Project gele muur

Geel is de lievelingskleur van mijn dochter. Een vrolijke kleur die een gevoel van blijdschap uitstraalt, helemaal in combinatie met de kleur roze. Ik liep al maanden rond met het idee om de saaie witte muur achter mijn bank van een kleurtje te voorzien. En nadat dochterlief met een geel schilderij thuiskwam, bedacht ik dat dit wel heel mooi kleurt bij roze. Gele muur it is!

En dan ook echt kanariegeel! Even lekker experimenteren. Op Pinterest zag ik een tof idee dat ik had bewaard en het toeval wilde dat mijn schoonzus (die ik als interieurgoeroe zie, check hier haar werk) datzelfde plaatje op Pinterest naar mij door appte. Dit is ‘m:

Een idee van Frans Uyterlinde van VTWonen dus. Het toeval wil, dat ik vlak na het verven van mijn muur met slordige rafelrand een inspiratiesessie had over interieurtrends voor 2020 en wat kleur kan doen met een ruimte door diezelfde Frans. Wat een ontzettend aardige en inspirerende man!

Flexa a home for play kleurenpalet

Het idee van de rafelige bovenrand en de kleur niet laten doorlopen tot het plafond, past heel goed bij één van de interieurtrends die verfmerk Flexa heeft gedefinieerd voor 2020: ‘A home for Play’. In hun inspiratiegids wordt deze woonstijl uitgelegd als ‘het speelse huis’ met een kleurenpalet dat aanzet tot transformatie, vrolijkheid en ontvankelijk zijn voor speelse ervaringen. Het speelse huis is licht en helder en maakt de bewoners blij. Nou, ik herken me daar helemaal in met mijn roze en flamingo’s uiteraard. Vandaar mijn keuze voor de gele kleur F9.44.60 oftewel ‘Crust’ van Flexa voor deze wand.

Ik vind het heerlijk om – nu ik gescheiden ben – in ons meidenhuis lekker te experimenteren met gedurfde interieurideeën. Bij mijn verhuizing vorig jaar heeft Flexa alle verf gesponsord en ook nu stuurden ze mij weer blikken toe om dit experiment met een knalgele muur uit te kunnen voeren én aan jullie te laten zien hoe gaaf het is geworden!

“Je bent een stuk vergeten”

Als je met een hip idee aan de slag gaat, zijn er natuurlijk altijd mensen die vragen of ik niet een stuk ben vergeten. Maar nee dus. Het hoort zo. Ik vond dit idee van de rafelrand van VT Wonen stylist Frans Uyterlinde gewoon supergaaf en heel erg passend bij mijn persoonlijkheid: ik houd wel van een beetje slordig en niet té perfect. Bovendien kan ik de rest van de muur altijd nog doen, mocht ik het toch niet mooi vinden. Easy as that. 

flexa verf gele muur

Vanwege de grove structuur van de muur, moest ik wel goed duwen met mijn roller en met een kwast bepaalde stukken even nalopen. Heb de wand 2x gedaan met de (structuur) roller.

flexa verf gele muur

Extra voordeel: je zag op mijn witte muur heel erg een soort vierkant lopen vanwege structuurverschil op de muur. Een erfenis van vorige bewoners. Nu ik de rafelrand gelijk heb lopen met de bovenste lijn én nu de rest van een gele kleur is voorzien, zie je die lijnen ook niet meer. Zijn meteen weggewerkt! Erg fijn.

flexa verf gele muur

Maar goed, zo’n statement op je muur lokt reactie uit: you love it or you hate it! Wat vinden jullie van deze knalgele muur? En is zo’n rafelrandje iets wat jij ook zou doen? Of ga je voor strak?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Erg mooi, deze gele kleur op jullie muur. Veel mensen durven geen felle kleuren te kiezen terwijl deze vaak erg mooi zijn! Zelf heb ik ook een muur in mijn gang donkerblauw geverfd. Ik krijg er veel leuke complimenten over!

  2. MarjonS zegt:

    De gele muur vind ik top. Zelf ook een halve okergele muur. Dat rafelige past minder goed bij mij. Ik kies toch voor recht oftewel strak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.