Het leed dat cv-ketel met fabrieksfout heet…

Ons huis kochten wij inclusief cv-ketel uit het jaar 0. Of nou ja, hij was in ieder geval hard aan vervanging toe, net als veel andere onderdelen van ons huis. Daarom sloopten we de badkamer er uit, verschillende muurtjes werden vervangen en bij de benedenverdieping drilden we het beton uit de vloer. Ik had namelijk 1 grote wens met het oog op toekomstige kindertjes: vloerverwarming!

En een regendouche in de badkamer leek me ook wel wat. Het liefst had ik bovendien alle radiatoren vervangen, maar helaas liet ons budget dat niet toe. Voor de benodigde offertes en advies omtrent de benodigde verwarmingscapaciteit van ons nieuwe huis, lieten we een installateur komen. Die gaf aan dat we zeker in de woonkamer bijverwarming nodig zouden hebben.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is vooral geschikt voor een constante temperatuur. Als je het snel even een graadje warmer wilt hebben, zijn extra radiatoren een must. Gelukkig bleken die ook de hoogte in te kunnen. Ik ben dus nog steeds heel blij met de designradiatoren aan de zijkanten van onze raampartij met openslaande deuren. We kregen ook advies over het beste soort vloerverwarming. Bij ons werden dit slangen met water ingegoten in de vloer. Maar je hebt bijvoorbeeld ook – als je minder speling hebt qua hoogte – elektrische vloerverwarmingsdekens.

Lees ook: Vloerverwarming, ja dat wil ik

Radiator op zolder

Afijn, dit was afgetikt. Designradiator voor de badkamer ook. De andere radiatoren kregen een schilderbeurt en één van de radiatoren van beneden was van klein formaat en kon dus prima naar zolder zodat het kamertje daar ook lekker warm zou zijn in de winter. Na onze tochtige sloopflat en jaren afzien in de winter, keek ik enorm uit naar een behaaglijk huis!

Lees ook: 7 klusjes voor huiseigenaren in het voorjaar

Nefit cv-ketel

Op basis van onze benodigde verwarmingscapaciteit én de warm water capaciteit die nodig is om optimaal te kunnen genieten van de regendouche, kregen we van de installateur het advies om een Nefit cv-ketel te kiezen. Navraag leerde dat dit een goed merk is en we hebben er al sinds 2007 plezier van. Jaarlijks laten wij de ketel controleren en onderhouden door de installateur om er zeker van te zijn dat we geen risico’s lopen. Lekkage door een fabrieksfout werd gelukkig heel snel opgelost. Maar toen werd het 2017…

Lees ook: 5x inspiratie voor de badkamer

Fail van Nefit

Ik las op een vrijdagavond op Facebook dat Nefit waarschuwde voor gevaarlijke situaties met cv-ketels gekocht in 2007. Daarna was het ook op radio en tv. En laten wij nu precies het ‘gevaarlijke’ type ketel hebben… PANIEK! Maandag belde ik direct onze installateur op om het onderdeel waardoor brand zou kunnen ontstaan te laten vervangen, in combinatie met de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Lekker op tijd zou je denken? En ja, de installateur was zich ook rot geschrokken van deze melding en alle bijbehorende telefoontjes. Er werd direct een afspraak ingepland, want onze ketel valt inderdaad onder de garantieregeling. Ik was opgelucht…

Totdat de telefoon later die week ging. Ze hadden de benodigde onderdelen niet gekregen van Nefit. De afspraak werd verzet. En weer verzet. En weer verzet. En nog altijd levert Nefit niet het onderdeel om onze ketel veilig te maken! Leuk is dat hoor, eerst een beetje mensen bang maken en paniek zaaien en vervolgens 3 maanden later nog steeds de onderdelen niet leveren aan de bij jou aangesloten installateurs! Stelletje prutsers! Inmiddels heb ik wel kinderen en wil ik DUS dat mijn huis veilig is. Als een defect zo breed uitgemeten kan worden in de media, regel dan ook direct de oplossing.

Grote fail dit. Ik hoop dat we nog voor de herfst toch kunnen beschikken over een veilige cv-ketel! Uitleveren die onderdelen dus. Ik hoop snel een positief telefoontje van de installateur te ontvangen…

Lees ook: 5 badkamertips om je douchemoment nog fijner te maken

Bij mij stond dus de zoldervloer een keer onder water én we lopen risico op brand. Heb jij weleens gekke dingen gehad met je cv-ketel?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marguerita78 zegt:

   Fijn dat ze alles op alles zetten, maar ik was er echt heel snel bij en nog steeds heeft mijn installateur geen enkele brander ontvangen… ik baal er behoorlijk van want de ketel viel vorige week ook zomaar uit!

 1. Als je cv het niet doet (of wat mee aan de hand is) dan loopt het hele huishouden in de soep. Je kunt niks! Niet warm douchen, het wordt koud in huis, je moet voor elk warm sopje water in de ketel laten koken. Ik moet dan altijd denken aan mijn oma die water bij de pomp moest halen….en dan hou ik maar op met klagen.
  Geen prettig idee een onderdeel dat kan ontbranden.

 2. Barbara zegt:

  Toevallig zelfde verhaal. Maar bij ons was er ineens een lekkage en aan de hand daarvan monteur laten komen. Die heeft gerepareerd wat hij kon en direkt een specialist ingeschakeld. Was even langs mij heen gegaan van dat brandgevaarlijke onderdeel. Maar nu alles gerepareerd. Binnen de garantie??Tot zover beste cv-ketel-verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.