Romantisch je tafel dekken voor Valentijn

Nog een paar weken en dan is het Valentijnsdag. Die dag kun je natuurlijk lekker uitpakken, dus de voorpret om alles te organiseren en de tafel romantisch te dekken is al in volle gang. Misschien wil je je partner verrassen of misschien gewoon je kinderen of huisgenoten? Het kan allemaal. Valentijn is de dag van de liefde en liefde kan voor alles en iedereen zijn.

romantisch tafel dekken voor valentijn
Foto door Anete Lusina

Benodigdheden voor een tafel vol liefde

Allereerst natuurlijk een mooie eettafel. Een nieuwe eettafel kopen is natuurlijk helemaal leuk, dan weet je dat iedereen er aan past, maar je kunt je (oude) eettafel ook opknappen als die niet meer zo mooi is. Geef het ding een likje verf of gebruik een gouden spraypaint om hem mooie gouden details te geven. Rood of roze met goud is een prachtige – Valentijnswaardige – combinatie. 

Leuk detail: in hartvorm gevouwen servetten

Om je tafel romantisch te dekken zou je het volgende kunnen doen:

  • koop rozenblaadjes en verspreid deze over de ovalen eettafel
  • gebruik dinerkaarsen in een mooie chique kaarsenstandaard
  • goud en rood is heel mooi
  • maak het niet te druk met allerlei tierlantijntjes op de Valentijn tafel
  • maak wat lieve briefjes met quotes of mooie teksten eventueel in de vorm van gelukskoekjes
  • voeg subtiel wat kleine vaasjes met (enkele) bloemen toe

Met deze dingen krijg je tafel echt romantisch gedekt, voor zowel ontbijt, lunch als diner. Net wanneer je kiest om samen te eten. Al is een diner met kaarslicht en romantische muziek op de achtergrond natuurlijk wel heel erg fijn.

Wat zet je op de Valentijn tafel?

Kies voor lekkere en misschien wel kleinere gerechtjes. Je kunt natuurlijk heel gemakkelijk iets bestellen, maar het zelf maken is natuurlijk veel leuker. En de liefde van de man (of vrouw) gaat natuurlijk door de maag. 

Als je zelf een recept hebt wat je altijd maakt met een eigen touch, dan kan die niet ontbreken. Dat is écht ‘jou!’. Bijvoorbeeld een lekkere pasta die je altijd maakt of een soep waar je om bekend staat en iedereen gek op is. Wat nog een leuk idee is, is een pizza zelf maken in de vorm van een hart. Of bij je high tea of dessert zelf gedecoreerde hartvormige koekjes (dat laatste kun je ook leuk samen met je kinderen doen). Het is lekker én romantisch. Zo zijn er nog vele leuke recepten voor Valentijnsdag met jouw geliefde aan de Valentijn tafel.

Romantisch alcoholvrij drankje

Van Sodastream ontving ik dit heerlijke recept voor een Star Kissed drankje dat het hele gezin kan drinken, want het is alcoholvrij. Ziet er feestelijk uit voor je Valentijnstafel toch?

starkissed cocktail sodastream
Foto: Sodastream, Star Kissed mocktail

Recept: Star Kissed

  • 25 ml lychee of elderflower siroop
  • 15 ml limoensap
  • 30 ml appelsap
  • SodaStream bruisend water

Meng de siroop en de sappen in een kan. Vul ¾ van ieder champagneglas met de mix en voeg als laatste het SodaStream bruiswater toe. Garneer met de schil van de uitgeperste limoen. Klaar!

Chocola is altijd goed

Alles met chocola is vaak een goed idee. Kies voor lekkere chocolade muffins, wafels met roze chocola en sprinkles of wat dacht je van een lekkere warme chocolademelk helemaal opgeleukt met chocolade en marshmallows. Zei er iemand chocolade fondue met vers fruit? En last but not least: vergeet geen leuk romantisch cadeautje.

Lees ook:

Hoe maak jij er met Valentijn iets speciaals van?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.