Indoor Lego-plezier aan het strand – met 27% kortingscode!

Laten we eerlijk zijn, de zomervakantie valt nogal tegen qua weer. De regen komt te pas en te onpas uit lucht dus voor leuke vakantie-uitjes moeten we toch een beetje omdenken. Ik help jullie daar graag bij door jullie mee te nemen bij ons bezoek aan het Legoland Discovery Centre in Scheveningen. Ik bezocht het Centre met mijn drie legoliefhebbers Quinten (13), Feline (11) en Lucas (5) lees je mee? Onderaan de blog deel ik de kortingscode waardoor je zelf ook een bezoek kunt gaan plannen met 27% korting (hoogseizoen).

Door: Lisanne van Uunen

Toplocatie aan het strand

Het Legoland Discovery Centre is centraal gevestigd op dé Boulevard van Scheveningen. Wij parkeerden in de parkeergarage Kurhaus omdat die het dichtstbij gelegen is en het tijdens ons bezoek behoorlijk regende. Ik koos dus voor de minste afstand maar er is ook iets verderop een net nieuwe parkeergarage op de Boulevard zelf en die is iets goedkoper.

Je hoeft niet bang te zijn dat je het Lego Discovery Centre niet kunt vinden want er staat een mega giraffe van Lego voor de deur. Je kinderen weten je wel te vertellen waar je heen moet. We meldden ons met onze kaartjes aan de balie en liepen direct de wereld van Lego in. Met de lift wordt je gebracht naar een kleurrijke circulaire ruimte waar we werden onderdompeld in Lego.

Nieuwe Dreamzzz collectie

Vanwege de lancering van de nieuwe Lego Dreamzzz collectie konden de kids allerlei missies vervullen verspreid door de ruimtes heen. Zelf een Dreamzzz voertuig bouwen, op de foto met je favoriete (cardbord)figuur uit Dreamzzz, letters verzamelen in het miniatuur Den Haag dat is nagebouwd en natuurlijk de nieuwe 4D film kijken in de bioscoop van het Centre. Met het voltooien van deze opdrachten (én meer) werden de kids officieel benoemd als Certified Dream Chasers. Super leuk opgezet hoewel de praktijk natuurlijk is dat de kinderen van hot naar her rennen en mama steeds drie stempelkaarten bij zich mocht houden. Gelukkig hadden ze gratis kluisjes waar je niet alleen je jas maar ook stempelkaarten in kon stoppen als je er even geen zin meer in had.

De snelste racer

De hoek waar mijn kids al eerste indoken en waar ze ook gelijk lang bleven handen was de auto-bouwhoek. Aan een tafel vol lego mochten ze zelf een zo snel mogelijk voertuig ontwerpen en bouwen. Om te testen wie daadwerkelijk de snelste is plaatste je hem om de racebaan met de andere auto’s, druk je op de knop om te starten en zie je (als het goed is) supersnel wie er gewonnen heeft. Dit trucje hebben ze wel 20x herhaald. Het grappige was dat er op 5 meter afstand een warming up werd gegeven door Gymmeester Daan voorafgaande aan de première van de nieuwe 4D film, maar sorry Meester Daan, racen was op dat moment even iets belangrijker en gelukkig net zo goed actief.

Movie TIME; SNOW

En ja het weer is slecht deze zomer, maar sneeuw? Dat zie je alleen in een 4D bioscoop. De nieuwe personages van Lego Dreamzzz hebben naast een eigen serie in het LegoLand Discovery Centre een eigen film. Met een 4D bril op je snufferd komen alle personages én hun droomwezens tot leven in een droomwereld. Het lijkt net of ze op schoot komen zitten. En in de droomwereld van lego kan alles, dus het kan er ook sneeuwen, maar dat doet het dan ook echt in de zaal. Wat een verassende ervaring was dat! Overigens was het een verhaal zonder tekst en dus voor iedereen te begrijpen. Wij vonden het knap dat je zonder gesproken tekst ook een verhaal kunt overbrengen. Het was soms een beetje spannend, helemaal toen de heer van Nachtmerries op zijn haaizappelin probeerde de wakkere wereld te bereiken, maar gelukkig liep het goed af. De film duurt overigens een minuut of 10 en er draaien meerdere films dus je kunt er ook voor kiezen nog een andere film te bekijken.

Highlights volgens mijn kids

Quinten van 13 was weg van de IMAGINATION EXPRESS, wat een simpel treintje lijkt maar stiekem wat weg heeft van lasergamen met een toverstaf.

Feline van 11 vond de miniland heel gaaf met een tweede plaatst voor de NINJAGO trainingszone met een laserdoolhof.

Lucas van 5 bleef maar terugkeren naar het Bouw en Test gedeelte (waar we de auto’s bouwden) en was zelfs gecharmeerd van de LEGO-toiletten.

Uiteindelijk bleek het voor Lucas het allerleukste en was de oudste het wel als eerste weer zat. Maar als je een lego minded kind hebt, is dit uitje zeker geschikt t/m 12 jaar. Je kunt trouwens ook workshops volgen, dit hebben wij niet gedaan maar lijkt me juist voor de wat oudere kinderen ook een leuke uitdaging. Mama’s leukste attractie waren drie enthousiaste kinderen die zich zonder scherm prima vermaakten + de lekkere koffie, dat moet je treffen maar die was zeker aan te raden.

Hoge korting op je entree: kortingscode

Zoek jij nou een uitje voor de regenachtige dagen die helaas toch nog voorspeld zijn? Dan mogen wij je een leuke korting aanbieden van 27% in het hoogseizoen (tm 27 augustus) en 20% in het laagseizoen, geldig tm 31 augustus.

Dit doet dit door promotiecode MARSTYLE bij het reserveren van je kaarten via de website van Legoland Discovery Center. Het is aan te raden om een tijdsslot te reserveren om te voorkomen dat het is volgeboekt.

lego dreams discovery legoland

  • Is het nou wél lekker weer (I hope so) dan kun je met je bespaarde geld mooi een ijsje halen op de boulevard of hop dat strand op. (Mocht je nou een (kleine) strandtas mee willen nemen dan kan die dus ook in dat kluisje zodat je niet heel de dag hoeft te slepen). En als jullie nu niet van zand houden, er staan aan die kant van de boulevard ook nog een verzameling Bronzen beelden (die horen bij het museum Beelden aan Zee) die leuk zijn om met kids te bekijken. Regent het toch, dan kun je lekker lunchen op de boulevard of lekker naar huis om de lego die je je hebt aan laten praten in het winkeltje bij de uitgang, in elkaar te zetten. In ons geval was dat Z-BLOB uit Lego Dreamzzz. De oudste wilde een sleutelhanger van baby Yoda (en WIFI maar daar hebben we het maar even niet over) en de middelste een HEADBRICK van Cruella en Malificent. Deze mama dacht vooruit, het is vakantie en je moet wat met die regen.

Ben jij al eens naar dit leuke Lego-uitje in Scheveningen geweest?

Lees ook:

Toychamp aan de Rijneke Boulevard

LEGO World, LEGO NK, LEGOLAND Discovery… bouwsteentjes nieuws + kortingscode

Welk soort Lego is nu het leukst?

Leuk! Logeren bij Bunk Hotels in Amsterdam

Relax: Floaten op De Pier in Scheveningen

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.