6 Lekkere cocktail recepten

Mixdrankjes, ik vind ze heerlijk! Een cocktail gemaakt door een echte bartender is vaak wel wat aan de prijs. Dat kun je thuis natuurlijk ook proberen en een cocktail maken is ook gewoon leuk om te doen. Zin to spice it up? Ik deel 6 lekkere cocktailrecepten met je.

cocktail recepten

Als tiener heb ik ooit thuis een cocktailfeestje gehost, waarbij iedereen los ging met de verschillende dranksoorten, frisdrank, crushed ijs en stukjes fruit en shakers die ik had klaargezet. Met daarbij een speciaal cocktailreceptenboek voor de nodige inspiratie. Ontzettend leuk, want je bent met elkaar lekker bezig en kunt natuurlijk elkaars creaties proeven.

Nadat ik Bobby’s Cocktail Competitie had bezocht, zat ik vol inspiratie om thuis aan de slag te gaan met de mixdrankjes. Meestal houd ik het ’s avonds op de bank bij een simpele gintonic, maar nu ik een fles Bobby’s Dry Gin kreeg – Gin met kruiden – was het ‘time to spice it up’.

Bobby’s Grandson

Mijn favoriet! Ik heb een variant op deze cocktail gemaakt, zonder de oranjebitter.
• IJsklontjes
• Bobby’s Dry Gin
• Rode Vermouth (uitaard uit de Costa Daurada)
• 2 scheutjes Oranjebitter
• Gekneusde schijf sinaasappel

cocktails maken bobby gin

Bobby’s & Tonic

• IJsklontjes
• Bobby’s Dry Gin
• Indian Tonic
• Schijf sinaasappel
• 3 kruidnagels

Bobby Collins

• IJsklontjes
• Bobby’s Dry Gin
• Vers citroensap
• Siroop
• Bruisend water gemaakt met je SodaStream
• Citroenschil

Grapefruit Glory

SodaStream-Grapefruit-Glory

• 30 ml Campari
• 30 ml Apérol
• 1 theelepel agavesiroop (te koop bij o.a. Jumbo en Plus)
• 15 ml geurige (geranium)siroop
• 60 ml grapefruitsap
• Bruisend water gemaakt met je SodaStream
• Partjes grapefruit gedoopt in zout

Hello Sunset

SodaStream-Hello-Sunset

• Handvol munt
• 5 verse bramen (+ 4 voor de garnering)
• 25 ml eenvoudige siroop
• 30 ml limoensap
• 30 ml Oloroso Sherry
• 15 ml wodka
Schud in een shaker de bramen, munt en siroop door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve SodaStream-bruiswater). Schud krachtig. Breng twee keer in een fijne zeef en werk af met SodaStream bruisend water. Schenk in een champagneglas en voeg de bramen toe.

Lemongrass cooler

SodaStream-Lemongrass-Cooler

• 60 ml droge Sake
• 15 ml droge Vermout
• 15 ml citronella siroop
• SodaStream bruisend water
• Citroenschijfje of grapefruit twist

Giet alle ingrediënten in een glas dat even in de vriezer heeft gestaan. Meng 20 seconden en filtreer in een koud coupe glas. Bedek met een stroom SodaStream-bruiswater. Plaats het stukje citroen of grapefruit op de rand voor een bittere twist.

Dat is weer eens wat anders dan een gewone gintonic of buislimonade met je SodaStream.

Tip: maak een lekkere wrap met krokante kip als snack bij je cocktail

Gin Tour door Schiedam

Wil je er helemaal een belevenis van maken met je vriendengroep? De S’DAM Gin Tour is vernieuwd in 2020. De Gin Tour is een belevenis waarbij ook zeker geproefd mag worden. Je duikt in de wereld van de S’DAMSE gin. Nu inclusief perfect serve bij de nieuwe S’DAMSE hotspot 1714 Drinks & Bites, ongeëvenaarde ginbonbon bij Bonte Koe en een Copa gin & tonic bij hèt S’DAMSE stadscafé, Lucas Drinkwinkel. Uiteraard een blijvertje, een kijkje in koperen ketels, houten vaten, flessen en stolpen vol grondstoffen in Het Nationaal Jenevermuseum.

gintour
Samen proosten tijdens de gintour.

Tickets zijn € 39,95 per persoon. De Gin Tour XL  is te boeken via www.sdam.nl. Op zoek naar een leuk uitje met de familie, een vrijgezellenfeest of met vrienden of collega’s? De S’DAM Gin Tour XL is ook voor groepen te boeken.

Welke cocktails mix jij graag?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.