Een dagje uit aan de Westlandse kust

Wij houden ervan om lekker op stap te gaan. Of het nu een pretpark is, een bos of een heerlijke ontspannen in de sauna, wij staan overal voor open. Dit keer ging ik samen met mijn vader en kinderen naar de Westlandse kust. Kun je hier net zo genieten?

Geschreven door: Joyce

De Westlandse kust

Wanneer ik naar de kust wil ga ik meestal naar Scheveingen of soms de Wassenaarse slag. Niet eerder ben ik voor een stranddag naar de Westlandse kust geweest. Waarom? Ik zou het niet weten. Het is net zo ver voor mij als naar de Wassenaarse slag. Toen ik werd uitgenodigd voor een bezoek aan het Westland kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik belde mijn vader met de activiteiten waar hij geen nee op kon zeggen. Op naar het Westland!

Voorkant Framblij

Plukken bij Framblij

Op vijf minuten van de Westlandse kust heb je het bedrijf Plukkerij Framblij. In hun kassen kan je een grote variatie van groente en fruit plukken. Mijn vader heeft vroeger in de kassen gewerkt, dus vond het helemaal fantastisch dat ik hem had meegevraagd. Via een smalle weg, waar ook de bezoekers staan, kom je bij de parkeerplaats. Laat ons plukavontuur maar beginnen!

Een bakje en een emmer

Om binnen te komen betaal je voor elk persoon € 3,- entree. Eenmaal binnen moet je je handen wassen en kun je doorlopen naar de volgende balie. Hier wordt uitgelegd wat je kan en mag doen. Een vriendelijker ontvangst was fijn geweest, maar het bedierf ons enthousiasme niet. Met een emmer, schaar en een bakje wisten mijn kinderen niet hoe snel ze naar de eerste rij met fruit moesten lopen. “Mama, welke aardbei mogen we eraf knippen?

Lekker spelen tussendoor

Het concept is vrij simpel. Je plukt zoveel als je wil en rekent na afloop af. Het is een € 1,- per 100 gram ongeacht wat er in je bakje zit. Bij sommige soorten betaal je per stuk. Zoals bij de komkommer. Er is zoveel te plukken dat je bakje al snel vol zit. De kinderen genieten en wij ook. Tussendoor wordt er volop gespeeld bij de verschillende plekjes. Mijn kinderen vinden het één groot avontuur. Voor we het weten is de tijd alweer om en moeten we de kas uit. Met vier doosjes vol met groente en fruit vertrekken we richting de Westlandse kust. Tijd om lekker te lunchen!

Op weg naar de Westlandse kust

Na het plukken gingen we op weg naar Ter Heijde. Een mooi plaatsje aan het strand. We parkeerden de auto bij de reddingsbrigade en gingen op weg naar Moments Beach voor een heerlijke lunch. Het weer was heerlijk, dus besloten we eerst nog even schelpen te zoeken voordat we gingen eten. Hier en daar zagen we groepjes mensen genieten van het strand, surfers de beste golf zoeken en kinderen die zandkastelen aan het bouwen waren. Mijn eigen kinderen gingen op zoek naar mooie schelpen en stenen. Ik kan je vertellen, er zijn genoeg schelpen aan de Westlandse kust te vinden.

Een heerlijke lunch bij Moments Beach

Na een tijdje was het dan ook echt tijd voor de lunch. Moments Beach staat op het strand en dat geeft dat heerlijke zomerse gevoel. Mijn kinderen namen plaats op de bank met kussens en mijn vader en ik zaten zo dat we goed zicht hadden op het strand. Hier zou ik wel de hele dag kunnen blijven zitten. De bediening is super vriendelijk en na de drankjes lieten we weten wat we wilden eten.

Genoeg keuzes

Mijn dochter koos voor het kindermenu met patat en een frikandel, terwijl mijn zoon voor de tosti’s ging. Ikzelf vond het broodje met tonijnsalade erg lekker klinken en mijn vader ging voor het broodje met kroket. De kaart is gevarieerd en voor ieder staat er iets op. Zo weet je zeker dat iedereen kan genieten van een lunch aan de Westlandse kust.

Een buitengewoon speciaal broodje

Ik heb al vaker een broodje met tonijnsalade gegeten, maar deze sprong er echt voor mij uit. Dus speciaal voor dit broodje een alinea. Mijn broodje was namelijk uitgehold en daarin zat de tonijnsalade. Ontzettend origineel en heel erg lekker. Ik heb nog nooit eerder zoiets gezien. Hij smaakt dan ook zoals hij eruit ziet, dus zeker een aanrader. Maar ook de andere dingen waren erg lekker. Iedereen genoot zichtbaar van de lunch.

Spelen op het strand

Na het eten gingen de kinderen spelen op het strand terwijl mijn vader en ik lekker bij konden kletsen. Dat is het fijne van een strandtent. Ook hier aan de Westlandse kust kan je een drankje doen, terwijl je kinderen vlakbij spelen. Het weer was echt prima, dus we hadden er wel de hele dag kunnen blijven. Maar helaas was het weer tijd om naar huis te gaan. Zelfs mijn kinderen vonden het erg jammer. Ook zij hadden nog veel langer kunnen blijven. Dat zegt al genoeg.

Ga naar de Westlandse kust voor een geweldige dag!

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit? Bezoek dan eens het Westland! Er is echt genoeg te doen en te beleven voor een heerlijke dagje uit. Vooral de Westlandse kust is het bezoeken waar. Mijn kinderen vonden het geweldig en ook mijn vader heeft een hele leuke dag gehad. Wij komen zeker nog eens terug. Dan nemen we onze strandspullen zeker mee.

Lees ook:

Ben jij ook eens bij Framblij of Moments Beach geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.