Uitdagende badbootjes getest

Toen ik zwanger was van mijn oudste, hoorde ik voor het eerst over Lilliputiens. Ik had namelijk een collega met al twee kinderen en die raakte er niet over uitgepraat. Ze was groot fan en zorgde ervoor een pas bevallen collega (die ik op dat moment verving) onder meer een tof speelkleed en krokodil van dit merk kreeg. Vanzelfsprekend Googlede ik met mijn steeds dikker wordende buik wat af op dit merk en werd het toegevoegd aan de cadeautipslijst. Duurzaam speelgoed dat er mooi uitziet en nét even bijzonderder dan andere merken. Nu ik graag blog over uitdagend speelmateriaal, kan dit merk ook niet achterblijven vanwege de Genius lijn. Wat dat is?

bootjes

De Genius collectie van Lilliputiens bestaat uit vrolijke boekjes, spellen, puzzels en bouwspellen en is speciaal ontwikkeld om kinderen van zes maanden tot zes jaar uit te dagen en te helpen bij hun ontwikkeling terwijl ze spelen. Genius bestaat uit een serie van 30 originele kartonnen spellen en speelgoed dat de creativiteit van je kind aanwakkert en de nieuwsgierigheid stimuleert. Speelgoed dat mij daarom erg aanspreekt, ik was dan ook heel blij dat we de nieuwe badbootjes uit deze lijn mochten proberen. Het leek mij meer iets voor jongere kinderen, zou het dan nog wel interessant zijn voor mijn dochters van bijna 4 en 5?

Eens kijken wat er in de doos zit...
Eens kijken wat er in de doos zit…

Uitpakken

Zo zijn ze een hele tijd zoet geweest met de bootjes en het water. Uiteindelijk gingen natuurlijk de zwembroeken aan en speelden ze verder. De bootjes konden ook in elkaar gepast worden en wat vooral heel leuk was, waren de waterstralen uit de trechters. Overgieten en kijken hoe het water eruit loopt blijft leuk. En dan weer vouwen en nog eens proberen wat er dan gebeurt.

Op een zonnige dag gaf ik zonder uitleg de doos die we van Lilliputiens kregen aan mijn peuter. “Pak maar uit, hier mag je mee spelen.” Eens kijken wat ze ermee ging doen. Camera in de aanslag 🙂 Ze bewonderde de bootjes en zette ze netjes op een rijtje. De kleurtjes spraken haar wel aan. Elk bootje heeft z’n eigen kleur en de binnen en buitenkant hebben een ander dessin.

DSC_0015

Zo zijn ze een hele tijd zoet geweest met de bootjes en het water. Uiteindelijk gingen natuurlijk de zwembroeken aan en speelden ze verder. De bootjes konden ook in elkaar gepast worden en wat vooral heel leuk was, waren de waterstralen uit de trechters. Overgieten en kijken hoe het water eruit loopt blijft leuk. En dan weer vouwen en nog eens proberen wat er dan gebeurt.

Conclusie

Erg leuk speelgoed en zeker uitdagend omdat het zo veelzijdig is. De kinderen ontdekten steeds iets nieuws, waardoor ze lang geboeid bleven en het spel telkens een nieuwe impuls kreeg. Inmiddels hebben we de bootjes naar de badkamer verhuisd. Zowel in het bad als in de douche zijn ze een hit. Experimenteren en klooien met water op verschillende manieren staat garant voor een lange aandachtsboog, bij mijn kinderen. Ik ben er dus heel blij mee, want geboeide kinderen betekent geen ruzie in bad.

liliputiens  

OVER LILLIPUTIENS

Lilliputiens speelgoed laat zich het beste omschrijven als ‘verwondering uitlokkend’. De magie van verborgen verrassingen, prikkels die nieuwsgierig maken, vormen die aan het denken zetten… Ieder speeltje is een ontdekkingsreis. De wereld van Lilliputiens zit boordevol kleine wondertjes. Elk stuk speelgoed straalt zijn eigen, vrolijke verhaal uit. De talrijke mascottes van het label hebben ieder hun eigen magisch universum. Een verscheidenheid aan zachte stoffen en ontwapenende personages wekken vertrouwen op bij kindjes. De vele vormen, kleuren en geluiden dagen de onderzoekende geest van kinderen steeds weer uit.

DSC_0067

Lilliputiens heeft als motto een plezierige, kwalitatieve en veilige manier van leren. Deze bootjes van het merk voldoen daar naar mijn mening volledig aan. Ik snap waarom mijn collega van destijds zo enthousiast was over dit Belgische merk! Voor meer informatie: www.lilliputiens.be, op deze site staat ook een lijst met online verkooppunten in Nederland.

Wat vind jij van deze veelzijdige bootjes? Is het ook iets voor jouw kinderen? En kende je Lilliputiens al?

Lees ook:

Ga jij naar de Hasbro Spelen?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Een dagje uit aan de Westlandse kust

Indoor Lego-plezier aan het strand – met 27% kortingscode!

Happy Italy open in Nieuwegein langs de A27

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ilse van Kreanimo zegt:

  Dat ziet er echt héél leuk uit!

  MIjn kindjes zijn sowieso waterratjes! 🙂

 2. MetMirjam zegt:

  Wat een leuk speelgoed! Daar zou mijn dochter zich ook goed mee bezig kunnen houden inderdaad. Ik kende het nog niet.

 3. Nathalie zegt:

  Ze zien er leuk uit! Ik denk dat mijn kinderen hier ook wel plezier aan zullen beleven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.