BizzKiss: daten voor ondernemers

Ondernemers hebben meer moeite met het vinden van een geschikte partner en zien hun relaties ook vaker stranden dan mensen die in loondienst werken. Kortom: ondernemers zijn vaker single. Dat las ik in een persbericht van BizzKiss maar heb ik natuurlijk zelf ook ervaren. Daarom heb ik me direct aangemeld bij deze datingwebsite voor ondernemers.

liefde

Ik heb Tinder nu al een paar keer ‘uitgespeeld’ en dus duidelijk nog niet die leuke blijvende partner gevonden die ik zoek. Zo eentje die mij net zo spannend vind als ik hem. Vuurwerk. De liefde van mijn leven. Dat je elkaar naar een hoger plan trekt. Gewoon een oprecht leuke man met inhoud en vooral een blijvertje, dat zoek ik.

En uit het onderzoek dat BizzKiss mij stuurde, blijkt dat ik duidelijk niet de enige ondernemende single ben die het op zo’n dating app moeilijk vindt om écht te matchen met mensen die niet ondernemen. Mijn leukste dates… waren toch echt ondernemers… (hoop dat ik niemand beledig nu) Gewoon omdat je dan veel hebt om samen over te praten en het tof is om te horen hoe iemand anders iets aanpakt met z’n bedrijf, zelfs als dat in een hele andere branche is. Ik praat graag over mijn werk en ik vind het dus ook heel tof als iemand anders daar vol passie over kan vertellen. 

Wat zegt het onderzoek over datende ondernemers?

Ondernemers wijten het niet matchen met mensen in loondienst (of zonder baan) aan een verschil in mentaliteit en onbegrip voor hun verantwoordelijkheden en prioriteitstelling. 28 procent van de onderzochte ondernemers was alleenstaand, ruim een kwart méér dan het landelijke gemiddelde van 22 procent. Van de vrouwelijke deelnemers is zelfs 33 procent single.

‘Mijn ex begreep niet waarom ik op zondag ook vaak moet werken.’

Uit een recent onderzoek waaraan 2.600 ondernemers meewerkten (waarvan 42 procent vrouw), blijkt dat een ruime meerderheid van 57 procent denkt dat ondernemers meer moeite hebben om een relatie in stand te houden dan “andere mensen”. Bijna de helft (47 procent) heeft wel eens een relatie zien mislukken door hun ondernemerschap. Het is opvallend dat vrouwelijke ondernemers dit 36 procent vaker overkomt dan hun mannelijke collega’s. Het percentage singles onder vrouwen ligt ook aanmerkelijk hoger: 33 procent om 25 procent. Volgens het CBS is 22 procent van de beroepsbevolking alleenstaand, onder de respondenten van het onderzoek ligt dit percentage dus aanmerkelijk hoger. Bij vrouwen zelfs precies 50 procent hoger! Wow!

Ruim de helft denkt dat zij eigenlijk beter af zouden zijn met een andere ondernemer. Ik heb niet meegewerkt aan het onderzoek, maar ik denk dat inderdaad ook. Liefst 96 procent van de ondervraagden is van mening dat ondernemers een wezenlijk andere mentaliteit hebben en zich over hele andere dingen zorgen maken dan niet-ondernemers. 62 procent van de ondervraagden heeft wel eens een vriendschap verloren of zien verwateren door hun focus op hun bedrijf.

Datingplatform voor ondernemers

Op 6 juli 2020 is een speciaal online datingplatform voor ondernemers gelanceerd. Initiatiefnemer is Emile van Veen: ‘De uitdaging begint al bij het ontmoeten van een potentiële partner. Ondernemers hebben het druk en maken doorgaans lange dagen. Dan hebben ze veelal geen energie meer om nog eens naar de kroeg te gaan, of hun hoofd staat er niet naar. En ook bij een eerste kennismaking merken ze vaak al direct dat zij een andere belevingswereld hebben.’ 
Naar de kroeg gaan is sowieso niet mijn ding en ik spreek zelf liever overdag af voor een kop koffie of lunch voor een eerste date. Dat kan met een ondernemer dus meestal wel, is mijn persoonlijke overweging.

Het nieuwe datingplatform heet BizzKiss en is niet alleen uniek vanwege de doelgroep waarvoor het bedoeld is, maar vooral door de wijze waarop leden geregistreerd worden. Van iedere aanmelding worden de KvK-gegevens gecontroleerd en alleen mensen die daadwerkelijk ondernemer zijn, worden toegelaten. Ook wordt bepaalde informatie “vastgezet” op de profielen, zoals leeftijd, aard van het bedrijf en hoe lang iemand al ondernemer is. Dat is wezenlijk anders dan praktisch iedere andere datingsite, waar mensen doorgaans alle vrijheid hebben bij het samenstellen van een profiel. Er zijn daarnaast unieke matchingsmogelijkheden op ondernemerseigenschappen, die veel verder gaan dan de standaardcriteria zoals bijvoorbeeld leeftijd, woonplaats, hobby’s, haarkleur en lengte.

Tot zijn verbazing ontdekte Van Veen dat er nog geen datingplatform voor ondernemers bestond. ‘Er zijn sites voor hoger opgeleiden, bepaalde geloofsovertuigingen en zelfs voor mensen die van paarden houden,’ vertelt hij. ‘Ondernemen is veel meer een mindset en een way of life dan de meeste mensen denken. En juist voor deze hele grote doelgroep van zo’n 1,2 miljoen mensen, die ook nog eens een “handicap” heeft als het om daten en relaties gaat, was er helemaal niets. Nu is er BizzKiss.’

Vrouwen maken 35 procent uit van de fulltime ondernemers, als het gaat om parttime ondernemers is dit 46 procent. Sinds 2016 is de meerderheid van de starters in die categorie zelfs vrouw. Uit het onderzoek blijkt uit bijna alle antwoorden dat vrouwen over het algemeen hun ondernemerschap als een grotere ballast ervaren bij het vinden en houden van een relatie dan mannen. BizzKiss verwacht dan een ook min of meer evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen op het platform.

Wat vind ik van de site?

Na de lancering ontving ik het persbericht en heb ik me aangemeld bij BizzKiss. Ik was snel door de Kamer van Koophandel check heen, maar het mailtje met de gegevens waarmee ik 1 cent ter verificatie kon betalen liet iets langer op zich wachten. Dus vulde ik het klantenservice formulier in en had snel een reactie.

Toen ik door de check heen was, kon ik direct even browsen tussen de eerste 26 mannen. Inmiddels is dat aantal verdubbeld. Ik begreep van mijn matches dat er nu zo’n 35 single vrouwen op de site staan. Wat niet wil zeggen dat je hetero moet zijn, je kunt in je profiel aangeven wat je zoekt. En er wordt duidelijk aangegeven dat het niet de bedoeling is om reclame te maken voor je bedrijf.

Je kunt interessante mensen een like sturen, een berichtje of een vriendschapsverzoek. Als je vrienden bent kun je ook met elkaar chatten via de site, dat gaat net even wat sneller dan berichten sturen via de inbox. In principe vink je het één en ander aan en is je profiel dus snel gemaakt, waardoor je niet veel informatie over jezelf hoeft in te vullen. Behalve je levensmotto, je zakelijke motto en wat je bedrijf doet. Bij een leuke match kun je daar uiteraard naar vragen. Ik heb zelf bij bedrijfsinformatie ‘glitterkanon’ ingevuld, omdat ik weet dat het mensen afschrikt als ik meteen zeg dat ik blogger ben. Ook al deel ik mijn smeuïge dateverhalen niet op mijn blog. 

Omdat er nog niet veel mensen lid zijn én ze ondernemer zijn, krijg je interessante keuzes. Mensen die niet direct uit de buurt hoeven te komen. En op basis van het soort relatie dat ze zoeken, kun je ook selecteren. De meesten gaan gelukkig net als ik voor ‘serieus’, wat je bij een betaalde datingsite ook mag verwachten. Overigens kost een lidmaatschap de eerste 15 dagen voor de eerste 200 leden maar 1 cent. Dat scheelt. Ik heb inmiddels met 3 personen een gesprek gehad via de site. Of het van een date gaat komen, moet je natuurlijk altijd even afwachten maar als er zo weinig mensen lid zijn en je toch al 3 interessante gesprekken kunt hebben  dan beloofd dat meer dan sommige andere datingsites die ik heb geprobeerd.

Dus ben je ondernemer? En ben je ook single? Neem een kijkje op BizzKiss als het je leuk lijkt met een andere ondernemer te daten. Wie weet levert het een leuk nieuw contact op. Al hoop ik uiteraard nog steeds om hoteldebotel verliefd te worden op iemand die dat ook op mij is. 

>> Lees ook over hoe ik met mijn dateleed in de Telegraaf stond

Waar loop jij tegenaan met dating? Of waar heb jij je partner gevonden als je er één hebt?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.