Pasteltinten zijn één van de woontrends voor 2022: Safe Haven

Zin om je interieur een make-over te geven? Pasteltinten zijn één van de belangrijkste woontrends voor 2022. Flexa roept bijvoorbeeld de zachtblauwe kleur Bright Skies uit tot Kleur van het Jaar en in de interieurbranche is één van de voornaamste trendbeelden Safe Haven gedoopt door de trendwatchers van CBW-erkende woonwinkels. Zelf riep ik in mijn plog over de Show Up! Beurs al dat er opvallend veel mooie producten in pastelkleur te vinden waren.

safe haven CBW Erkend
Foto: CBW-erkend.nl

Hoe zit dat? Het huidige, harde maatschappelijke klimaat vol met polarisatie en claims van fake news roept bij veel mensen een behoefte aan verbinding, gelijkheid en veiligheid op. Dat zie je terug in de nieuwe woontrend Safe Haven waarin een gevoel van veiligheid wordt gecreëerd. Producten lopen soms in elkaar over en zo ontstaat er een vloeiend geheel.

safe haven CBW Erkend
Foto: CBW-erkend.nl

Zachte kleuren en vormen

Het interieur lijkt je te omarmen. Binnen deze trend zie je vooral veel afgeronde en bolvormige meubels en accessoires. Af en toe krijgen de vormen iets koddigs en lijken eigen karakters te worden, dessins zijn niet zo belangrijk. Het warme kleurpalet bestaat uit roze- en bruintinten. Deze worden aangevuld met diverse pasteltinten die het geheel een nog vriendelijker en vrolijker uitstraling geven tijdens de herfst en winter. Ook aan bijvoorbeeld de eettafel. Zachte en pluizige materialen worden gecombineerd met kleurverloop en semitransparantie. Ze versterken de zachte en veilige uitstraling van het interieur, aldus het persbericht van de CBW-erkende woonwinkels.

safe haven CBW Erkend
Foto: CBW-erkend.nl

Meedoen aan de pasteltint in je eigen interieur?

Je kunt eenvoudig aan deze trend meedoen in je slaapkamer door bijvoorbeeld een Essenza Billie bedsprei neer te leggen. Bij webwinkel Smulderstextiel hebben ze deze lieve pasteltinten volop in het beddengoed van niet alleen Essenza, maar ook de merken Beddinghouse en Heckett & Lane bijvoorbeeld. Dat past bij elke matrasbeschermer die je al in huis hebt. In de badkamer ben je in één keer trendy met een pasteltint badmat of hamamdoek van bijvoorbeeld het merk Sea Horse.

flexa bright skies
Foto: Flexa.nl Bright Skies

Wil je verven?

Een muur in een ander kleurtje kan de sfeer in je huis meteen meenemen naar de gewenste veilige pastel uitstraling. De babyblauwe kleur op de muur in mijn eigen woonkamer heeft veel weg van de trendkleur Bright Skies, een luchtige lichtblauwe tint. Hij straalt een nieuw begin uit en is heel leuk te combineren met wat energiekere kleuren zoals geeltinten, de groenige ‘tranquil dawn’ die eerder kleur van het jaar was, maar ook met zachtroze of veilig bruin. En wat dacht je van een roze slaapkamer?

Voor accessoires kun je even snel doorklikken naar mijn trendartikel over de home deco items die ik op Show Up zag. Serviezen van merken als Pip Studio en Rice kleuren mooi mee met deze trend!

mo man tai show up

Ik moet zeggen dat deze Safe Haven sfeer met pasteltinten mij heel erg aanspreekt. Rustig, wel vrolijk en vooral heel erg lief en zacht qua uitstraling. Ben je al nieuwsgierig naar de Flexa verf kleuren 2023?

Lees ook:

Wat vind jij van deze woontrend?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.