Keek op mijn Week: lang weekend Barcelona, kindgesprekken, Sinterklaas surprise, Dominos Dating App en chaos

Een lang weekend weggaan in de voor mamabloggers drukste periode van het jaar… Tja, misschien niet zo heel handig, maar het was wel fijn om er even tussenuit te zijn. Van mijn blogcollega’s mocht ik ook echt geen laptop meenemen, wat ik tijdens de zomervakantie wel had gedaan. Nu gewoon even geen werk. Genieten van de stad! Uiteraard waren mijn mailboxen een grote chaos toen ik terugkwam en loop ik nu nog verder achter met reviews, maar dat is dan maar even zo…

Philogirl stuurde mij een lekkere reep chocola toe als dank voor een samenwerking. Heel lief en nog lekker ook!

De mailtjes waar bepaalde publicaties blijven stapelen zich op. Heel eerlijk geef ik daar alleen bij betaalde opdrachten garanties op, dus verder heeft iedereen pech. Je staat op de to-do-lijst en het komt vanzelf. Bij thuiskomst ben ik eerst met alle verplichtingen aan de slag gegaan waarmee ik mijn huur en boodschappen kan betalen, concepten opleveren, previews van andere bloggers doorsturen en opdrachten uitzetten. Mijn eigen blog schiet er een beetje bij in. Afijn, eventjes vakantie is ook wat waard toch?

Met mijn blog zal ik ook iets meer richting lifestyle gaan. Ik merk gewoon dat ik met de kinderen weinig aan reviewen toekom omdat ze niet de hele week bij me zijn. Het blijft leuk om dat doen, ik had al aardig op de rem getrapt, maar omdat ik direct weer in de modus ‘gestrest en chagrijnig’ schoot na een heerlijk weekend weg en geen zin meer heb om tig uur per week te werken… moet er iets veranderen. Het moet wel leuk blijven, zéker voor de kinderen. Volgende week word ik 40. Pffff… dan begint het leven zeggen ze. Meer ‘nee’ zeggen en minder enthousiast zijn, blijven leerpunten. Nou, genoeg gezeikt, iedereen heeft het druk. Door naar mijn weekoverzicht!

Park Guëll en Sagrada Familia

Zaterdag bezocht ik Park Guëll! Eindelijk! Deze stond al zo lang op mijn bucketlist, ik wilde dolgraag al die Gaudí mozaïeken zien. Het park eromheen is overigens ook heel erg mooi. En ik ben een rondje gelopen om de Sagrada Familia, vond de entreeprijs en wachttijden nogal absurd en van de buitenkant is deze kathedraal ook meer dan de moeite waard om te bekijken. En gratis. Barcelona is sowieso een prachtige stad, als je er bent: neem een taxi! Niet duur en in tegenstelling tot de metro kun je van alle prachtige gevels genieten.

Castell de Montjuïc en kabelbaan

Zondag regende het en stond Castell de Montjuïc op het programma. Vanaf dit kasteel heb je ook een prachtig uitzicht over het haventerrein van Barcelona. Daarna namen we de kabelbaan naar beneden. Zeer de moeite waard, want een geweldig uitzicht over de hele stad. Ondanks de regen gingen we naar het strand om dat ook maar gezien te hebben. In de strandtentjes stond gelukkig de terrasverwarming aan. ’s Avonds bezochten we een flamenco show vlakbij de Ramblás. Gaaf om even mee te pikken.

Kathedraal van Barcelona

Maandag was alweer de laatste dag. Tijd om lekker te shoppen, ook Sinterklaas deed inkopen in Barcelona waar overal al kerstbomen in de winkels stonden. Op de valreep liepen we de Kathedraal van Barcelona nog in. Wauw! Je kunt wel zien hoe rijk de kerk vroeger was, echt alles goud wat er blinkt. Echt prachtig! Indrukwekkend ook om alles te bekijken, want er zijn zo waanzinnig veel mooie details te zien overal waar je kijkt… Barcelona is overigens ook een ontzettend schone stad: heel weinig zwerfvuil gezien. Nog wel even genoten van een heerlijke paëlla en die avond rond 10 uur weer geland op Schiphol airport. Heb ontzettend veel gelachen dit weekend en enorm genoten. Weet nu waarom ik deze stad op mijn bucketlijst had staan en streep hem dankbaar door. Toch gezien voor mijn 40e!

Even op gang komen

Dinsdag deed ik mijn best om weer een beetje op gang te komen. Maar het lukte niet zo, ook al heb ik wel veel gedaan. Ik was moe en de overvolle mailbox maakte me nu niet direct fitter… Bovendien vind ik het behoorlijk koud in mijn huis. Ik ruimde mijn vakantiezooi op, ging op de koffie bij mijn moeder, draaide een wasje en verstopte de Sinterklaascadeautjes. ’s Avonds kwamen de meisjes weer thuis, ze kregen het Gaudí stijl gummetje dat ik voor ze had gekocht als souvenir en ik las ze uitgebreid voor. Quality time met de kinderen is gewoon belangrijk.

Gezonde lunch.

Sporten, kindgesprekken en surprise

Woensdag stond ik op tijd in de sportschool. Had in het weekend al veel beweging gehad, maar toch was het lekker om even aan mijn conditie en spieren te werken. Thuis douchen en in sneltreinvaart nog even wat werkzaken opgepakt. Die middag kwam daar ook niets van terecht. We lunchten een heerlijke zelfgemaakte soep bij de papa van de meisjes en gingen daarna met z’n allen terug naar school voor de kindgesprekken. In deze gesprekken vertelt je kind samen met de juf wat er goed gaat op school, hoe ze het vinden, wat ze graag anders zouden zien en krijgen ze een pluim van de juf. De meisjes waren er allebei wel een beetje nerveus over om dat te vertellen terwijl er 3 volwassenen mee luisterden, maar ze deden het prima.

Surprise knutselen.

Daarna raceten we door naar de Intertoys om cadeautjes te kopen voor Sinterklaas bij scouting en op school. De oudste zit nu in groep 5 en moet dus voor het eerst een surprise maken. Omdat ze nu in 2 huizen woont, is dat wat lastiger en besloot ik dat we hier het beste maar direct aan konden beginnen. Kan maar af zijn tenslotte! We kochten nog wat bloemetjes voor mensen die iets te vieren hadden en mensen in het ziekenhuis en hebben die langsgebracht. Middag alweer bijna voorbij. Daarna kon het knutselkleed uit de kast en werd er een begin gemaakt aan de sinterklaassurprise. Mijn idee vond ze leuk, dus ik legde de benodigde materialen klaar en liet haar alles zelf maken naar haar eigen inzicht. Dat deed ze vol enthousiasme en kleine zus hielp mee, terwijl ik achter de laptop probeerde nog iets gedaan te krijgen. Lukte natuurlijk niet, want verf… knutselkleed… surprise… etenstijd. Dat dus. Maar mijn kinderen waren gewoon even belangrijker dan werk deze week.

brief sinterklaas
Als de oudste aan haar surprise werkt… schrijft de jongste haar eigen foute Sinterklaasverhaal. Compleet met zelfgetekende middelvinger erbij. Eindigend met diarree, schijt, kak, poep, pis. Hoppa de boppa, zo’n goede opvoeder ben ik… #loedermoeder Ik moest er nog om lachen ook.

Oh, en we volgen Poesjes! Daarvoor zet ik sinds deze week ook mijn werk aan de kant. Poesjes op Zapp is gewoon té grappig. De grappen die de nagesynchroniseerde poesjes maken zijn hilarisch. Echt, die opmerkingen die Oom Boudewijn uitkraamt richting onder meer zijn butler schildpad Ed… Je moet dit zien. Ik in ieder geval wel.

Dominos Dating App

Poesjes ging deze week onder meer over online dating. Té grappig, helemaal als je er zelf mee bezig bent. Oom Boudewijn uit Poesjes presteerde het om op een eerste date ‘zijn’ Laura ten huwelijk te vragen…  😆  Op een vrijgezellenfeestje na (zie dit weekoverzicht), heb ik dat tot nu toe (met de nodige dreigementen) nog weten te ontlopen. Wel werd ik door een bloggerplatform geattendeerd op de nieuwe Domino’s Dating App, meer info hierover vind je hier: https://www.dominos.nl/dominos-dating . Je kunt door mee te doen nog kans maken op een weekendje Parijs met je date ook! Mits je met je date aanwezig bent op één van de XL Dating Nights bij Domino’s op locatie.

Aangezien ik regelmatig een pizza bestel bij Domino’s (ja, die hebben ze in ons kleine dorp) vond ik dat wel grappig om eens te proberen. Deze week installeerde ik dus de app die eigenlijk bedoeld is voor een wat jongere doelgroep die wel in is voor een gezellige pizza date. Omdat de app nog helemaal nieuw is, zitten er nog niet heel veel mensen op en juist dat maakt het leuk. Via een grappige random comments generator slinger je in een handomdraai de meest foute pickup lines naar je matches. Alsof dat nog niet genoeg is, staan er ook grappige pizzagerelateerde gifjes in om het nog fouter te maken. Erg grappig en een hilarische manier om met elkaar in contact te komen. Ik heb volgende week ook mijn eerste date via deze app, maar we gaan koffie drinken en het over business hebben  :mrgreen: . Geen pizza en luv dus, maar wel leuk. Overigens zijn mijn matches niet echt op regio geselecteerd of op leeftijd, terwijl je dit wel moet aangeven. Of er zitten gewoon echt heel weinig mensen op nog. Kan ook. Mijn jongste match is 27 bijvoorbeeld. Ik kom zelf uit Zuid-Holland en spreek met matches uit Alkmaar en Arnhem… ook een paar uit Den Haag overigens. En de meesten vragen als eerste of ik zelf bij Domino’s werk. Ik heb de naam wel mee natuurlijk (quote even mijn eigen familie: “Marguerita, das toch een pizza?“) Maar: Nope.  😎

Even een foto waar ze niet al te herkenbaar is, maar wat een fietsenrek he? Ongelooflijk. Gelukkig kan ze nog eten.

Tandloos en Surprise afmaken bij oma

Donderdag had ik er wel de vaart in en kreeg ik veel gedaan. Druppel op een gloeiende plaat maar toch. Tenminste één dag deze week een goed gevoel wat betreft productiviteit. ’s Middags bracht ik de oudste met haar surprise bij oma, waar ze hem verder afgemaakt heeft. Erg leuk geworden! Ondertussen had de jongste het zichtbaar naar haar zin op zwemles. Deze dag begon toch al bijzonder voor haar, vlak voordat de wekker ging kroop ze verschrikt bij me in bed: “Mama, mijn tand is eruit en ik kan hem nergens meer vinden!” Eindelijk was de laatste voortand – die al weken wiebelde – er uit gegaan. We mochten er de avond ervoor zelfs niet naar wijzen, maar hij hing behoorlijk scheef. De andere voortand en hoektand daarnaast waren er al even uit. Nu 3 ontbrekende tanden naast elkaar dus bij mijn kleine Tandloos. En het tandje dat kwijt was? Die vond mama gelukkig direct nadat ik de lamp aandeed vlak onder haar kussen. De geluksdag voor de kleine mop ging nog even door, want we mochten bij opa en oma spinazie met een gehaktbal eten. Ze was zichtbaar in haar nopjes, heerlijk om te zien is dat. ’s Avonds keek ik zelf op NPO 3 een documentaire over fake instagramvolgers na een tip van een vriendinnetje. Erg interessant!

Nieuw stripboek van K3 reviewen, hij is leuk!

‘Wat heb ik eigenlijk gedaan’-dag

Vrijdagochtend was ik best productief, teksten afgekregen, facturen aangepast en verzonden, belletjes afgehandeld… De tijd vloog voorbij. Grote zus zou tussen de middag overblijven dit keer en met kleine zus had ik afgesproken dat we geen speeldates zouden doen. Er stond namelijk iets op de kast waarmee ze heel graag foto’s wilde maken voor mijn blog. Een Fur Real Dino die koekjes kan happen en nog veel meer truukjes doet. In eerste instantie verloor ze zichzelf uitgeput in de televisie, maar nog net op tijd herinnerde ze zich onze afspraak en kwamen we in actie. Kon nog net voordat grote zus weer gehaald moest worden. Toen die thuis was speelden ze samen gezellig verder met de dino. We draaiden nog een Sinterklaasgedicht in elkaar op een kladblaadje en ik heb 3 hoofdstukken voorgelezen uit het drakenthema boek voor het slapen gaan. Oh, en we keken om kwart voor 6 natuurlijk Poesjes.  😎

Deze week nog 2 pakketjes opgehaald in mijn oude straat… ik ben heel blij dat mensen steeds contact met me opnemen als er weer iets verkeerd is bezorgd, maar tegelijkertijd vind ik het bijzonder frustrerend dat bedrijven gewoon niet lezen als je je adres doorgeeft en klakkeloos het oude adres dat in hun systeem staat gebruiken. Het is zoveel gedoe elke keer en ik heb deze week gewoon het doorzettingsvermogen van een kiwi. En een to do lijst die door mijn eigen schuld oneindig lang is. Dat ook.

Geloof niet dat er dit weekend veel ruimte is om bij te tanken, maar ik laat het programma wel om de kinderen draaien. Zie wel hoever ik workwise kom met fotograferen en reviews. Eigenlijk was deze week best relaxt als ik het zo teruglees, maar ik voel me compleet afgepeigerd. Net even lekker onder de douche gestaan, dit artikel afronden en dan hopelijk nog tijd over om op de bank te ploffen!

Fijn weekend iedereen! Hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kelly zegt:

    Druk weekje hoor! Goed dat je je grenzen blijft aangeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.