5 badkamertips om je douchemoment nog fijner te maken

Hoe ziet jouw badkamer er uit? Pas opgeknapt of kan ie wel een beurt gebruiken? April en mei zijn de populairste maanden om te verbouwen. Je kunt natuurlijk aan de bak met een complete renovatie en groot breek- en sloopwerk, maar er zijn ook kleinere aanpassingen waarmee je de look en feel van jouw stukje inhuis wellness kunt verbeteren. In dit artikel 5 tips uit mijn persberichtenverzameling!

moderne badkamer
Foto: Shutterstock

Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Markteffect en kredietverstrekker Freo blijkt dat Nederlanders het liefste hun keuken of badkamer (beiden 47%) verbouwen. De architect, aannemer of klusbedrijf (50%) spelen een dominante rol als informatiebron bij de plannen omtrent de verbouwing. Ook zoeken veel mensen op internet naar inspiratie (46%).

Lees ook: Verbouwen? Badkamer en keuken vaakst aangepakt, kleine klussen blijven 2 jaar liggen

donkere badkamer inloopdouche
Foto: Shutterstock

Glas-in-lood look inloopdouche

sealskin
Foto: Sealskin, Saniweb

Waren een paar jaar geleden nog alle douchewanden van glas, nu ben je pas echt hip als je voor de industriële look in je inloopdouche gaat. De glas-in-lood look dus. Met mooie zwarte wanden en verschillende doorzichtige facetten. Bij Saniweb heb je daar bijvoorbeeld een enorme keuze in en momenteel zie ik daar ook veel flink afgeprijsde douchewanden, bijvoorbeeld van de merken Sealskin of Saqu. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kies je de maat. Echt grote ruime inloopdouches, eventueel zelfs met 2 grote regendouches er in, zijn de trend van de afgelopen tijd. Enorm in opkomst en ik voorzie dat dit een nog grotere opmars gaat maken. Te meer omdat zwarte kranen en douchekoppen meer en meer in zwang raken en daar wil je natuurlijk een matchende douchewand bij.

Tijdelijk kindvriendelijk met Sophie de Giraf

sophie de giraf
Foto: Sophie de Giraf

Met kleine kinderen kan het niet altijd even strak, maar willen ze spelen in douche dan plak je tijdelijk een leuk badspeeltje met zuignappen aan de wand. Nieuw is bijvoorbeeld die van Sophie de Giraf, de Pipes Folies. Water gieten maar en je kind is zoet! Als de diverse kranen openstaan en je gooit water in de rode tank, gaat de molen draaien, zie je Margot de schildpad zwemmen in haar glazen pot of komt er water uit de bloem. Zijn de kranen dicht en is de rode tank vol, dan verschijnt Sophie met haar duikbril op. Zo leert je kindje ook over oorzaak en gevolg met dit waterbuizenfestijn.

Lees ook: Waarom een watertafel zo leuk is

Witte opberg accessoires

brabantia
Foto: Brabantia

Strak en opgeruimd staat netjes of je nu een grote of kleine badkamer wilt inrichten. Heb jij veel kleine frutsels slingeren op je planchet? Brabantia heeft deze drie stapelbare opbergpotjes met deksels, in Dark Grey en White. Twee pronte potjes voor haarspeldjes, oorbellen en al die andere kleine dingen die je graag bij elkaar houdt. De grotere pot is perfect voor wattenbolletjes of -schijfjes, het deksel houdt ze droog en stofvrij. De potjes hebben een krasvrije, antislip onderkant, 5 jaar garantie en service en zijn gemaakt van corrosiebestendige materialen.

opbergen badkamer brabantia
Foto: Brabantia

Lees ook: Luxe badkamer inspiratie

Pasteltinten in je badkamer met Flexa

flexa tranquil dawn
Flexa sfeerbeeld, badkamer Tranquil Dawn

Je kunt natuurlijk ook de muren een nieuw kleurtje geven, Flexa heeft diverse soorten waterafstotende verf speciaal voor natte ruimtes als de badkamer. Deze afbeelding van interieurtrend ‘a home for care’ voelt als een zachte deken mede ook door het kleurpalet. Dit bestaat uit pastellen en naturellen met de kleur Spiced Honey als warme aanvulling. Qua materialen wordt in dit interieur gebruik gemaakt van blanke houtsoorten, wol en metalen zoals zilver, koper en goud. Vergelijk het met een nevelige zonsopgang in het voorjaar. Hoe relaxt is deze badkamer ook met al die prachtige groene planten?

Lees ook: Pasteltinten zijn één van de woontrends voor 2022: Safe Haven

Hoe gebruik een shampoo bar?

shampoobar
Foto: Ethique

Shampoo bars zijn net als vloeibare shampoo maar dan zonder het water, in vaste vorm. Ze zijn steeds vaker in de badkamers van beautyfans te vinden omdat ze verpakkingsvrij en 100% natuurlijk zijn. Dat betekent geen plastic flessen meer die uiteindelijk vaak op de stortplaats of in zee belanden en geen schadelijke stoffen op jouw huid. Bovendien ideaal voor op reis (want: geen vloeistof die in je koffer kan gaan lekken). Ze kunnen er ook nog eens mooi uitzien zoals die van het merk Ethique (te koop bij Holland & Barrett) dat shamboobars in diverse kleuren heeft en wat tips geeft over hoe deze te gebruiken. Je bewaart een shampoobar op een droge en koele plek.

shampoobar
Foto: Ethique

Stap 1:

Maak je haar nat en wrijf de shampoo bar door je haaraanzet, een paar keer is genoeg.

Stap 2:

Leg de bar neer. Wrijf het product door je haar. Je zult zien dat het schuimt!

Stap 3:

Was de shampoo uit je haar en gebruik een conditioner bar om je haar extra te voeden als dat nodig is. Supermakkelijk!

Sowieso heeft de Consumentenbond een heel artikel met tips en tricks voor wie toch een complete verbouwing wil en hoe je dan het beste kunt onderhandelen met de leverancier.

Geniet van een heerlijk douchemoment voor jezelf. Doe je ogen dicht en bedenk: wat zou jij nu willen veranderen in je badkamer om er een klein stukje blijer van te worden?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.