Daten in de IKEA?

“Ik moest aan jou denken”,  zei het appje op mijn telefoon. Berichtje van mijn schoonzus over de IKEA, maar dan niet op shopgebied. Je kunt op zaterdag 4 februari met een vreemde in bed klauteren in de IKEA van Utrecht! Supergrappig was het filmpje dat ik doorkreeg met 2 mensen in bed waarbij de één aan de ander vraagt: “Hoe heet je eigenlijk?” Kon ik niet weerstaan inderdaad, dat wil ik ook! Dus ik heb me aangemeld voor het grootschalige speeddate evenement: Date voor de planeet

daten in ikea
Foto: IKEA

Als ik niet ga, krijg ik spijt tenslotte. Het lijkt me een hilarische ervaring en met een beetje mazzel zit je op Valentijnsdag gebijteld nietwaar? Verschillende delen van de showroom en het restaurant van IKEA Utrecht worden omgebouwd tot intieme dateplekken zodat er volop gedatet kan worden. Er is plek voor ruim duizend singles en iedereen vanaf 18 jaar kan zich aanmelden. Ik heb dat als gezegd dus meteen gedaan.

Door vrijgezellen samen te brengen, wil IKEA ons – met een vette knipoog – helpen om in de koudste maanden wat energie te besparen. Eén huishouden verbruikt immers minder energie dan twee en de thermostaat kan zelfs een graadje lager tijdens een succesvolle date. Zo veranderen de koudste dagen van het jaar misschien wel in de warmste dagen. Klinkt goed. Of gewoon lekker samen een hotelletje pakken en daar douchen in plaats van thuis.

Hoe werkt dat daten in IKEA Utrecht?

Op de avond van 4 februari wordt de Utrechtse vestiging van IKEA omgetoverd tot de ultieme speeddate locatie. Van een intieme date bij led-kaarslicht in het restaurant tot een gezellig gesprek op een showroombed: het kan die avond na sluitingstijd allemaal. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren geopend en kunnen de singles zich melden.

Iedereen krijgt een goodiebag gevuld met onder andere ‘gespreksstarters’, handig voor een date die iets stroever verloopt. Om 20.00 uur begint het speeddaten en tot 21.30 uur gaat elke vijf minuten (met pauzes tussendoor) de ‘buzzer’ om de volgende date in te luiden. Na afloop van de daterondes blijft het restaurant nog even geopend zodat er nagepraat kan worden.  

Nu heb ik sowieso alleen maar zakelijk gespeeddate en op romantisch vlak alleen online, dus ik ben heel benieuwd hoe zoiets verloopt. Allemaal blind dates, misschien zit er niks tussen en misschien vind ik er juist wel meer heel erg leuk… best spannend. Ik doe graag dingen alleen al voor de ervaring, dus na 4 februari kan ik hopelijk zo’n dating event ook toevoegen aan de ‘been there, done that’ lijst.

Oh in dit verslag lees je mijn ervaring op het Date voor de Planeet event!

Lees ook: 

Heb jij ooit een dating event bijgewoond met speeddates? Was het wat?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Youri zegt:

  Ik heb me ook aangemeld voor het evenement, voor mij zal het speeddaten ook de eerste keer worden! Ben benieuwd hoe dat zal gaan. Een tip die ik gekregen heb, is om te proberen originele vragen te stellen. Liefst ook als ze een beetje grappig zijn. Dit in plaats van de “standaardvragen” over werk, hobby’s en familiesamenstelling, want die vragen zouden na een tijdje saai kunnen worden.

  Hopelijk lukt het me een beetje om de zenuwen onder controle te krijgen! Om dit voor elkaar te krijgen, stel ik mijn doel niet zo heel hoog. Mijn doel is om één leuk gesprek te hebben. Alle andere gesprekken mogen dan wat mij betreft saai of ongemakkelijk zijn (hoewel, liever niet natuurlijk 😉).

  1. Marguerita zegt:

   Goed voorbereid Youri!
   Ik ga er gewoon open in, zien hoe het loopt en als ik met iemand een klik heb dan loopt het gesprek vanzelf wel gok ik zo.
   Hoop er ook minimaal 1 contact aan over te houden met wie ik nog verder in gesprek wil na het event.
   En ik hoop veel te kunnen lachen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.