Zelf een squishy maken met Doctor Squish

We kregen een pakket om zelfs squishies te maken toegestuurd van Doctor Squish en BOTI. Misschien heb je er al reclames van gezien? Deze squishy maker ligt nèt nieuw in de winkels, speciaal voor alle kinderen die gek zijn op deze knijpballetjes en het tof vinden om zelf hun eigen antistress speeltjes te maken. Het gejuich bij mijn dochters van 11 en 10 was best luid, toen ze deze set op tafel zagen staan. Is het echt zo gaaf als het lijkt?

doctor squish review

Squishy staat voor knijpbaar. Dat vraagt dus nogal wat van een speeltje. Wij waren dan ook benieuwd of het makkelijk zou zijn om met deze speelset zelf een squishy te maken en hoe lang zo’n speeltje dan mee gaat. Je leest in deze review onze ervaring met de set van Doctor Squish.

Zeeman: 3 T-shirts voor 5 euro.

Wat zit er in het pakket?

 • een handleiding
 • de squishy maker, oftewel het apparaat
 • maatlepeltje en slijmpoeder
 • 2 gekleurde latex ballonnen
 • 4 transparante squishy ballonnen
 • glitters
 • confetti
 • 3 herbruikbare clips om de squishy te sluiten
 • gekruld cadeau lint
 • 2 flesjes gekleurde inkt

doctor squish review

Wij kregen ook de Squishy Refill kit om nog meer knijpballetjes te kunnen maken. Daarin zit:

 • 3 transparante squishy ballonnen
 • 1 gekleurde latex ballon
 • 2 herbruikbare squishy sluit clips
 • gekleurde inkt
 • confetti
 • glitters

Hoe maak je er een squishy mee?

Bekijk allereerst – VOOR JE GAAT BEGINNEN – het instructiefilmpje op youtube:

 

Ga daarna pas aan de slag. Echt hoor!

Ons testpanel bestond uit mijn brugklasser en mijzelf en wij maakten de fout om niet eerst dat filmpje te kijken… Daardoor ging het sluiten van de squishy meerdere keren helemaal niet goed, waardoor de inhoud – het vieze slijm – er uit stroomt alsof het een ontplofte vulkaan is. Echt smerige troep om op te ruimen. Dat heeft mijn dochter overigens zelf gedaan, ze probeerde het slijm ook terug te stoppen – wat uiteraard niet lukte. Je bent gewaarschuwd!

doctor squish review
Slijm proberen terug te stoppen…

Dus: leg er een plastic knutselkleed onder en laat ze dit buiten doen. Of op een knutselproof plek die je makkelijk kunt schoonmaken wanneer er per ongeluk toch iets niet goed gaat en het op de vloer loopt. Wij hebben dit speelgoed na het vullen van de ballon met versierselen op de buitentafel gezet voor het slijm gedeelte.

doctor squish review
Oeps! Toch niet helemaal goed dicht…

Op de verpakking staat ook het dringende advies om de gemaakte squishies niet los te bewaren maar in een doos of bak. Mocht er dan per ongeluk eentje knappen of open schieten, dan wordt de inhoud opgevangen.

Afijn, als het lukt is het wel echt superleuk vinden mijn kinderen!

doctor squish review
Eerst de ballon er in en oppompen.
 • Je doet eerst de ballon in de squishy maker – afhankelijk van hoe groot het knijpspeeltje moet zijn kun je de ballon kiezen en het apparaat afstellen.
 • Dan pomp je de ballon op – zorg dat je hem na squishy ontploffingen goed schoonmaakt, anders trekt hij niet goed vacuüm en lukt dit niet.

doctor squish review

Nu het leukste stuk!

 • Vul je squishy met mooie glitters, confetti, een kleurtje inkt… Wat vind je mooi?

doctor squish review

Zit alles er in?

 • Dan doe je er een schepje slijmpoeder in en vul je de squishy met water. 

doctor squish review

Even roeren!

 • Pak hiervoor een oud kwastje, stokje of lepeltje. Roer het slijm goed door terwijl het langzaam dikker wordt. Zorg ervoor dat je versierselen goed door het slijm worden gemixt en de kleur goed verdeeld.

doctor squish review

Nu komt dus het moeilijkste stuk…

 • Haal hem uit de squishy maker.
 • Draai de sqhuishy rond en knijp hem af met een clip.
 • Daarna kun je voorzichtig proberen of je hem van het sluitstuk af kunt krijgen zonder dat alles er weer uit spuit.
doctor squish review
Handig als je zusje even helpt, samen gaat het makkelijker.

Is dat gelukt?

doctor squish review

Dan is je zelfgemaakte squishy klaar! Woooohoooo! Maak er snel nog één voor je zusje in een andere kleur. Nu kun je de squishy maker schoonmaken en alle spulletjes weer opruimen. Wij hebben het slijmpoeder bewaard in een ziplock zakje.

Conclusie?

doctor squish review
Gaf even een troep, maar dan heb je ook wat!

De conclusie van deze review is dat het even wat oefening vraagt en best een smerige troep kan geven, maar dat het eindresultaat erg leuk is. Hoe trots kun je zijn op jouw zelfgemaakte knijpspeeltje? En het voelt een beetje als een wetenschappelijk experiment, alsof je in een laboratorium proefjes aan het doen bent. Zeker wanneer het slijmpoeder en water met elkaar gaan werken en je de boel door elkaar heen roert.

@marstyle78 #squishy #squishymaker #review #collab ♬ 1, 2, 3 (feat. Jason Derulo & De La Ghetto) [Sped Up Version] – Sofia Reyes

Kortom: geinig, maar als je ouders niet van slijm houden in huis, dan kun je deze Doctor Squishy beter niet op je verlanglijst zetten. Vinden ze het juist superleuk als je een beetje experimenteert en klooit met proefjes? Dan is het een aanrader. Een bijzondere knutselset die inspeelt op een trend én tiktokproof is, is het in ieder geval zeker!

Kopen?

Je kunt de Doctor Squish Squishy Maker en alle aanvulsets vinden in de speelgoedwinkels en online kopen bij onder meer Amazon waar ze er heel veel van hebben en hier bij Bol.com.

Doe vooral een prijsvergelijking, want die kan nogal verschillen.

Lees ook:

Zijn jouw kinderen ook zo in de ban van squishies om mee te spelen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.