5 manieren voor een muurmetamorfose

Keek jij deze week ook Kopen zonder Kijken? Geweldige metamorfoses van een op het eerste gezicht totaal ongeschikt huis hè? Wat ik zo tof vond deze aflevering, was de goedkope metamorfose – hun budget was op – van de muur in de woonkamer. Een paar prachtige framelijsten opgeplakt, daaroverheen een laag muurverf en voilà: een geweldig resultaat met jaren ’30 uitstraling en toch heel hip! In dit artikel 5 manieren op een trendy muur te maken, zodat ‘you can make it your own’.

tips-muur-metamorfose

1 Lambrisering en verf

futuristische wandbekleding
Foto: Wonen&Co Beurs

Een paar lambrisering strippen zoals in de uitgelichte afbeelding in de vorm van een schilderij lijst, geven een kamer direct een jaren ’30 uitstraling met hip accent. Je kunt dit soort lambrisering ook op het plafond maken (wat je dus wel in de klassieke jaren ’30 huizen ziet). Geen zin in onhandige ‘dikke’ randen? Dan kun je met schilderstape bijzondere vlakken maken en met verschillende kleuren muurverf, bijvoorbeeld van Sigma, aan de gang. Dit geeft al snel een unieke uitstraling. Zonder tape kun je overigens ook gave effecten bewerkstelligen, kijk maar naar mijn artikel over de gele wand waarbij ik de bovenrand bewust slordig en niet helemaal tot het plafond heb gelaten.

Lees ook: Inspiratie opdoen op Wonen&Co

2 Sfeervol behang

kekamsterdam-behang
Foto: KEK Amsterdam

Warmte en sfeer krijg je met behang in een bijzondere print. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit rustige behangetje met bloemenprint op bijvoorbeeld je slaapkamer? Je ziet hier behangetje FR-012 uit de nieuwste behangcollectie van KEK Amsterdam á 80 euro per rol. Mijn flamingo behangetje komt ook van dit merk, zeer goede kwaliteit. Met bijzondere prints maak je van een saaie muur in een handomdraai een geweldige blikvanger. Voor de collectie die je op de foto ziet is KEK Amsterdam een samenwerking aangegaan met bekroond illustrator Floor Rieder. De tijdloze dessins van getekende bloemen, bladeren en takjes komen zowel in een modern als klassiek interieur perfect tot hun recht. De gehele collectie bestaat uit 25 behangen in diverse dessins en kleurcombinaties. Door de matte coating is het behang afwasbaar en daardoor ook geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken in de keuken of wc.

Lees ook: Superkek: mijn flamingo behang en roze muur!

3 Warme uitstraling met houtstrips

houtstrip style4walls woonkamer
Foto: Style4Walls

Sta je met je rug tegen de muur als het gaat om het creëren van sfeer in een ruimte? Heb je twee linkerhanden en zie je het gestoei met kwasten en behang niet zitten? Geen paniek. Met de wandbekleding van Style4Walls breng je op een eenvoudige wijze sfeer in huis. De hout textuur op de wand haalt buiten naar binnen en geeft je interieur een warme en natuurlijke uitstraling. Ben je meer op zoek naar een klein detail met een groots effect? Kies er dan voor om enkel een deel van de muur te bekleden, zoals de strook achter je bed of TV.

4 Steenstrips voor een moderne look

steenstrip woonkamer style4walls
Foto: Style4Walls

Geef de muur een verrassend effect met steenstrips. Het bekleden van een wand of deel van een wand is dé trend op het gebied van interieurdesign en in vele ruimtes toe te passen. Of je nu gaat voor Scandinavisch wonen, stoer industrieel of meer klassiek, voor elke woonstijl heeft Style4Walls een stijlvolle oplossing. Ga voor een woonkamer in loft-stijl met de kant-en-klare baksteenstrips. De robuuste look past bij mooi bij een industriële ruimte, maar komt ook perfect tot zijn recht in een landelijke woonstijl. Gaaf nietwaar?

5 Combineer verf (of behang) met muurstickers

bloemen muursticker daring walls
Foto: Daring Walls

Makkelijk maar veel effect, is het effen verven van een gladde wand. Dus in één kleur. Daarop plak je een grote muursticker of juist verschillende subtiele kleinere stickers als detail.  Een mooi voorbeeld zie je hierboven met een sticker van Daring Walls. Deze muursticker van met de hand getekende bloemen in mooie dunne lijnen is echt een eyecatcher, hoewel subtiel. Door de rustige kleur warm grijs is het een opvallende maar niet overheersende decoratie op de muur. De bloemen zijn rondom uitgesneden. Deze specifieke sticker is 189 euro.

Lees ook: Afwasbare verf in de keuken

Welke metamorfose zou het best in jouw woonstijl passen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.