Plasticvrij douchen met een shampoo tabletje

Er zijn steeds meer vernuftige dingen te krijgen om het milieu te sparen, zonder dat je op leefcomfort inboet. Zo zie je nu in steeds meer drogisterijen en beauty winkels de zogenaamde ‘solids’. Ik had al eens een solid nachtcrème blokje geprobeerd (sterker nog, deze is nog niet op ondanks dat één van mijn dochters hem ook regelmatig gebruikt), wat even wennen is maar wel een goed gevoel geeft omdat er geen plastic verpakking aan te pas komt. Van de webshop Shampoobars kregen we een proefverpakking met 5 mini shampoo bars van zo’n 10 gram om te proberen. Nieuwsgierig naar onze ervaring?

haren wassen met shampoo bar

Het proefpakketje met daarin 5 tabletjes van verschillende soorten shampoo in blokjesvorm (solide) kost 12,95 euro. Leuk prijsje om bijvoorbeeld met de feestdagen cadeau te doen dus. Er zitten shampoo bars in van 10 gram, waar je een aantal douchebeurten mee kunt doen in de varianten:

  • Citroen, voor vet haar -> ideaal voor de tiener
  • Meloen, voor normaal tot vet haar
  • Kokos, zacht en mild en zeer geschikt voor kinderen -> voor de jongste in huis
  • Lavendel, een zilvershampoo voor normaal haar -> voor de grijzer wordende mama
  • Jasmijn, anti-roos shampoo voor normaal tot droog haar
shampoobar
Een shampoobar uit de webshop van Shampoobars proberen voor de blog: een vast stukje zeep dus in plaats van uit een tube.

De verpakking is dus plasticvrij, de shampoo zelf is niet op dieren getest (cruelty free), siliconenvrij, parabenenvrij, vegan en sls vrij. Verder mooi om te weten dat – hoewel de webshop vooral is gericht op het verminderen van plastic afval – er geen palmolie is verwerkt in de producten van Shampoobars. Voor de productie van palmolie verdwijnt er behoorlijk wat tropisch regenwoud en als je dan toch bezig bent met een ecologische plasticvrije keuze wat betreft de producten die je gebruikt, is dit mooi meegenomen qua ‘feelgood factor’. Extra goed bezig dus met shampoo zonder palmolie!

haren wassen met shampoo bar

>> Lees ook Review: eco speelset van Krooom

Hoe is het om je haren te wassen met een blokje?

Het was best gek om je haren in te zepen met een blokje. Mijn dochters en ik hebben alle drie lange haren, mijn jongste en ik in de vorm van een zeer dikke bos. Even wennen om er een solide blokje langs te halen, maar onder de douche schuimt zo’n shampoo bar lekker! Je voelt dus wel direct dat het iets doet.

haren wassen met shampoo bar

Daarna lekker inmasseren en vervolgens uitspoelen. Merkte wel dat mijn dikke haardos daarna iets lastiger te kammen was, je haar wordt er iets droger van. We hebben nog niet alle geurtjes geprobeerd, maar wat we probeerden ruikt lekker! Daarna leg je het blokje in een zeepbakje, liefst van bijvoorbeeld bamboe of natuursteen of je hangt het in een speciaal zakje te drogen. Ik krijg van de goede Sint een mooi bakje cadeau, tot die tijd gebruiken we het rekje in de douche.

haren wassen met shampoo bar

>> Lees ook Met tassen gemaakt van oceaanplastic en waterharken op de Blogboot

Heb jij al eens geprobeerd om je haren te wassen met shampoo in harde vorm? Gebruik je meer solids en duurzame producten? Of zit je net als wij wat meer in de ‘verkennende fase’?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 8 en 9 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen voor leergierige kinderen.

Maxaro – Sanitair voor een complete badkamer

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.