Once upon a mermaid… met de Tiger Tribe Bath Stories

Op een bepaald moment worden je kinderen wat groot voor badeendjes en bootjes. Maar toch spelen ze nog graag in bad. Met 2 dochters van 4 en 5 jaar zitten wij in deze tussenfase. Wat is dan leuk badspeelgoed? Op de Kleine Fabriek spotte ik in de stand van Bertoy de Bath Stories van Tiger Tribe. De set met zeemeerminnen sprong er voor mij als meisjesmama direct uit. Hier wilde ik meer van weten.

bath storiesHet merk Australische merk Tiger Tribe valt op door de mooie tekeningen in heldere kleuren. Hun ‘bath stories’ zijn gericht op kinderen ouder dan 3 jaar en bieden wat meer uitdaging dan de badpuzzels die ik al wel kende. Dit zijn echt verhalensets rondom een bepaald thema: ‘Once upon a Mermaid’ met zeemeerminnen, ‘Once upon a Jungle’ met dieren uit de dierentuin, ‘Once upon a Farm’ met boerderijfiguren en ‘Once upon a Pirate’ met piraten.

tiger tribe mermaids
Alle ‘puzzelstukjes’ waarmee je verhalen kunt spelen.

Zwemles motivator

Inmiddels hebben wij de set ‘Once upon a Mermaid’ ontvangen om te proberen. Als een echte loedermoeder gebruikte ik de doos speelgoed als motivator voor de zwemles, waar één van de dames geen zin in had. “Als jullie goed je best doen, mogen jullie straks deze doos open maken.” De doos van Bertoy was huge en werd vlak voor ons vertrek bezorgd. Nou ik kan jullie vertellen, de tegenzin was snel vergeten! Er werd heel goed gezwommen. Toen mochten ze dus onder het genot van limonade en wat lekkers de doos uitpakken. Maar… alles moest in de verpakking blijven van deze #loedermoeder. Mama moet alles eerst fotograferen voordat er mee gespeeld kan worden.

Verhalen met zeemeerminnen

Hoe opgelucht waren ze dan ook toen ze het zeemeerminnen badspeelgoed ontdekten! Na het zwemmen mogen ze altijd badderen en daarna haren wassen onder de douche. Terwijl het bad vol liep, maakte ik snel foto’s van de verpakking en de 18-delige set badplakkers. Intussen zaten de meisjes vol spanning tussen het sop te wachten. Ik probeerde nog even het handige opruimbakje aan de muur vast te maken met de zuignappen, maar dat lukte me niet. Haalt ook niet uit, want bij ons staat het badspeelgoed in bakjes op de badrand. Dit badkuipje vol zeemeerminnen paste er nog wel bij.

Voorzichtig zochten mijn dochters één voor één om de beurt iets uit het bakje om op de platte rand van het bad vast te plakken. Even natmaken en hoppa. Ze waren heel keurig bezig, maar mama werd ongeduldig en kiepte midden in het bad het bakje om. Zo konden beide meisjes er tenminste goed bij. Nu was het ook makkelijker om een leuke zeemeerminstaart te zoeken bij elk bovenlijfje. En er zat een schatkist bij!

Hoe spelen mijn kinderen er mee?

Mijn dochters verzonnen eerst namen voor elke zeemeermin en toen begon het spel pas echt. ‘Roosje’ was haar ketting kwijt en wilde op schattenjacht gaan. De meerminnen beleefden een leuk avontuur en maakten grapjes met elkaar. De speelstukken laten zich eenvoudig heen en weer schuiven voor het verhaal. Zoals ik wel had gedacht, sluit dit thema met zeemeerminnen perfect aan bij de belevingswereld van de meisjes van 4 en 5. Ik kan met een gerust hart het oude (niet meer zo frisse) badspeelgoed laten verdwijnen, want ze zijn op deze set van Tiger Tribe voorlopig niet uitgekeken. Zelf vind ik het erg leuk dat je kunt variëren met de staarten en bovenlijfjes. Mijn kinderen houden heel erg van rollenspel, daarom is ‘Once upon a Mermaid’ een schot in de roos.

Tip: ook leuk op de douchewand als je met je baby gaat douchen, zo heeft de kleine iets om naar te kijken!

Waar te koop?

Speelgoed van het Australische Tiger Tribe wordt in Europe gedistribueerd door Bertoy. In Bodegraven kun je het bestellen bij Speel s Goed Arie v/d Panne aan het Willemsplein. Die staat nog niet op de landkaart met dealers die je hier kunt vinden. Het merk ligt niet bij de grote ketens, maar juist bij de speelgoedwinkels met een bijzonder assortiment. Online vond ik het Tiger Tribe badspeelgoed voor 23,95 euro bij:

Meer blogs lezen over badspeeltjes?

Zijn zeemeerminnen bij jullie thuis ook een hit?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Volgmama zegt:

    Dat is leuk zeg! Verzinnen ze vast elke keer opnieuw een ander verhaaltje mee.

  2. Natasja zegt:

    Wat ontzettend leuk speelgoed, daar zou ik zelf nog wel mee in bad willen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.