Ervaring met de verbeterde Xsensible Stretchwalker

Ken je de Xsensible Stretchwalker? Dit is een sneaker die het balanspunt van je voet verlegd, waardoor je lichter loopt. Er komt minder druk op je gewrichten. Deze sneakers zijn zeker online te koop, maar het vaakst worden ze persoonlijk geadviseerd in de betere schoenenzaak. In 2018 maakte ik voor het eerst kennis met deze schoenen en anno 2022 krijg ik nog steeds veel reacties op mijn review van toen. Nu kreeg ik het nieuwe model toegestuurd met de nodige productverbeteringen. Lees je mee?

xsensible sneakers grenoble ervaring
Ze zijn shopproof! Geen last van zere voeten in de Westfield Mall.

De Xsensible sneakers zijn verkrijgbaar in maat 35 tot en met schoenmaat 48. In deze schoenen zijn allerlei innovatieve technieken en materialen toegepast, om ervoor te zorgen dat je er heel comfortabel op loopt, omdat je lichaam meer in balans is.

xsensible sneakers grenoble ervaring
Lekker wandelen in de polder. Zie je de rits aan de zijkant? Top verbetering wat mij betreft!

Wat doet de Xsensible Stretchwalker?

Voor wie het merk nog niet kent – lees vooral ook het artikel met mijn Xsensible ervaring in 2018 – nog even kort wat informatie over deze bijzondere schoenen en het merk. Xsensible is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar schoenen maakt. De Stretchwalker hebben ze ontwikkeld gebaseerd op de traditionele Japanse Ippon-ba geta sandalen, die de hiel in het midden van de zool geplaatst hebben. In Japan staat dit voor de balans tussen mens en natuur. 

xsensible sneakers grenoble ervaring
In het midden zit een klein plateau dat je balans verlegd.

Wat het doet, is ervoor zorgen dat je lichaam tijdens het lopen iets naar voren leunt. Daardoor voelt elke stap zo licht als een veertje, vind ik zelf. Je wipt makkelijker omhoog. De zool werkt als een soort schokdemper. Daardoor is de Xsensible Stretchwalker erg geschikt voor mensen met hielspoor, gevoelige voeten, een pijnlijke knie, heup of klachten aan de onderrug.

Eigenlijk is dit gewoon fijn wanneer je normaal gesproken pijn ervaart bij het lopen of wat moeilijker loopt. In de stretchwalker zit bovendien een zacht inlegzooltje voor extra comfort. Het zijn echte wandelschoenen, je trekt ze dus aan om lekker mee te lopen. Als je lang stil moet staan op bijvoorbeeld een feestje, dan is de verlegde lichaamsbalans wellicht minder handig.

xsensible sneakers grenoble ervaring

Nieuwe model in vergelijking met de vorige

Als gezegd deed ik in 2018 ook al een review, toen had ik geen lichamelijke klachten en vond ik ze erg fijn wandelen. Alleen het aan en uit trekken vond ik moeilijk, daarom trok ik ze minder vaak uit de kast om ‘even snel’ ergens heen te gaan. Ze zien er overigens nog steeds goed uit!

Nu mocht ik iets uitzoeken uit de nieuwe collectie en ik ging wederom voor sneakers. De Grenoble Off White Combi om precies te zijn. De prijs van dit model is € 219,95.

Ik heb Xsensible ook gevraagd of ze de reacties van andere Xsensible gebruikers op de blog van toen – die nog steeds zo af en toe binnen komen – hebben gelezen, de punten die daar worden genoemd door gebruikers hebben ze ter harte genomen en worden in de productontwikkeling gebruikt. Reageer dus zeker met jouw ervaring!

xsensible sneakers grenoble ervaring

Mijn belangrijkste punt – lastig om de schoen aan te trekken – is in ieder geval opgelost! De Grenoble sneaker die ik kreeg toegestuurd is voorzien van handige ritsjes, waardoor ik de veters niet hoef te gebruiken. Mijn voet schuift er – door de grotere opening bij open rits – een stuk gemakkelijker in. Nu trek ik deze schoenen dus niet alleen aan voor langere wandelingen, maar juist ook voor korte stukjes ‘even snel’. Superfijn!

De schoen zelf is bovendien soepeler. Inmiddels gebruiken ze een speciaal soort stretchleer, dat uit 6 lagen bestaat. Elke laag heeft een eigen functie. Het resultaat is in ieder geval dat de schoen fijn aanvoelt, de vorige editie voelde iets stugger tijdens het lopen maar deze is soepeler. Ook fijn: dit leer ademt. Je voeten blijven daardoor langer droog, zweten minder snel. Zit dus nog fijner!

xsensible sneakers grenoble ervaring

Het inlegzooltje voelt superzacht aan mijn voeten. Dat komt omdat het gemaakt is van memory-foam. Wanneer je gebruik maakt van speciaal aangemeten steunzolen, kun je dit er overigens ook uithalen en vervangen door jouw eigen op maat gemaakte zooltje. 

Wat ik zelf heel fijn vind: geen last van mijn hoge wreef! Deze schoenen passen uitstekend om mijn voeten, ik voel met dus geen lompe boer vanwege mijn hoge wreef. Dat heb ik nogal eens (TOMs kan ik bijvoorbeeld niet dragen met het zooltje van de fabrikant er in, dan is mijn voet te hoog.)

Mijn ervaring met de Grenoble

Mijn ervaring is dus wederom positief. Inmiddels heb ik wel gezondheidsklachten, daarom wandel ik nu ook vaker en moet ik anders bewegen. (Voor wie mijn blog nog niet volgde: ik ben inmiddels hersteld van longcovid na ongeveer 20 maanden, maar het lijf wordt nooit meer zoals het was en de conditie blijft flink achter.) Elke stap voel ik mij zo ligt als een veertje, terwijl ik het wandelen met gewone schoenen meer als een training ervaar. Ik beweeg makkelijker en duw mezelf als het ware voort, terwijl voorheen elke stap wat meer inspanning vroeg. Moeilijk uit te leggen, je moet deze schoenen zelf ervaren om het te snappen denk ik. 

xsensible sneakers grenoble ervaring

Wat Xsensible er zelf nog over zegt

Ik heb alle reacties onder mijn vorige blog van mensen met kramp in de kuit doorgespeeld naar Xsensible, zij nemen dit soort opmerkingen zeer serieus. Zijn er sinds 4 jaar geleden dingen veranderd aan de schoenen? “Zeker zijn er diverse zaken aangepast. De schoen uit jouw eerste blog betreft onze 1ste Stretchwalker zool. Deze is vrij smal en kan soms in de hak wat instabiel zijn. Dit hebben we overigens in 2019 aangepakt en de zool wat aangepast voor meer stabiliteit.”

Zool is opnieuw ontwikkeld

Kijk, dat zijn goede berichten! En dat is niet het enige dat is verbeterd. “De zool van het artikel ‘Grenoble’ die jij nu hebt is compleet nieuw vanaf de grond af ontwikkeld en dus anders dan de 1ste versie. De zool is een stukje breder, waardoor meerdere voettypes een goede pasvorm hebben in deze schoen. Het vertrouwde balans concept is hierbij behouden met het wel befaamde blokje in het midden van de zool. Daarnaast zit er meer demping materiaal in de zool, waardoor het gewicht erg goed opgevangen wordt tijdens het lopen. Ook heeft de zool veel grip doordat we de samenstelling van het rubber aangepast hebben. Verder hebben we de zogenaamde ‘teensprong’ geoptimaliseerd zodat hij nog beter aansluit bij een breed publiek.”

xsensible sneakers grenoble ervaring

Ik heb zelf ook wat bredere voeten en dus een hoge wreef, het is dus niet alleen het ritsje dat is toegevoegd dat mijn ervaring positief beïnvloed. De schoen rekt gewoon wat makkelijker mee en is daadwerkelijk meer geschikt voor de iets grovere voet. Daarnaast zijn er allerlei hele trendy uitvoeringen van deze schoen, want de collectie beweegt uiteraard met de mode mee. 

Bijzondere wijdtematen

Xsensible heeft twee jaar samengewerkt met Japanse partners om dit unieke product te ontwikkelen en te vervolmaken. Stretchwalker is gebaseerd op de Japanse Ippon-Ba-Geta sandaal: de Stretchwalker zorgt voor een automatische afwikkeling van de voet, waarbij de druk op de gewrichten wordt gereduceerd. Naast de bijzondere zool is ook het stretchleer belangrijk voor het comfort en daarom kunnen ze ook allerlei extra wijdtematen aanbieden. 

De wijdtemaat van de artikelen staat vermeld op de website bij de productinformatie. De letter ”X” achter de wijdtematen staat voor het unieke stretchleer. Deze gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de schoenen zich gedurende de dagaanpassen aan jouw voet.

In feite zorgt het stretchleer/suède ervoor dat er een vollere voet in de schoen kan. Dit betekent dat in sommige gevallen een voet die wijdtemaat H heeft in een wijdte G past. Uiteraard verschilt dit per model en Xsensible adviseert dan ook altijd om de schoenen te (laten) passen.

Advies krijgen over het merk Xsensible kunnen mijn plaats- en regio genoten bijvoorbeeld in de winkel bij Van Keeken Bodegraven, hier kun je ze trouwens ook online shoppen. Meer verkoopadressen vind je op de website van Xsensible, kijk hier. Het merk wordt verkocht in heel Nederland, maar ook lezers uit België, Engeland of Duitsland kunnen hier een winkel in hun regio vinden.

Lees ook:

Heb jij de Stretchwalkers al eens geprobeerd?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.