Gegarandeerd een date met Valentijnsdag? Doe zondag mee aan de blind videodates van Drankjedoen.nl

Heb jij al eens meegedaan aan een speeddate event? Ik nog nooit, maar het lijkt me wel heel erg leuk om eens mee te maken. Van andere singles hoor ik er bijzondere verhalen over. En ik smul van het tv-programma First Dates waarbij je authentieke gesprekken tot stand ziet komen. Je ziet direct of ze ‘een klik’ met elkaar hebben. Eerlijk gezegd ben ik een beetje moe van het chatten op datingapps. Een nieuwe liefde vinden staat echter wel op mijn wensenlijstje. Sinds kort is Drankjedoen.nl online, waar je niet begint met chatten maar met een blind video date! Hoe werkt dat?

online daten video speeddate

Zondagavond – op Valentijnsdag – ga ik dit voor het eerst uitproberen. In deze tijden is het sowieso heel waardevol om een echt gesprek met iemand te hebben. Dat zie je ook aan de app Clubhouse waarin je heel gemakkelijk de ‘echte’ contacten met onbekenden aan kunt gaan.

En zo had ik op Clubhouse mooi de gelegenheid om de bedenker van Drankjedoen.nl Rob wat vragen te stellen. Hij bedacht het concept in 2015 al, maar nu pas is de techniek zover dat het werkt. Hij wil de 2,8 miljoen singles in Nederland een handje helpen. 40% van de Nederlanders geeft aan eenzaam te zijn en een spontaan praatje maken was door de pandemie al lastig, laat staan dat je echt een connectie kunt maken.

Blind videodates? Catfishing en neppers zijn uitgesloten, yay

Zijn concept slaat aan. Er zijn al ruim 450 mensen aangemeld bij de site, en de verhouding man/vrouw ligt aardig gelijk. Ook ik werd getriggerd. Na een tijdje word je aardig moe van het chatten en in het echt mensen tegenkomen is gewoon lastig, zeker in deze tijd. Met avondklok en al.

Voor het eerst in lange tijd, ga ik me daarom zondag optutten: op camera is toch net even iets anders dan tekstberichten uitwisselen. En dat is fijn. Je komt op datingapps veel nepprofielen tegen (zo had ik ooit een match met Hugh Jackman… *catfish*), mensen die hun foto niet delen en dus iets te verbergen hebben, botte horken die maar 1 ding willen… Of je matcht op papier en spreekt af, om daarna te ontdekken dat iemand heel anders in het echt is dan op de foto’s of in het gesprek.

Tijdens een videodate kun je alleen maar jezelf zijn. Mimiek, hoe iemand praat, hoe de vibe aanvoelt… een eerste indruk is op papier niet te vangen. De manier waarop iemand ‘hallo’ zegt, is bepalend voor de eerste indruk over zijn of haar persoonlijkheid. Je oordeelt hierover binnen 0,5 seconden!

Oprichter Rob Sterken was er ook heel stellig over in ons gesprek: Drankjedoen.nl richt zich op serieuze daters en zodra iemand zich ongewenst gedraagt, wordt deze verwijderd. Een hele opluchting! Hij zegt: “Er zijn momenteel 2,8 miljoen singles in Nederland. Velen daarvan willen dolgraag iemand ontmoeten, maar dat gaat nu niet helaas. Omdat online daten vaak niet is gericht op de eerste indruk zoals in real life, hebben we dit videodatingconcept opgezet. Zo kun je met een eerste indruk bepalen of je met iemand verder praat of niet. Je kunt dus de meest poëtische profielteksten schrijven of sexy foto’s plaatsen, de echte keuze wordt gemaakt wanneer je iemand daadwerkelijk ziet en hoort. Daarom hopen we met DrankjeDoen.nl échte matches te maken.”

Elke zondag gegarandeerd 10 dates van 1 minuut (of langer)

Speeddaten is voor mij nieuw. Blind daten ook. Drankjedoen.nl combineert dit, best spannend dus: vooraf weet je niet met wat voor type je wordt gematcht. Tijdens het elk date event (op zondagavond dus gratis) kun je met 10 mensen een online drankje doen. Met elke date kun je 1 minuut chatten en krijg je (als het klikt) de kans om dit een paar minuten te verlengen. Klikt het niet? Dan kostte het slechts 1 minuut aan ongemakkelijke momenten. Daarna verschijnt de volgende blind date op je scherm.

Ik zat wel een beetje in de rats wat betreft mijn coronakapsel en of ik wel iets te zeggen weet, tijdens zo’n date. Maar de andere kant zit met precies hetzelfde. En het uitgangspunt is “gezellig een drankje doen”, kom je iemand tijdens een congres tegen op de beursvloer is dat ook eenvoudig tenslotte.

Hoe werkt het blind videodaten?

Eerst meld je je aan bij de site en stel je je voorkeuren in (val je op mannen of vrouwen, leeftijdscategorie etc). Afhankelijk daarvan matcht de software je tijdens een date event waarvoor je bent aangemeld. Je eerste videodate is altijd 1 minuut, is het leuk? Dan kun je op de knop “verlengen” klikken. Doe je dit allebei? Dan wordt jullie videodate met 3 minuten verlengd.

Na iedere videodate geef je aan of er een klik is. Kies je JA, dan is er een match op Drankjedoen en kun je elkaar tekstberichten sturen als het event voorbij is. Kies je MISSCHIEN, dan ben je nu geen match maar je kunt degene in een volgend event nog eens tegenkomen. Kies je NEE, dan kom je diegene nooit meer tegen op drankjedoen.nl.

Speciaal Valentijn Event: je kunt nog prijzen winnen ook

Op zondag 14 februari wordt het platform groots gelanceerd. Vanaf 20:00 uur kun je gratis videodaten om te kijken of het wat voor je is. Vanwege de lancering worden er tijdens het event 10 dates in één van de beste wijnbars van Nederland verloot. Erg leuk, ik ben nog nooit in een echte wijnbar geweest. Valentijnsdag is dus toch een feestje dit jaar: je hebt gegarandeerd leuke dates en maakt nog eens iets mee in deze sobere tijden. Volgende videocall met je vriendengroep of collega’s heb je iets te vertellen: “Ik had 10 blind dates op Valentijn!”

Alleen daarom al zou je het een keer willen proberen toch?

Aanmelden kan hier.  

Gespreksonderwerpen speeddate?

Voor mezelf heb ik een klein spiekbriefje klaar met onderwerpen zodat het gesprek ook echt ergens over gaat:

  • Sterrenbeeld
  • Werk
  • We gaan samen op vakantie, alles kan: waar gaan we dan heen?
  • Woonplaats
  • Kinderen? Kinderwens vervuld?
  • Welk restaurant wil je weer eens bezoeken en wat bestel je daar?
  • Films en series
  • Vertel een mop (het is groen en het zit op een hek, heb ik zelf paraat)
  • Koffie of thee?

Vragen stellen aan Rob Sterken kan op Clubhouse, volg deze man en mij (Marguerita), want we gaan daar in ieder geval vanavond om 19:00 uur (klik hier) nogmaals in gesprek over online daten en vooral hoe dat via blind videodates werkt. Ik hoop dat hij goede tips voor me heeft. Jij misschien ook wel?

Leuk: gisteren sprak ik op Clubhouse de auteur van dit date-gerelateerde boek:

>> Lees ook: Bizzkiss, een dating platform voor ondernemers

Welke vraag is een goede om te stellen tijdens speeddates?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.