Leuk! Logeren bij Bunk Hotels in Amsterdam

Ken jij Bunk al? Bunk slaat de brug tussen hotels, hostels en restaurants. Positiviteit en moderne kunst zijn gemixt in de historische ambiance van een kerk in zowel Utrecht als Amsterdam. Bunk heeft al meerdere mooie prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de HOSCAR in de categorie Extraordinary Innovation, de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards en de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ van de Entree Awards 2019. Wij sliepen een nachtje bij Bunk in Amsterdam-Noord en dat was ontzettend leuk!

bunk hotel amsterdam
Trolley van Osprey is voor dit soort tripjes nog steeds ideaal.

Bunk is een jong merk dat staat voor een kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 opende de eerste Bunk in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht en in 2020 de locatie in Amsterdam-Noord in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagedoornplein. En in die laatste mochten wij een nachtje slapen, een hippe plek op loopafstand van het centrum van Amsterdam. Ons reviewteam bestond uit mijn jongste dochter van 10 jaar en mijzelf, want zoals dat met pubers gaat had de brugklasser ineens toch andere plannen. Moeder-dochtertrip dus met 1 op 1 tijd, waarbij we sliepen in een 4-persoons familiekamer op de 2e verdieping onder het dak van de voormalige kerk.

bunk hotel amsterdam
Zie je de huurfietsen al staan naast de voormalige kerk dus nu dienst doet als hotel?

Onze ervaring bij Bunk

Je kunt bij Bunk voor de echte hostel ervaring gaan door in een ‘pod’ te slapen (is wel een tikkie luxer dan de meeste hostels trouwens), maar met kinderen is een eigen kamer met badkamer wel zo prettig. Voor ons was dus een familiekamer met stapelbed gereserveerd.  

bunk hotel amsterdam restaurant
Even met de paarse T-rex op de foto hoor, die is zo leuk! De beertjes verkopen ze trouwens in de giftshop. Oh en de Xsensibles aan mijn voeten zijn ideaal als je veel wandelmeters maakt tijdens je citytrip.

Het leuke van Bunk vind ik zelf alle designergrapjes, ik houd zelf erg van kunstwerken: dan is er echt iets te zien tenminste. Daarom hadden we bij het pr-bureau ook specifiek gevraagd of we de vestiging met de paarse T-rex mochten bezoeken. Amsterdam dus!

bunk hotel amsterdam
De bibliotheek heeft niet alleen boeken, je vindt er ook platenspelers, typemachines en…

We werden hier steeds weer op aangename manieren positief verrast door al dit soort grapjes op onverwachte plekken. Kijk vooral ook naar de foto’s al moet ik zeggen dat ik vergeten ben om de gek gepositioneerde skeletten op de liftdeuren te fotograferen en ook het traditionele vloerkleedje in de lift staat niet op de foto. Vonden we wel echt heel tof.

bunk hotel amsterdam
Hey Batman! Op andere verdiepingen vind je andere superhelden in het trappenhuis.

Genoeg parkeerplekken en huurfietsen

Laat ik bij het begin beginnen: ik moest even kijken want de ingang van het Leger des Heils zit achter dezelfde slagboom, maar er was een ruime parkeerplaats in de buitenlucht. Voor Amsterdam is dat al bijzonder. Elektrische auto’s kunnen overigens voor de kerk zelf aan de lader, daar zijn enkele plekken voor beschikbaar. Naast de kerk stond ook een flinke rij Bunk huurfietsen klaar. Als je richting het centrum wilt, kun je die dus lenen.

veerpont amsterdam cs
Veerpont bij Amsterdam Centraal Station, ook een leuke belevenis. Links zie je een gebouw met bovenop het dak schommels!

Je fiets mag ook op de gratis veerpont richting Amsterdam Centraal. Wij hebben dit lopend gedaan, het was heerlijk weer en zo konden we rustig Amsterdam-Noord een beetje bekijken. Leuk ook om steeds de veerpont te nemen. Deze vaart elke paar minuten, wij hebben 2 verschillende veerponten genomen (eentje richting centrum/CS en eentje richting CS/Oosterdok).

bunk hotel amsterdam
Grappige stoel in één van de hotelgangen. Mijn outfit komt van NED Dutch Fashion overigens en jas van Protest.

De familiekamer met Barbie

Het inchecken ging heel fijn: we waren er al vroeg in de middag, normaal kun je pas om 15 uur de hotelkamer in maar wij kregen al direct de keycards. Veel personeelsleden spreken Engels, dus dochterlief heeft haar talen kunnen oefenen. Dat vond ze leuk. Snel de bagage naar boven gebracht terwijl we onderweg de kunst bekeken.

bunk hotel amsterdam

Onder het dak van de kerk zijn witte kamers gebouwd. Met geluidsisolatie. Overigens is dit sowieso een stille wijk en de familiekamer was in een hoek gesitueerd dus wij hebben een heerlijk rustige nacht gehad.

De roomtour staat uiteraard op youtube:

Zoals je ziet, is de kamer niet heel groot maar alles wat je nodig hebt zit er in. De bedden liggen erg lekker, vond ik zelf. Je kunt je usb-stekkers inpluggen naast elk bed op je devices op te laden, al zijn er ook stopcontacten aanwezig. Wij vonden de foto van Barbie op de kamer echt zo gaaf!

bunk hotel amsterdam

De kamer was schoon. Ik heb niet gekeken of het dakraam open kan, maar het zit onder een raam van de kerk zelf dus dat heeft niet veel zin, haha.

bunk hotel amsterdam

Superfijn dat je lekker kunt streamen op de televisie vanaf je eigen telefoon, we hebben gezellig samen Jachtseizoen gekeken via ons eigen Prime Video abonnement.

bunk hotel amsterdam
Grappig dat verkleurende licht boven je bed. Je kunt dit ook uitzetten trouwens. En naast het bed zit een bewegingssensor, als je ’s nachts naar het toilet moet dan springt er onder het bed een lampje aan.

Uiteraard hebben we ook de douche geprobeerd, fijne harde warme straal ook via de regendouche!

bunk hotel amsterdam

Er is een föhn aanwezig. En – supertof, zeker omdat Bunk naast het Leger des Heils zit – een tas waarin je mooie, overtollige kledingstukken (schoon en heel) kunt achterlaten voor het goede doel.

bunk hotel amsterdam

Het Bunk restaurant: een nieuwe menukaart in 2023

bunk menu vernieuwd
Foto: Bunk

De nieuwe menukaart die de Bunk-restaurants in Amsterdam en Utrecht hebben, waren de reden voor ons bezoek. Ik moet zeggen dat ook de restaurantbeleving helemaal aansluit bij de rest van ons verblijf, we waren steeds weer positief verrast. Ook op de kaart vind je namelijk de Bunk-grapjes terug.

bunk hotel amsterdam restaurant
Unicorns, in welk gerecht vind je die terug?

Op de kaart staan een aantal gloednieuwe gerechten en all-time favorites. Zo zijn de, bij gasten geliefde, rendang en het snickers ijs gebleven. Ook wij hebben deze besteld trouwens. Nieuw zijn onder andere de Portugese caldo verde soep met aardappel, ui en kool en een twist op de Siciliaanse melanzane. Ook nieuw zijn de romige miso soep met udon noedels en frisse zuurkool met verschillende bereidingen van aardappel.

bunk hotel amsterdam
Onze toetjes: de tartufo voor mijn dochter en het snickers ijs voor mij. Jum!

Waar ze bij Bunk extra trots op zijn is hun eigen versie van de frikandel: de ‘le frique speciaal’, deze is alleen verkrijgbaar in Utrecht. Gemaakt van ambachtelijk kwaliteitsvlees en geserveerd op een briochebroodje met onder andere hollandaisesaus en krokante uitjes. Een diner bij Bunk sluit je af met een pastel del nata (laat je verrassen want deze is niet zoals je hem verwacht!) of een tartufo verschillende bereidingen van chocolade met hazelnootijs. Volgens mijn dochter is de tartufo heerlijk!

bunk hotel amsterdam restaurant
Eerst even proosten met een gin-tonic voor mij en icetea green voor dochterdear.

Bijna alle gerechten worden overigens ook vegetarisch aangeboden. Bunk heeft bovendien volop lokale en zelf gebrouwde dranken op de kaart staan. Het biologische Bunk-bier en de wodka, gin en jenever worden gemaakt in samenwerking met een distilleerderij uit de regio. Extra leuk: je kunt er bier uit Bodegraven bestellen, Brouwerij De Molen staat er op de kaart (even mijn dorp promoten hè?) en ze hebben er ook gin van Bobby’s, waar ik eens op bezoek ben geweest voor de blog. 

bunk hotel amsterdam restaurant
Voorgerechtjes.

Send love to the kitchen

Wat we hebben gegeten? We proostten eerst met een cocktailtje en ijsthee. Vooraf koos dochterdear de sushi (met stokjes), zelf ging ik voor de Thaise Tom Ka soep. Als hoofdgerecht ging ik voor de tajine en mijn meisje voor de rendang. Alles met heerlijk verse groentes. Ze kon geen patat kiezen, wat ik leuk vond want dan bestelt je kind ook eens iets anders. Ze heeft heerlijk gesmuld! Ik ook trouwens. Als toetje gingen we als gezegd voor de tartufo en de snickers. Die vullen goed en we hadden al flink gegeten, haha.

bunk hotel amsterdam restaurant
Onze liefde hangt in de keuken.

Gratis op de kaart stond bij de desserts overigens ‘send love to the kitchen’. Dat hoef je natuurlijk geen 2x te zeggen. Mijn meisje is een kei in origami en vouwde van het papiertje van haar sushi-stokjes een mooi hartje in elkaar voor de chefs. De bediening vond het superleuk en heeft deze liefde enthousiast overgebracht naar de chefs, die dat heel leuk vonden. We mochten in de keuken kijken hoe ze het hart hebben opgehangen.   

bunk hotel amsterdam restaurant
Brouwerij De Molen staat op de kaart.

Ontbijt bij Bunk

Bij Bunk ben je elke dag vanaf 7.30 uur welkom. Of je nu een vroege vogel bent of later op de dag komt uitkateren: de hele dag door kun je aanschuiven voor een all-day breakfast, lunch, borrel of diner. Ons ontbijt was bij de kamer meegeboekt, je krijgt dan een aparte kaart.

bunk hotel amsterdam restaurant

De dochter bestelde American pancakes met vers fruit en een Tony Chocolony chocolademelk, ik ging voor de Smashed: een broodje met chili avocado en een gepocheerd eitje. Beiden hadden we ook verse jus d’orange. Zalig om zo je dag te starten. 

bunk hotel amsterdam restaurant
Lekker ontbijtje!

Bij Bunk maken ze graag grapjes, dus ook hier werden we verrast… Halverwege mijn kopje koffie zag ik dit:

bunk hotel amsterdam restaurant
“You just got love poisened”

Supergrappig, ik was meteen in een goed humeur. Geen liefde bij IKEA gevonden maar hier bij Bunk was het ‘all around’ haha. Maar de knappe man aan de ontbijttafel naast ons durfde ik niet aan te spreken zo met mijn dochter erbij (hij zat wel alleen trouwens).

bunk hotel amsterdam restaurant
Toilet in het restaurant van Bunk is ook leuk om te bekijken.

De aankleding en sfeer zijn echt leuk, wil je er niet slapen dan kun je er zeker eens gaan eten. Gratis parkeren in Amsterdam is ook wat waard tenslotte, bovendien is het zo’n mooi gebouw deze voormalige kerk.

bunk hotel amsterdam restaurant
Even omhoog kijken vanaf ons tafeltje.

Bijzondere elementen uit het verleden vind je nog steeds terug in het interieur. Ze organiseren bij Bunk regelmatig culturele evenementen en die zijn gratis toegankelijk. Leuke smoes om er zelf eens langs te gaan.

bunk hotel amsterdam restaurant

Hotel website: https://bunkhotels.com/
Adres: Hagedoornplein 2, Amsterdam
Restaurant website: https://bunkrestaurants.com/

Tips voor je citytrip in Amsterdam met tiener

  • Bunk zit vlakbij WONDR – een museum waarin je gekke selfies kunt maken (net als Youseum)
  • A’dam Lookout – vlak voor de veerpont, ook op loopafstand (ik noemde het al met de schommels op het dak, je kunt hier ook een VR rollercoasterride maken of gewoon het panoramadak bezoeken)
  • Science Museum NEMO – wij bezochten deze met onze museumjaarkaart van de Vriendenloterij (was alleen ivm de vakantie echt GIGA druk!)
  • Rondvaart door de grachten met Starboard Boats – mijn favo rederij in Amsterdam
  • Met de veerpont naar Amsterdam centrum en lekker shoppen – mijn dochter wilde iets lekkers bij Dunkin Donuts, uitgebreid kijken in snoepwinkels als Kingdom of Sweets (moet je gezien hebben!) en leuke spullen kijken en shoppen bij TK Maxx en Primark.
  • Museum Micropia en Artis – ligt naast elkaar.
  • Edelstenen kijken bij de vintage winkel waar je langs komt vanaf Bunk richting de veerpont.
Booking.com

Lees ook:

Op instagram kreeg ik al de nodige vragen van mensen die ook bij Bunk hebben geboekt. Ben jij er al eens geweest? Ging je alleen eten of bleef je er ook slapen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.