Wooninspiratie: afwasbaar babyblauw in de keuken

Kleurrijk wonen maakt mij vrolijk, maar het moet wel subtiel blijven. Klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, is niet zo. Als vrouwenhuishouden vrolijken wij ons op door gezelligheid in huis met kleuren waar we blij van worden. Samen met mijn jongste dochter koos ik voor lief zachtblauw om de muur boven het aanrechtblad wat sfeer te geven. We mochten een inspirerende kleur uitkiezen om de nieuwe Flexa Easycare muurverf met vlekwerende eigenschappen onder de aandacht te brengen, vandaar. Weg saai wit, hallo babyblauw!

flexa easycare keuken
Altijd al van die tegels boven het aanrecht af willen zijn? Dat kan met Flexa Easycare Keuken. Deze matte duurzame verf stoot door de vetbestendige technologie (Grease Resist Technology) (vet)vlekken af waardoor ze niet in de verf trekken. Hierdoor kunnen vlekken zoals olie, boter of mayonaise optimaal verwijderd worden zonder dat de verf beschadigt. Dus perfect om in je keuken te gebruiken. Foto: Flexa

Vlekken op de muur komen nogal eens voor in de keuken. Van die fles saus die je opentrok, dat glas dat overstroomde of die pan waarin je iets te ruig staat te roeren… Wil je die vetvlekken wegpoetsen, dan vervaagt bij een normale muurverf de kleur. Daarom heeft Flexa sinds kort dus Easycare, deze matte gekleurde muurverven met een vlekwerende technologie is afgestemd op waar je het in huis gebruikt. Van het plafond van de badkamer (met schimmelwerende eigenschappen) tot aan dus de muur boven het aanrecht in de keuken (met vetvlekken). Met deze muurverven ben je in elke ruimte klaar voor kleur en zoals je ziet fleurt het mijn keukenblokje zeker op nu de witte latex is overschilderd met zachtblauwe Easycare.

flexa easycare ervaring
Before… een wit muurtje tussen een wit aanrechtblad en witte keukenkastjes. Dit alles netjes afgeplakt.

Mijn ervaring met Flexa Easycare verf

Ik kreeg een flinke pot toegestuurd in de door ons uitgekozen zachtblauwe verftint. Deze verf met vlekwerende eigenschappen is iets dikker dan normale verf. Voordeel is dat het minder druppelt en je niet zo’n last van druipers hebt. Zoals jullie zien heb ik eerst de boel afgeplakt met schilderstape en plastic over het aanrechtblad gelegd om te beschermen tegen verfvlekken. We hebben verfrollers besteld  die je ook voor lakken kunt gebruiken, omdat de verf dus wat stroperiger is. Je rolt hem dus ook iets lastiger uit in je verfbakje. Zoals je op mijn muurtje ziet, haalt dat verder niet uit. Op de muur kun je de verf prima uitrollen en is hij goed dekkend. Omdat mijn muur iets structuur heeft, heb ik nog wel een tweede laagje gedaan en wat witte spikkels aangetipt met een kwast.

flexa easycare ervaring
Zachtblauw…

Grappig detail: tijdens het afplakken van het aanrecht was ik (via Clubhouse) te horen op WildFM en draaiden ze nog een uptempo muziekje voor me om de vaart in het verven te krijgen. Na afloop mocht ik nog even mijn bevindingen op de radio delen.

Ik was vrij snel klaar met de 2 laagjes en het aantippen en had minder verf gebruikt dan ik dacht nodig te hebben. Positief dus! Heb nog genoeg over om een andere – grotere – muur te doen, wordt vervolgd dus want het is een mooi kleurtje.

flexa easycare ervaring

flexa easycare ervaring
De hippe blusdeken is van Naaais, groen special edition Sodastream apparaat, snijplank van Blomus en natuurlijk de mooie zachtblauwe Easycare verf van Flexa op de achterwand.

Verkrijgbare kleuren: alles…

Flexa Easycare is in allerlei kleuren te mengen op de Flexa Mengmachine. Vooraf thuis de kleur testen kan ook met de Flexa Kleurtester, een mini-roller en tester in één. Wij gingen echter voor makkelijk. Een kleur kiezen is al ingewikkeld genoeg en dus kozen we de mooiste kleur uit het Flexa Easycare kleurpalet. We twijfelden tussen een groentint en deze blauwe kleur, maar uiteindelijk werd het dus zachtblauw.

flexa easycare ervaring

flexa easycare ervaring
Mijn lichtblauwe Hunkemöller joggingpak kleurt mooi bij de keuken. Het is echt een modekleur in 2021 dat zachtblauw.

Waar te koop?

De adviesprijs voor Flexa Easycare muurverven is v.a. € 22,99. De drie varianten zijn verkrijgbaar bij verfwinkels waar je ook de Flexa Easycare brochure vindt waarin ook het samengestelde kleurpalet is terug te vinden, zoals hier. De Flexa Easycare Kleurtester adviesprijs is € 1,99 en is in de verfwinkel en online bij Flexa te koop. Meer informatie over Flexa Easycare vind je op flexa.nl.

Hoe vinden jullie het? Ga je dit voorjaar nog ergens een metamorfose met verf doen in huis?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.