Interieur: bureaulamp in Scandinavische stijl

De Scandinavische woonstijl vind ik erg mooi. Sober, straalt rust uit, een tikje minimalistisch maar toch aandacht voor details. Strakke lijnen, maar wel aandacht voor comfort. Wit is bij deze interieurstijl de basis, met hier en daar wat zwart, vergrijsde tinten en pastels. Op de wishlist van mijn oudste stond een bureaulamp, zodat ze ook nu het buiten langer donker is op haar kamertje achter haar bureau kan lezen, schrijven en kleuren. Of zodat ze vanuit haar bed een lichtje aan kan doen.

Vanwege de felroze muren, kleurrijke dekbedovertrekken en speelgoed dat de aandacht trekt, besloot ik een bureaulamp uit te zoeken in de kleur wit. Wel eentje met een opvallend – en dus leuk voor de kinderkamer – ontwerp, niet te ‘zwaar’ maar klein en licht. Haar kamertje is niet zo groot en staat met bed, bureau en kledingkast al aardig vol.

scandinavische bureaulamp

Schuiven en poetsen

Eigenlijk moet ik zelf eens tijd vrijmaken om flink op te ruimen en de bureauspulletjes te sorteren. Ook al het speelgoed en de boeken moet ik nog eens doorheen. Even wat ontspullen en kijken hoe we het handiger kunnen opbergen allemaal. Voor de foto’s heb ik haar bureautje redelijk leeggeruimd even schoongesprayed en gepoetst en vervolgens ben ik gaan schuiven. Even kijken waar de lamp die ik voor haar gevonden heb het leukste zou staan. Toen alles leuk neerzetten, zodat het er gezellig (én opgeruimd) uit zou zien. Ze houdt tenslotte van opgeruimd (lees hier) en ik wilde haar verrassen.

Tafellampje uitzoeken

Wat zij niet wist, is dat mama voor haar werk iets uit mocht zoeken in webshop met alleen maar mooie lampen. Voordat zij haar verlichtingswens had uitgesproken, had ik al flink zitten neuzen en was mijn oog gevallen op de tafellamp Scandinavisch van Directlampen.nl. Mijn bestelling van de ‘Lumidem Lina Wit’ á 29,95 euro had ik op dat moment al doorgegeven. En deze werd de dag nadat zij had aangegeven graag een bureaulampje te hebben bezorgd. Vandaar dat ik onder schooltijd lekker aan de slag ging. Ik vond hem zelf zo schattig, maar toch ook hip en clean. Was er ook nog niet helemaal over uit waar in huis ik hem precies neer wilde zetten, dus de wens van dochterlief kwam precies op het juiste moment.

scandinavische bureaulamp

Al heb ik hem stiekem eerst even op een paar plekken in de woonkamer geprobeerd. Gewoon om even te kijken hoe dat stond. En op zolder ontdekte ik nog een lampje met precies de juiste fitting en wattage en kon ik hem ‘echt’ aanzetten.

Afijn, dochterlief was verguld met haar opgeruimde bureau en nieuwe lamp. Steeds weer gaat ze heerlijk achter haar bureautje zitten kleuren. Dochter twee was jaloers en wil er ook een… Ik onthoud het maar voor Sinterklaas  😉  kan die gaan shoppen bij Directlampen. Ze komt niets tekort hoor, volgende keer is zij weer aan de beurt. In ieder geval is het een leuk lampje voor een klein prijsje. We zijn er blij mee!

Wat vinden jullie van deze bureaulamp? En houd je van de Scandinavische stijl?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Dhini zegt:

    Wat leuke lampje!

  2. Wat een prachtig lampje, mooi design en het straalt rust uit op het bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.