbaar. Vooral de zwarte lampenkappen zijn erg populair. Deze populariteit is goed te verklaren. Een zwarte lampenkap is namelijk goed te integreren in ieder interieur. Heb je een lichte inrichting? Dan kunnen zwarte accenten zorgen voor een heel speels effect. Heb je daarentegen een industriële inrichting of juist een relatief donkere inrichting? Dan misstaat een zwarte lampenkap ook niet. Een zwarte lampenkap is dus niet alleen stijlvol, maar ook heel breed toepasbaar. Je kunt de zwarte lampenkap ook heel goed combineren met uiteenlopende lampenvoeten. Zo kun je met dezelfde kap hele verschillende creaties maken.

zwarte lampenkap
Foto: Shutterstock

Lees ook: Interieur: bureaulamp in Scandinavische stijl

Lampenkap in uiteenlopende stoffen

Wanneer je een lampenkap gaat kopen is vanzelfsprekend de kleur heel bepalend voor de uitstraling. Maar daarnaast is ook de stof van de kap bepalend voor de sfeer die de lampenkap creëert. Kies je bijvoorbeeld voor een houten lampenkap? Dan zal deze vooral warmte uitstralen. Dat is immers het gevoel dat hout doorgaans losmaakt. Kies je daarentegen voor een lampenkap die is gemaakt van velours? Dan zal de ruimte een exclusieve uitstraling krijgen. Deze fluweelachtige stof straalt namelijk exclusiviteit en luxe uit. De lampenkap is dus een krachtige woonaccessoire die in allerlei unieke uitvoeringen verkrijgbaar is.

luxe lampenkap
Foto: Shutterstock

Lees ook: Binnenkijker: een Oosterse hanglamp in mijn hal

Hoe lang gaat jouw huidige lampenkap al mee?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.