Xsensible Stretchwalker sneakers, mijn ervaring

Na een dag Kreadoe Beurs en een lang weekend Barcelona, kan ik wel zeggen dat ik mijn nieuwe Xsensible sneakers goed heb ingelopen! Ze zijn direct heel intensief gebruikt en ik heb geen blaren (niet achter de hiel en niet onder mijn voeten). Daarom vandaag de review van dit onbekende sneakermerk en ik combineer hem met een outfit of the day, zodat ik jullie ook meteen mijn nieuwe Esprit winterjas kan showen. 

ootd xsensible en esprit

Ik zal eerst maar even het merk introduceren, want waarschijnlijk ken je het helemaal niet maar het is er eentje om te onthouden wat mij betreft. De Stretchwalker is een ultra comfortabele schoen met een balanspunt in het midden en ontwikkeld door de Japanse uitvinder Tetsuya samen met het Nederlandse bedrijf Xsensible. De balanszool van de Xsensible Stretchwalker zorgt voor een natuurlijke lichaamshouding, waardoor gewrichten en rug minder zwaar worden belast. Door een goede ondersteuning voorkom je bovendien stijve, vermoeide of pijnlijke voeten. Deze winter presenteert Xsensible een stijlvolle collectie damesschoenen die bestaat uit sneakers, veterschoenen en booties, in stoere winterkleuren, zachte materialen en dierenprints. Een aantal modellen zijn gevoerd met warm imitatiebont voor extra comfort.

xsensible collectie

Outfit of the Day

Ik mocht een paar sneakers uitzoeken om te proberen en ging voor een donkergroen/bruinachtige tint met gouden glans en schubben in het comfortabele stretchleer. Een mooie kleur die bij veel outfits matcht, niet té opvallend maar wel een eyecatcher. Op de foto’s combineer ik hem met mijn toffe rode broek van Esprit met witte sportstreep op de zijkant, wat nu superhip is. Voel me ook helemaal hip met die broek aan  😆 , krijg er best veel reacties op. Erg leuk. De rode jas komt ook van dit merk, Esprit heeft altijd hele fijne dames jassen. Ooit had ik een geweldig wit wollen jack van dit merk als winterjas met een schuine rits. Die zat perfect en de kleur was tof. Dit keer dus weer voor een opvallende kleur gekozen en wederom wol, maar nu een korte mantel met knopen.

ootd xsensible en esprit

‘Wellness’ voor je voeten, wat vond ik daarvan?

Na het lezen van de statement dat “wie op de Xsensible Stretchwalker heeft gelopen direct ‘wellness’ voor de voeten ervaart” was ik natuurlijk erg benieuwd. Zou ik dat ook zo voelen? Tijdens een flinke wandeling of door langdurig staan hebben onze voeten het vaak zwaar te verduren. Door schoeisel met een slechte ondersteuning kan ook je rug pijnlijk aanvoelen, wat op lange termijn kan zorgen voor aanhoudende klachten. Bij Xsensible Stretchwalker zit het balanspunt in het midden van elke schoen, en zorgt dat je lichaam een natuurlijke houding aanneemt en gewrichten minder worden belast. Met mijn oude sportschoenen deed ik een keer een wandeldate en had ik naderhand flinke wondjes achterop mijn kuiten zitten, die niet zo snel genazen. Zou dat met deze schoenen weer gebeuren of niet?

Ik vond het zelf vooral lastig om de schoenen aan te trekken. Na wat intensiever gebruik zal dat vast makkelijker gaan. Maar lopen? Zo licht als een veertje was mijn tred, echt waar. Als je deze Xsensibles eenmaal aan hebt, voelen ze goed. Geen wondjes achterop de kuiten dus en ook niet onder mijn voeten, van knellende tenen was geen sprake. Ze zitten gewoon echt lekker en ze lopen heerlijk! Normaal gesproken moet je schoenen altijd een beetje inlopen, maar ik ging direct vol aan de review.

De eerste keer dat ik ze droeg was tijdens een NMLK etentje met 3 mannen en die vonden het toffe schoenen, al waren ze niet bekend met het merk. De dag erna stond een hele dag Kreadoe op het programma. Ik was gesloopt aan het einde van de dag, daar niet van, maar ik had geen last van mijn voeten. Voelde wel fijn om thuis mijn schoenen uit te schoppen hoor.  😉 Tussen het werken door heb ik nog wat korte herfstwandelingen gemaakt om mijn schouders en ogen rust te geven en ik nam deze Stretchwalkers dus mee naar Barcelona.

In Barcelona heb ik flink wat kilometers gemaakt met mijn nieuwe schoenen en geen blaren, knellende plekken of wondjes. Erg fijn. Wel waren sommige stenen trappetjes (zoals naast Park Guëll) erg glad en qua grip is dat lastiger vanwege de dikke balansplak in het midden van de zool, maar dat heb je met veel andere schoenen zonder dik profiel ook.

Over Xsensible

Xsensible is een Nederlands familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van schoenen. De collectie is niet alleen uniek dankzij het balanspunt in het midden van de zool dat zorgt voor optimale balans en een gezonde lichaamshouding. Xsensible heeft als enige merk ter wereld een patent op stretchleer. Dankzij dit bijzondere leer rekken de schoenen mee, zitten ze heerlijk comfortabel en voelen de schoenen aan als een tweede huid.

Alle modellen zijn verkrijgbaar in verschillende wijdtematen en hebben een uitneembaar voetbed. Dankzij de ultieme combinatie van balans en demping behoren stijve, pijnlijke of vermoeide voeten tot het verleden. Niet alleen in Nederland heeft de Stretchwalker een groeiend aantal fans. Ook in het land van herkomst, Japan, zijn de schoenen een instant succes. Zo vliegen de Stretchwalkers daar dagelijks in meer dan zestig grote winkelcentra als warme broodjes over de toonbank. Xsensible is in 2016 en 2018 beloond met de Gouden Schoen Award.

ootd xsensible en esprit

Je kunt ze bestellen vanaf € 179,95 op de site van Xsensible, dat is aardig aan de prijs maar dan heb je dus ook echt wat!

Lees ook mijn review over het verbeterde model uit 2022: Ervaring met de verbeterde Xsensible Stretchwalker

Had jij al van dit sneakermerk gehoord? En hoe vind je mijn Esprit broek en winterjas?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Hans zegt:

  draag nu 3 jaar xensible,heb langzaam aan last van heup,krampen ,gevoelloze grote tenen,hielspoor aan biede voeten,
  op advies van mijn fysiotherapeut draag ik ze niet meer.(3 weken) en mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd,

  1. Marguerita zegt:

   Oh wauw wat een heftig verhaal!
   Dat is niet zo mooi en in de reacties zie ik ook dat je zeker niet de enige bent…

 2. A.van Twist zegt:

  Goedemiddag sinds 5 weken draag ik de Stretch walker ,ze zitten heerlijk ,maar sindsdien veel last van mijn knieën en pijnlijke drukpunten onder mijn tenen en bal van mijn voeten ,iemand hiermee bekend

  1. Marguerita zegt:

   Hai, wat vervelend om te horen. Ik heb daar zelf geen last van, moest in het begin wel even wennen omdat het een beetje anders voelt dan andere schoenen maar dat zou na 5 weken wel over moeten zijn…

 3. Fanne zegt:

  Goedzittende en gemakkelijke schoenen! Wel ben ik al bijna 3x van een trap gevallen… ik vermoed door het middenblokje… ik vind ze dus wel wat gevaarlijk…

  1. Marguerita zegt:

   Ja, de balans is nét even anders hè?

   1. Ingrid Worm zegt:

    Ik loop al 3 jaar op xensible
    Eerst sandalen daarna enkelhoge zwarte en voor het voorjaar de witte die op Nikes lijken
    Ben ze gaan dragen dat de orthopeed zei dat ik betere schoenen moest gaan dragen, hij wist wel een adres waar ze aardige maakten
    Nou daar piekerde ik niet over
    Ik heb ze bij zwartjes gekocht
    Nu had ik nieuwe nodig maar dat kon in de Corona tijd alleen maar via internet, dus heb ik Tokio 30201.2.485 HX maat39 salie
    De ontsteking die ik boven op m’n voet had is weer terug, ze lijken ook wel smaller
    Erg jammer, ik geniet er niet van zoals bij mijn vorige 3 paar

    1. Marguerita zegt:

     Oh wat naar Ingrid, hier in mijn dorp verkoopt de lokale schoenenwinkel ze ook (Van Keeken in Bodegraven en Alphen a/d Rijn). Hopelijk heb je geen neppers gekregen? Ik heb zelf ook brede voeten met hoge wreef. Hopelijk heb je snel iets voor je voeten wat prettiger zit!

 4. An zegt:

  Hoi Annemieke, ik heb in de winkel van de fabrikant andere gekregen, zonder blokje eronder, dus soort sneakers.
  Heb ze dus nu al langer, ik kan op deze ook nog steeds geen hele dagen lopen.
  Krijg nog steeds zere voeten en knieën.
  Ik zal ze nooit meer kopen en blijf spijt houden dat ik mij heb laten overhalen in de winkel om dit merk te kopen.
  Succes en sterkte met uw voeten.

 5. An zegt:

  Ik heb ze in december 2018 gekocht , in de winkel raden ze mij aan omdat ik in het verleden last van mijn rechterknie had.
  Toen ik ze paste zakte ik bij beide hielen wat naar binnen.
  Ze zeiden dat ik ze moest inlopen en eraan wennen.
  Links zakt mijn hiel nog steeds nar binnen en word erger, daardoor kan ik er geen lange stukken mee lopen want krijg last van mijn linkerknie.
  Ben terug naar de winkel gegaan , die gaan ze nu opsturen naar de fabriek.
  De verkoper zei dat hij er niets aan zag en het nog nooit gehoord had.
  Tja €200 , ik heb spijt dat ik mij om heb laten praten.
  Ben benieuwd wat de afloop word.
  Hebben andere mensen ook ervaringen hiermee?

  1. Annemieke van Leeuwen zegt:

   Ik heb xsensible schoenen gekocht in mei dit jaar. Gebruik ze vooral voor mijn twee dagen werken waarbij ik de hele dag sta en of loop. Ze lopen idd lekker maar ik kreeg steeds meer krampen in mijn benen, niet alleen mijn kuiten maar ook aan de voorkant of binnenkant van mijn bovenbeen. En het viel mij pas op dat mijn tenen plat op de grond liggen en verdooft aanvoelen, dat is echt raar. Nu loop ik sinds twee weken met werk op Nike gympen die ik al had. De krampen zijn bijna verdwenen en ik hoop dat de stand van mijn tenen ook weer goed komt. Als dit door de xsensible schoenen komt, en dat moet wel. vindt ik dat wel erg raar ben ik de enige met deze klachten. Ik ga nog wel langs bij de schoenenzaak waar ik ze gekocht heb. Hoop op n niet goed geld terug garantie.

   1. Marguerita zegt:

    Oh wat naar Annemieke. Ik heb hier zelf geen last van, ze lopen nog altijd erg prettig. Hopelijk kunnen ze je in de schoenenzaak advies geven!

   2. Greet zegt:

    Ook ik heb sinds de winter xsensible schoenen en kreeg af en toe kramp maar niet gedacht of het door de schoenen zou komen de kramp is nu zo erg dat ik het zelfs overdag ga krijgen en bijna geen nacht zonder kramp ben, dan de kuiten dan de enkels dan tenen nou ja waar niet , bij toeval hoorde ik dat iemand dit ook had en kom zo op deze site , ook ik heb de zooltJes die ik in mijn Nike Runner schoen had gedaan nu vervangen voor een gewone inlegzool met wel iets van achter een steunpunt je en voor bij de voet , ik ga het proberen ben al meer dan een halfjaar aan het proberen met magnesium etc. Maar dan nog de kramp dit is het laatste wat te proberen valt .

 6. Cindy Pater zegt:

  Ik heb ook vorig jaar mijn eerste kennismaking met Xsensible Stretchwalker gehad. Altijd problemen met lange afstanden, stil staan etc. Maar sinds het moment dat ik ze ging passen en daarna mocht proeflopen buiten de winkel. Was ik verkocht. Heb al vele kilometers gemaakt en dat pijnloos. Voor mij geen andere schoen meer.

  1. Marguerita zegt:

   Wat goed om te horen! En ze lopen en staan gewoon echt heel fijn inderdaad. Ik had het niet verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.