Budgetfriendly kartonnen poppenhuis

Poppenhuizen, verschrikkelijk leuk maar vaak o zo duur. Toen ik op de Kleine Fabriek enkele kartonnen varianten voor meisjes én jongens zag van het merk Krooom, was ik erg benieuwd naar de prijs. Zou die lager zijn dan die van houten en plastic varianten? Nou inderdaad, de kartonnen poppenhuizen van Krooom liggen in de winkels voor prijzen tussen de 20 en 40 euro.

kartonnen poppenhuisZo spotte ik de kartonnen brandweergarage voor 20 euro bij Bol.com. Maar ze hebben ook ridderkastelen, een piratenboot, een bakkerij… Van importeur Bertoy ontvingen wij ‘city house playset Murielle’ die ik bij Kleine Zebra signaleerde voor 29,99 euro. Dit poppenhuis is bestemd voor kinderen vanaf een jaar of 3, liefst iets ouder, zodat ze het karton niet slopen. Er zitten namelijk 20 kartonnen accessoires bij en een speelmat voor onder het huis. Het Israëlische merk Krooom is eco friendly en werkt dus met volledig recyclebaar gelamineerd karton. De coating op het speelgoed is waterproof, waardoor het speelgoed duurzaam is.

Getest met mijn 4-jarige dochter

Het Muriëlle poppenhuis meet 40 bij 51 bij 51 centimeter wanneer het in elkaar is gezet. Toen grote zus uit spelen was, begon ik met mijn dochter van 4 aan de review. Voor het in elkaar zetten heb je geen gereedschap nodig. In de doos zitten wel enkele plastic schroeven met achterkanten, die je nodig hebt om het huis zelf stevig in elkaar te zetten. De meubeltjes en accessoires schuif je gewoon zo in elkaar. Ik nam daarom het poppenhuis zelf voor mijn rekening, terwijl dochterlief de meubeltjes uit het karton drukte en in elkaar bouwde aan de hand van de getekende instructie op de achterkant van de doos.

Hoe ging het bouwen van het huis?

Ik moest echt even een paar keer heel goed de doos van dichtbij bekijken om de juiste onderdelen te vinden en de volgorde te bepalen. Toen ik eenmaal doorhad hoe het zat, ging het in elkaar bouwen van het huis prima. Ik bleek alleen het dak iets te snel vastgezet te hebben. De schroeven kon ik gelukkig eenvoudig weer losdraaien, zodat alles op de juiste manier in elkaar kon. Het huis is echt een stevige constructie, waar goed mee gespeeld kan worden. Het formaat is perfect voor Playmobil poppetjes en My Little Pony. Voor Barbies is het aan de kleine kant.

Lukte het met de meubeltjes?

Mijn dochter drukte intussen de onderdelen uit het karton voor de  meubeltjes en andere accessoires. Het verbaasde mij hoe handig ze hier in was. Even kijken op het plaatje was voor haar veelal voldoende om het op de juiste manier in elkaar te zetten. Ze genoot hier zichtbaar van! Was ontzettend gefocust bezig en heel af en toe vroeg ze advies. Al met al zijn we samen zo’n 1,5 uur bezig geweest. Papa en grote zus hebben ook nog even geholpen. Toen mochten de meisjes de meubels in het huis plaatsen. Ook papa genoot ervan om de kleine meid bezig te zien met de kartonnen bouwprojectjes, weer een hele nieuwe kant van ons meisje ontdekt! Meestal blijft ze niet zo lang met iets bezig, maar dit had duidelijk haar interesse.

Wat vinden we van dit poppenhuis?

Een dag later kon er dan eindelijk met het kartonnen poppenhuis gespeeld worden. Helaas hebben de dames toen de kartonnen parasol gesloopt. Overigens is dat nu, een paar weken later, het enige onderdeel dat het spelen niet heeft overleefd. Het poppenhuis is van de woonkamer verplaatst naar de slaapkamer van de jongste waar alle Playmobil ook staat. Daar wordt het naadloos mee geïntegreerd in het spel. Als je op zoek bent naar een betaalbaar poppenhuis of gewoon naar een leuk bouwproject met je kleuter, dan zijn de speelsets van Krooom dus geschikt en leuk.

krooom poppenhuis
Enige mankement? De kapotte parasol…

De andere set van Krooom die wij hebben, is een speelkoffertje met kartonnen elfjes. De review kun je hier lezen, maar nog altijd is deze set in goede staat: alle kartonnen poppetjes en zelfs de boom (die je voor het opbergen steeds uit elkaar moet halen) zijn nog heel! Duurzaamheidstest wat mij betreft dus geslaagd, want eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat je dit steeds weer opnieuw in en uit elkaar kon doen.

Zoek je origineel speelgoed, houd je van milieuvriendelijke merken en mooie vormgeving dan is Krooom een merk om in de gaten te houden.

Hoe vinden jullie ons poppenhuis? En hebben jullie thuis een poppenhuis of garage?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Yvonne---Kidzblogger.nl zegt:

  Wat super schattig en wat gaaf die voor de boys ook

 2. Sofie zegt:

  Wat leuk! Dit merk wil ik graag onthouden voor als ik ooit mama wordt. Dankjewel voor de tip.

 3. Ik vind ‘m erg leuk! En fijn dat er zo’n budgetvriendelijke variant is. Ik weet alleen niet of ik hem in elkaar zou kunnen krijgen.

  1. Marguerita78 zegt:

   He viel mij erg mee, alleen voor de laatste paar schroeven had ik de krachtige handen van mijn man nodig, omdat ik zelf last heb van mijn handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.