Zó maak je je kinderen blij in de nieuwe kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is als ouder geweldig om te doen én nog leuker als je weet waar je kind blij van wordt. Je kan dat thema dan meenemen in de kinderkamer als je die toch aan het opknappen bent. In dit artikel leuke tips en tricks die je helpen om jouw kinderen gelukkig te zien in hun nieuwe slaapkamer. Het is dan echt een feest om naar bed te gaan.

kinderkamer huisjesbed
Tof die bergen op de muur, je maakt dit met tape. Foto door Curtis Adams

Praktische tips voor als je minder ruimte hebt

Als je minder ruimte voor de inrichting hebt en je hebt meerdere kinderen, dan is een kinderstapelbed een heel leuk idee. Ook al is het een stapelbed van hout die geen kleur heeft, dan kun je het zelf nog helemaal op pimpen met een mooie kleur die je kinderen mooi vinden. Dat niet alleen, want denk ook aan leuke lampjes (zoals bijvoorbeeld kerstverlichting) of van die lampbollen aan een snoer. Dat maakt het veel gezelliger in de slaapkamer en je hoeft dan ook niet gelijk het grote licht aan te doen. Ook handig om een klein lampje te laten branden als ze wat angstig zijn in het donker.

Een extra tip: als je al minder ruimte hebt in de kinderkamer, kijk dan of je in plaats van een kledingkast wellicht een grote lade als opbergruimte onder het bed kunt maken of bestellen. Ook daar bespaar je ruimte mee.

smulderstextiel kinderbeddengoed
Stapelbed van mijn dochters met opbergruimte en de bedden deels boven elkaar.

Voor de wat grotere ruimtes een huisjesbed

Kinderen vinden het ook altijd geweldig als ze een speciaal bed hebben. Denk hierbij aan een bed in de vorm van een racewagen, een tractor of zoiets als een huisjesbed. Met een huisjesbed hebben ze het idee dat ze een echt ‘grote mensen’ huis hebben. Daar worden ze heel erg blij van!

petitpuk huisjesbed
Foto: Petitpuk

Vaak hebben huisjesbedden een open bovenkant en dit kun je dan opleuken door daar een lijn met lampjes of vlaggen op te hangen. Net wat bij het thema past. Je hebt ook huisjesbedden die als zijkant de vorm van een hekwerk hebben. Dat is extra leuk, net of het een hek is voor een tuintje.

Dormio kidswoning
Huisjesbed bij vakantiepark Dormio Maastricht.

Leuke accessoires maken het af

Als je de grote dingen hebt bepaald, zoals het bed en het thema, kun je daar passende accessoires bij zoeken. Deze tips uit mijn persberichten mailbox zijn ontzettend leuk.

hortensia kinderkamer
Wat dacht je van een kamerplant, zoals de hortensia op de kinderkamer? Fotocredit: Hydrangeaworld.com
speelgoedzakken liefs cindy
Foto: Liefs Cindy

Berg rondslingerend speelgoed uit zicht met de stijlvolle speelgoedzakken en paperbags van bijvoorbeekd Liefs van Cindy. Ze mogen gezien worden en zijn een aanwinst voor de kinderkamer. Met de DIY paperbag set kun je er zelf eentje samenstellen. Je bestelt de opberger in de gewenste kleur en laat daarop je eigen naam printen. Vervolgens kun je met stickers aan de slag om de zak helemaal naar wens te maken. Opruimen was nog nooit zo leuk!

kinderkamer mynametag muursticker
Foto: My Nametags

Vind je kale muren maar saai maar ben je niet zo creatief of handig aangelegd? Dan bieden muurstickers de oplossing! Bovendien kan je bij de kinderkamer kiezen voor neutrale ontwerpen zoals wolkjes of sterren en later, wanneer je baby een peuter of kleuter is geworden met een eigen willetje, deze eenvoudig aanpassen. Misschien wil je spring-in-t-veld wel eenhoorns en regenbogen? Of is hij/zij eerder verzot op boerderijdieren en prinsessen? Dankzij muurstickers kun je neutrale muren houden en de kamer toch moeiteloos omtoveren tot bijvoorbeeld een onderwaterwereld. En krijg je  een beginnende puber die niet meer geïnteresseerd is in prinsessen en kastelen, maar eerder in voetbal? Dan haal je de stickers er zo weer af en ben je meteen klaar voor de volgende fase.

Lees ook:

 

disclaimer
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.