Review: eco speelset van Krooom

Spullen die gemaakt zijn vanuit een milieuvriendelijke gedachte, vind ik altijd nét even wat interessanter om over te schrijven. We waren al onder de indruk van het vriendelijke merk Krooom toen we deze stand tegenkwamen op de Kleine Fabriek. Al was het maar omdat de kinderen op deze stand (in tegenstelling tot de stand ernaast) mochten spelen met het uitgestalde speelgoed. Sterker nog, dat vonden de standhouders alleen maar heel erg leuk!

Wat was er veel leuks te zien op de stand van Krooom, mijn dochters vonden dit keukentje van karton te gek.
Wat was er veel leuks te zien op de stand van Krooom, mijn dochters vonden dit keukentje van karton te gek.

Het kartonnen speelkeukentje op de stand en het andere speelgoed vielen op door de vrolijke kleuren. De gastvrije standhouders lieten mij ook nog al hun eenhoorn-items zien. Want eenhoorns zijn nu eenmaal erg leuk! Bij thuiskomst nam ik op mijn gemak de persmap door van dit Israëlische eco-merk. Wat een leuke dingen!

Dino's die je kunt vouwen.
Dino’s die je kunt vouwen.

Mooi ontwerp, duurzaam en eco-friendly

Krooom blijkt in alle opzichten een merk om van te houden. Niet alleen de prachtig ontworpen items spreken mij aan, maar ook de gedachte achter het merk. Het uitgangspunt is namelijk dat de toekomst van onze planeet in handen ligt van elke familie die haar kinderen leert over recycling. Krooom bedenkt innovatieve producten gemaakt van karton, ontworpen om veilig mee te kunnen spelen.

Alle eenhoorns verzamelen!
Alle eenhoorns verzamelen!

Er zitten geen gevaarlijke stoffen in en het karton is licht in gewicht, maar wel sterk en duurzaam en voorzien van een waterproof coating. Het speelmateriaal is 100% recyclebaar en bestaat voor minstens 60% uit gerecycled papier. Om het speelmateriaal in elkaar te zetten heb je geen gereedschap nodig, alleen wat vouwen en andere slimme truukjes en je kunt ermee aan de slag.

Vouwplaatjes uit de persmap.
Vouwplaatjes uit de persmap.

3d Play Set Fairy Tree

Bij de persmap ontvingen we tot onze grote blijdschap 3D speelset Fairy Tree. Een koffertje met daarin een kartonnen speelset van elfjes en hun boom. Mijn 5-jarige mocht deze speelset uitproberen.

Eerst maar eens kijken wat er allemaal in dat mooie koffertje zat:

Dit kwam uit de koffer.
Dit kwam uit de koffer.

Kartonnen elfjes, een boom en accessoires. En natuurlijk een handleiding. De speelset is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Aangezien mijn dochter erg leergierig is, heb ik haar zelf laten uitvogelen wat er moest gebeuren. Ze keek goed naar de handleiding en ging aan de slag. Toch moest ik een keer voordoen hoe de figuurtjes in elkaar moesten en had ze hulp nodig om het bladerdek van de boom te bevestigen. Verder heeft ze alles zelf gedaan en dat lukte prima.

De handleiding was heel duidelijk. Alles wees zich vanzelf.
De handleiding was heel duidelijk. Alles wees zich vanzelf.

Wat vond mijn 5-jarige ervan?

Ze vond het razend  interessant om de handleiding te volgen en alle figuurtjes in elkaar te bouwen. Ziet er ook ontzettend schattig en girl-friendly uit natuurlijk, zo’n tafereel van elfjes. We hadden een kort paniekmomentje toen we de splitpen niet konden vinden. Dat was mijn schuld. Die zat in een plastic zakje dat ik aan de kant had gelegd. Oeps! Gelukkig was hij snel gevonden en ook deze heeft mijn dochter zelf bevestigd. Het in elkaar zetten was erg leuk! Weer eens iets anders dan Lego.

Spelen

Toen de set in elkaar zat, heeft ze er heerlijk mee gespeeld. Er stond van alles in de brand, maar gelukkig was daar de emmer water om te blussen. De elfjes beleefden leuke avonturen. Volgens mij vond ze het in elkaar zetten overigens leuker dan het spelen met de poppetjes, haha. Dat was natuurlijk ook veel bijzonderder om te doen. De volgende ochtend liet ze het koffertje met inhoud aan haar zusje zien en hebben ze er samen mee gespeeld. Veel gezelliger dan in je eentje. Kleine zus vond de elfjes ook leuk, dus ze waren samen zoet.

Eenvoudig opruimen

Bij het opruimen konden alle figuurtjes in elkaar blijven, behalve de boom. Daar moet je het bladerdak en de stam even los van maken zodat alles in het koffertje past. Heel handig speelgoed om mee te nemen als je ergens heen gaat, alles past in het koffertje.

spelen met elfjes

Conclusie

Ik vind het speelgoed van Krooom heel mooi qua ontwerp en het is weer eens iets anders. Het recyclebare karakter spreekt me erg aan. Geen plastic, maar het houtje-touwtje gehalte straalt er niet van af. Dit is modern en mooi speelgoed! Ik denk dat hoewel het karton dan duurzaam is, het op den duur wel zal kreuken vanwege het vele in elkaar zetten en uit elkaar halen. Daarentegen heeft Krooom ook het al eerder genoemde keukentje van karton, een ijskraampje en een poppenhuis dat je slechts één keer in elkaar hoeft te zetten. Het ligt er dus een beetje aan hoe voorzichtig je kinderen met hun spullen omgaan of ze er lang plezier van zullen hebben. Gaaf voor jongens: de vouwbare dinosaurussen!

De elfjes beleven een leuk avontuur.
De elfjes beleven een leuk avontuur.

Hopelijk heb ik je weer iets bijzonders laten zien, dat je nog niet kende! Wil je meer zien van dit milieubewuste merk? Kijk op de website van Krooom.

Lees ook:

Wat vind je van dit koffertje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Eve allijn zegt:

  Wauw! Onwijs gaaf, ik ken het nog niet, maar dit is zeker iets om in gedachten te houden 🙂 Superleuk!

 2. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Wat tof, een heel goed concept. Ik kende het nog niet!

 3. Marieke zegt:

  Dit kende ik dan inderdaad weer niet 🙂 Super bedankt weer voor de tip!

 4. Liesbeth zegt:

  Mooi speelgoed en supergave stand!

 5. MetMirjam zegt:

  Leuk speelgoed! Dat kende ik inderdaad nog niet 🙂

 6. Nathalie zegt:

  Wat leuk zeg! Bijzonder speelgoed. Ik kende het nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.