Uitdagende badbootjes getest

Toen ik zwanger was van mijn oudste, hoorde ik voor het eerst over Lilliputiens. Ik had namelijk een collega met al twee kinderen en die raakte er niet over uitgepraat. Ze was groot fan en zorgde ervoor een pas bevallen collega (die ik op dat moment verving) onder meer een tof speelkleed en krokodil van dit merk kreeg. Vanzelfsprekend Googlede ik met mijn steeds dikker wordende buik wat af op dit merk en werd het toegevoegd aan de cadeautipslijst. Duurzaam speelgoed dat er mooi uitziet en nét even bijzonderder dan andere merken. Nu ik graag blog over uitdagend speelmateriaal, kan dit merk ook niet achterblijven vanwege de Genius lijn. Wat dat is?

bootjesDe Genius collectie van Lilliputiens bestaat uit vrolijke boekjes, spellen, puzzels en bouwspellen en is speciaal ontwikkeld om kinderen van zes maanden tot zes jaar uit te dagen en te helpen bij hun ontwikkeling terwijl ze spelen. Genius bestaat uit een serie van 30 originele kartonnen spellen en speelgoed dat de creativiteit van je kind aanwakkert en de nieuwsgierigheid stimuleert. Speelgoed dat mij daarom erg aanspreekt, ik was dan ook heel blij dat we de nieuwe badbootjes uit deze lijn mochten proberen. Het leek mij meer iets voor jongere kinderen, zou het dan nog wel interessant zijn voor mijn dochters van bijna 4 en 5?

Eens kijken wat er in de doos zit...
Eens kijken wat er in de doos zit…

Uitpakken

Op een zonnige dag gaf ik zonder uitleg de doos die we van Lilliputiens kregen aan mijn peuter. “Pak maar uit, hier mag je mee spelen.” Eens kijken wat ze ermee ging doen. Camera in de aanslag 🙂 Ze bewonderde de bootjes en zette ze netjes op een rijtje. De kleurtjes spraken haar wel aan. Elk bootje heeft z’n eigen kleur en de binnen en buitenkant hebben een ander dessin.

DSC_0015Gaatjes

Naast elkaar was goed te zien dat een bootje heel veel gaatjes heeft, eentje iets minder en het kleinste bootje helemaal niet. Op elk bootje staat een vrolijk figuurtje. Speelgoed van Lilliputiens heeft altijd een vrolijke kleur.

Grappig hoedje
Grappig hoedje

Hoedje

Grote zus kwam nieuwsgierig aangelopen en bekeek de bootjes. Ze pakte er een, vouwde de buitenkanten om en zette hem op haar hoofd. “Kijk mama, ik heb een grappig hoedje, maak je een foto?” Dat was leuk. Nu werden alle bootjes omgevouwen tot trechters. De peuter probeerde ze met haar tenen op te tillen en in de lucht te gooien. “Hihi, ik heb een gekke sok!” Er werd gezellig gegiecheld.

Ook als sok te gebruiken
Ook als sok te gebruiken

Badje

Nu ze het materiaal hadden gevoeld en op de doos zagen dat het boodjes waren, namen ze het speelgoed mee richting het badje dat al op stond. Zouden ze blijven drijven? In bootvorm praatten de poppetjes op de bootjes met elkaar en mochten ze in het water. Er werden wat verhalen gespeeld met de poppetjes tot ze weer iets anders probeerden.

DSC_0032Op z’n kop

Zouden de bootjes ook op z’n kop blijven drijven? Ja dus. Maar wat gebeurde er toen ze de bootjes weer optilden? Uit enkele bootjes kwam water door de gaatjes gesproeid. Dat was leuk! Er werden nu trechters gemaakt van de bootjes en lekker met water geschept. Met de bootjes zelf, maar ook met het dichte bootje over scheppen in het andere bootje.

DSC_0035

Zo zijn ze een hele tijd zoet geweest met de bootjes en het water. Uiteindelijk gingen natuurlijk de zwembroeken aan en speelden ze verder. De bootjes konden ook in elkaar gepast worden en wat vooral heel leuk was, waren de waterstralen uit de trechters. Overgieten en kijken hoe het water eruit loopt blijft leuk. En dan weer vouwen en nog eens proberen wat er dan gebeurt.DSC_0037

Conclusie

Erg leuk speelgoed en zeker uitdagend omdat het zo veelzijdig is. De kinderen ontdekten steeds iets nieuws, waardoor ze lang geboeid bleven en het spel telkens een nieuwe impuls kreeg. Inmiddels hebben we de bootjes naar de badkamer verhuisd. Zowel in het bad als in de douche zijn ze een hit. Experimenteren en klooien met water op verschillende manieren staat garant voor een lange aandachtsboog, bij mijn kinderen. Ik ben er dus heel blij mee, want geboeide kinderen betekent geen ruzie in bad.

liliputiens  OVER LILLIPUTIENS 

Lilliputiens speelgoed laat zich het beste omschrijven als ‘verwondering uitlokkend’. De magie van verborgen verrassingen, prikkels die nieuwsgierig maken, vormen die aan het denken zetten… Ieder speeltje is een ontdekkingsreis. De wereld van Lilliputiens zit boordevol kleine wondertjes. Elk stuk speelgoed straalt zijn eigen, vrolijke verhaal uit. De talrijke mascottes van het label hebben ieder hun eigen magisch universum. Een verscheidenheid aan zachte stoffen en ontwapenende personages wekken vertrouwen op bij kindjes. De vele vormen, kleuren en geluiden dagen de onderzoekende geest van kinderen steeds weer uit.

DSC_0067Lilliputiens heeft als motto een plezierige, kwalitatieve en veilige manier van leren. Deze bootjes van het merk voldoen daar naar mijn mening volledig aan. Ik snap waarom mijn collega van destijds zo enthousiast was over dit Belgische merk! Voor meer informatie: www.lilliputiens.be, op deze site staat ook een lijst met online verkooppunten in Nederland.

Wat vind jij van deze veelzijdige bootjes? Is het ook iets voor jouw kinderen? En kende je Lilliputiens al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ilse van Kreanimo zegt:

  Dat ziet er echt héél leuk uit!

  MIjn kindjes zijn sowieso waterratjes! 🙂

 2. MetMirjam zegt:

  Wat een leuk speelgoed! Daar zou mijn dochter zich ook goed mee bezig kunnen houden inderdaad. Ik kende het nog niet.

 3. Nathalie zegt:

  Ze zien er leuk uit! Ik denk dat mijn kinderen hier ook wel plezier aan zullen beleven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.