Cocktails proeven bij de competitie van Bobby’s Dry Gin

Ken je Bobby’s Dry Gin? Dit is een high-end Schiedams gin-merk dat in 2014 is opgericht met een Moluks/Indonesisch familierecept. Bobby’s Dry Gin combineert  traditionele jenever met acht Indonesische kruiden en specerijen, zoals kruidnagel, citroengras, kaneel en korianderzaad. Als je een gin-tonic liefhebber bent, moet je het echt eens proeven!

bobby's dry gin cocktail
Lola uit Italië voegde een vleugje hekserij inclusief verbrande salie toe aan haar cocktail met Bobby’s <3

Ik was maandag 20 januari uitgenodigd voor de finale van Bobby’s International Cocktail Competition. Bobby’s wordt namelijk in 46 landen verkocht. Na een heerlijke Indonesische maaltijd om een bodempje te leggen mét uiteraard een gin-tonic on the side, mocht ik live getuige zijn van de bartenders die elk hun persoonlijke draai aan een cocktail met als Bobby’s hoofdingrediënt hadden gegeven.

De 6 finalisten kwamen uit Duitsland, Engeland, België, Italië, Spanje en Nederland. Eerder hadden deze bartenders in voorrondes al hun ‘signature cocktail’ gepresenteerd. Nu deden ze dat in Schiedam voor een jury met als publiek en een camera op hun handen gericht. In dit filmpje kun je zien hoe dat ongeveer ging:

Verhalen achter de cocktails

De verhalen die ze om hun cocktail hadden bedacht waren ontzettend leuk. De Spaanse kandidaat combineerde met het voor zijn land zo typische Vermouth. De Belg had een eigen aardbeienmix toegevoegd en garneerde met kleine bloemen. De Duitser deed een grappig verhaal over  ‘having fun’ en hoe je dat samen doet. De Nederlander vertelde over het ontstaan van zijn bijzondere cocktail die hij ondertussen in de fik stak en heen en weer bewoog tussen 2 kannetjes (spektakel). De Engelsman bleek groot Feijenoord fan en koppelde zijn cocktail aan zijn persoonlijke voetbalheld Giovanni van Bronckhorst. En de Italiaanse dame had het mooiste verhaal van allemaal met hekserij als uitgangspunt, de jury moest voor het opdrinken met verbrande salie boven hun kopje wapperen.

Winnaars van de competitie

Wij kregen van elke cocktail ook een sample om te proeven. Ik heb het bij nippen gehouden omdat ik met de auto was, maar er zaten een paar erg lekkere smaken bij. Met de bloggers om mij heen was onze keuze voor de publieksprijs dan ook unaniem de cocktail met schuimkraag ‘De Kuip’ van de Engelse Ashley Barnett van cocktailbar Tell No Tails. En hij heeft deze ook daadwerkelijk gewonnen. De jury koos als winnaar Erik Beeftink van cocktailbar The Stockroom uit Groningen met zijn brandende cocktail ‘Your Bobby’s Blazer’.

Leuke en gezellige start van de week Bobby’s Dry Gin, hartelijk bedankt voor de uitnodiging. Heb helemaal zin om zelf thuis een cocktail in elkaar te draaien, maar dan blijft het toch vaak bij de standaard gin met tonic en eventueel een schijfje citroen.

Welke cocktail is jouw favoriet?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.