Geniet van Amsterdam met een borrelboot

Als je deze zomer nog op zoek bent naar een leuk uitstapje met je vriendinnen, komt waarschijnlijk elke vriendin met een ander idee. Het kan dan ook lastig zijn om iets te vinden dat iedereen leuk vindt. “Zullen we anders een dagje Amsterdam doen?” Een idee dat bij veel mensen in de smaak valt. Met het warme weer deze zomer, is het ideaal om verkoeling te zoeken op het water én tegelijk te genieten van de vele prachtige geveltjes en typische bruggetjes over de grachten en de Amstel. Maak met je vriendinnen een rondvaart, of bespreek een borrelboot, dan geniet je op een heerlijke manier van de hoofdstad!

Borrelboot Amsterdam

Amsterdam ontdekken en relaxen tegelijk

Als jullie net zo zijn als de meeste vriendengroepen, is de kans erg groot dat sommigen van jullie lekker willen relaxen. Weer anderen willen juist iets actiefs ondernemen of op ontdekking gaan tijdens jullie gezamenlijke uitje. Een uitstapje vinden waar iedereen zich in kan vinden kan daarom – zacht uitgedrukt – een hele uitdaging zijn. Het fijne aan een rondvaart in Amsterdam met een borrelboot is dan ook dat je kan genieten van het beste van beide werelden: je bent lekker aan het sightseeën terwijl je ondertussen ontspant met een hapje en een drankje.

Hotspots bekijken

Amsterdam trekt jaarlijks veel toeristen trekt uit zowel het binnen- als buitenland. Dat is dan ook niet vreemd als je nagaat hoeveel Amsterdam te bieden heeft aan cultuur, historie, attracties en gezelligheid. Een nadeel van al dat moois is echter dat je vaak niet genoeg tijd (of energie) hebt om alles te bekijken. Met een borrelboot door Amsterdam varen is wat dat betreft de ideale uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld eerst naar het Rijksmuseum of het Anne Frank Huis en daar tegenover opstappen op een rondvaartboot. Vanaf de boot bekijk je de karakteristieke gevels, bruggetjes vol fietsen, zie je woonboten en oh kijk, daar is de Stopera, De Wallen, NEMO, het Scheepvaartmuseum!

Ongestoord genieten

Een bijkomend voordeel van Amsterdam bezoeken met een rondvaart is dat je kunt genieten van een ongestoord uitzicht. Vooral als het mooi weer is rond de vakantieperiodes staat onze hoofdstad bol van de mensen. Het bezoeken van monumenten en diverse gebouwen kan zo al snel meer als een survivaltocht dan een leuk uitstapje voelen. Vanaf de borrelboot in Amsterdam kun je ongestoord genieten van het uitzicht onder het genot van een hapje en drankje. Zo maak je pas écht onvergetelijke foto’s.

Van alle gemakken voorzien

Wie vaker naar de binnenstad van Amsterdam is afgereisd, weet dat dit alleen al een hele taak kan zijn. Het parkeergeld kan flink oplopen, voor 2 uurtjes betaal je al snel 26 euro. Of meer. Het is dan ook aan te raden om met het openbaar vervoer naar Amsterdam te reizen. Overigens liggen veel opstapplaatsen van de boten dicht bij het Centraal Station liggen. Met een rondvaart of borrelboot ben je vaak van alle gemakken bent voorzien. En het openbaar vervoer is in verband met de borrels die je wilt nuttigen natuurlijk ook geen slecht idee!

Een borrelboot in Amsterdam boeken

Als het op rondvaarten in Amsterdam aankomt, zijn er arrangementen genoeg om uit te kiezen. Naast een borrelboot in Amsterdam, kun je ook voor andere rondvaarten kiezen. Bij sommige hiervan vertelt de schipper (als je geluk hebt een student Geschiedenis) meer over de historische panden in de binnenstad. Bij anderen kun je genieten van een diner of onbeperkt drinken. Zo geniet je pas echt van het beste van beide werelden met een borrelboot in Amsterdam!

Natuurlijk ook leuk om te varen door Amersfoort, een vakantiehuis met boot te boeken of een tochtje te maken met de Bootjes van Gent.

Lees ook:

Heb jij Amsterdam al eens vanaf het water beleefd?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.