Wie houdt er van slijm?

Slijm. Het is echt een rage op dit moment. Vroeger vond ik het zelf geweldig om slijm te maken van allerlei zeepsopjes uit de badkamer, geïnspireerd door Joris en de Geheimzinnige Toverdrank van Roald Dahl. Lekker allemaal dingen door elkaar mixen. Tegenwoordig maken de kinderen slijm met lenzenvloeistof en lijm en komt die inspiratie van Youtubers.

Mijn kinderen overigens niet, al willen ze het wel heel graag. Ik zie het geklooi met lijm en lenzenvloeistof niet zo zitten. Nu zijn er natuurlijk ook recepten om slijm te maken zonder lijm en lenzenvloeistof, maar wij houden het bij kant en klaar slijm.

Vorig schooljaar kreeg één van de meisjes kwaliteitsslijm uit een blikje voor haar verjaardag, daar werd erg leuk mee gespeeld. Maar ja… steeds met vieze handjes er in, paar keer laten vallen… kleine plukjes er uit pakken. Slijm gaat nu eenmaal niet onbeperkt mee, ook niet als het om kwaliteitsslijm gaat. De andere dochter wilde ook graag slijm hebben en kocht ‘goedkope meuk’ voor een euro bij de speelgoedwinkel. Dit slijm zat in een toiletpotje en was ontzettend vloeibaar. Hierdoor ging het niet heel lang mee, bovendien heeft het potje gelekt in de schooltas van de kleine meid. Dat had tot gevolg dat we deze in de vuilnisbak konden mikken. Zonde. Mijn advies is daarom om – als je voor kant en klaar slijm gaat – niet voor de goedkoopste soort te kiezen. Slijm uit een blikje is beduidend beter van kwaliteit.

Crazy Aaron’s Thinking Putty

crazy aarons potjes slijm

Crazy Aaron’s Thinking Putty is zo’n merk met kwaliteitsslijm. Het is gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en is veilig, niet giftig. In de USA hebben ze inmiddels een naam opgebouwd en nu willen ze Europa veroveren. Wij kregen en aantal potjes toegestuurd van importeur Bertoy om te proberen. Daarmee namen we dit Facebook live filmpje op:

Dat het kwaliteitsslijm betreft, viel de moeder van het vriendinnetje dat bij ons aan het spelen was ook direct op. Lekker dik. En met grappige extra speelmogelijkheden. Dit slijm schijnt trouwens ook super te zijn voor kinderen die graag friemelen en kan helpen bij concentratie in de klas, stimuleert creativiteit en is verkrijgbaar in meer dan 40 kleuren. Crazy Aaron’s heeft slijm met bijzondere effecten zoals Magnetics, Illusions, Cosmics en UV Reactive Phantoms. Er zijn geen batterijen of instructies nodig om ermee te kunnen spelen: gebruik gewoon je eigen fantasie! Pak een handvol Thinking Putty en strek, plet, pop en boetseer naar lieve lust. Je kunt de kleuren ook mixen met twee verschillende Mixed by Me Thinking Putty-kits.

Schrijven met licht op je slijm

Niet alleen de dikte en de verpakking maken het slijm van Crazy Aaron’s anders dan anders. Wij vonden het erg grappig dat dit slijm fungeert als een stuiterbal: je kunt het laten stuiteren op de grond (zie ons filmpje). Mijn dochters vonden de glittervariant heel erg gaaf vanwege de bling bling. Het meest onder de indruk waren wij echter van de Phantoms. In deze grote verpakking met slijm zit ook een klein uv-lampje. De phantoms reageert namelijk op UV licht. Je kunt het slijm buiten ‘opladen’ in de zon, zodat het in het donker lichtgeeft, maar met behulp van het kleine lampje kun je er op schrijven of tekenen. Dan verkleurt het slijm van wit naar paars. Heel gaaf effect! Verder kun je alle Crazy Aaron’s slijm varianten modelleren in een bepaalde vorm, waarin het net als klei blijft staan. Na een tijdje zakt het vanzelf terug in zijn oude vorm.

De Thinking Putty is vanaf verkrijgbaar in verschillende maten :

5 cm : adviesverkoopprijs € 3,99.

8 cm : adviesverkoopprijs € 12,99.

10 cm : adviesverkoopprijs gaande van € 12,99 tot € 18,99.

Grote sets (0,45 kg) : adviesverkoopprijs € 59,99.

Gift sets : adviesverkoopprijs gaande van € 24,99 tot € 49,99.

Ga naar puttyworld.com voor meer informatie over Crazy Aaron’s Thinking Putty. Je kunt Crazy Aaron’s slijm onder meer kopen bij Educadora. Voor meer verkoopadressen kijk je op de site van importeur Bertoy.

Hebben jullie slijm in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.