Creawalhalla op de Kreadoe Beurs

Wat zijn er toch ongelooflijk veel verschillende creatieve hobby’s die je kunt doen! Dat soort dingen realiseer je je pas wanneer je ze allemaal bij elkaar ziet zoals op de Kreadoe Beurs in Utrecht afgelopen week. Ik was er vandaag (op zondag) toen er veel extra activiteiten waren voor kinderen. Dit is de laatste beursdag en tot mijn verbazing schijnt het traditioneel een rustige dag te zijn,  maar alsnog waren er heel veel dames die lekker kwamen neuzen, shoppen, freubelen en bijkletsen met gelijkgestemden over hun favoriete hobby’s.

Ik heb ontzettend veel toffe dingen gezien en natuurlijk heel veel foto’s gemaakt om met jullie te delen in dit beursverslag. Mijn persoonlijke missie was het inslaan van de nodige Sinterklaascadeautjes en dat is gelukt! Verder wilde ik heel graag even creatief bezig zijn, dat was alweer te lang geleden. Ben zo druk met huishouden, kids en werk dat het er gewoon bij inschiet. Ook dit is uiteraard gelukt, kan niet missen op de Kreadoe! Dit jaar waren de workshop plekken anders ingedeeld waardoor het veel overzichtelijker was waar je kon aanschuiven.

Bloggers spot

Op de bloggers spot op de beurs heb ik kennis kunnen maken met bloggers die ik nog niet kende en natuurlijk bloggers ontmoet die ik vaker tegenkom. Gezellig om even bij te kletsen en te horen welke hobby’s zij hebben, welke workshops ze hadden gedaan op de Kreadoe en natuurlijk elkaars shopsels te bewonderen. Bezoekers van de beurs konden dat dit jaar ook heel goed doen. Er was dit keer voor het eerst een speciaal Kreadoe Ontmoet terras, waar je met elkaar aan de creabea kon én tips en tricks kon uitwisselen met andere bezoekers.

Highlights

Er was zoveel leuks te zien op de beurs, dat ik niet bij alle hobby’s stil kan staan. De foto’s zeggen hopelijk genoeg, maar ik deel graag mijn persoonlijke highlights met jullie.

Kindjes met kanker

De zondag was speciaal gericht op kinderen, maar voor sommige kinderen was deze dag extra speciaal. De Jaarbeurs heeft 10 kindjes uitgenodigd van het Prinses Máxima Centrum, kinderen met kanker… Even een leuk uitje om de gedachten te verzetten, tussen alle nare ziekenhuisbezoeken door. Terwijl ik in de perskamer zat, kwamen om de beurt twee meisjes stralend terug van de beurs. Ze hadden bij de stand van Het Magische Draadje een prachtige gebreide muts gekregen met daaraan aan lange Elsa vlecht. Lekker warm op de hoofdjes zonder haren, hij stond beide meisjes prachtig. Speciaal voor deze kindjes waren er extra rustmomenten ingebouwd, zoals toegang tot de rustige perskamer en een lunch in het restaurant buiten de beurs. Vanwege de aard van de ziekte konden ze allemaal last minute beslissen of ze in staat waren om de Kreadoe te bezoeken, maar de 2 meisjes die ik heb gezien waren vandaag fit genoeg en ze hebben ervan genoten met hun moeder. Mooi initiatief!

kreadoe verslag

Leer tekenen met Masja

Mijn oog viel op de prachtige tekeningen van Masja van den Berg. Zij is bekend van de kleurboeken die ze maakt, maar had op de stand ook gave doeken hangen van haar tekeningen. Deze zijn ook als behang te bestellen in elk formaat dat je wenst. Het zag er ontzettend tof uit. Haar laatste boek ‘Versier je wereld’ is deze zomer uitgekomen en ik kreeg een exemplaar mee om te reviewen met mijn dochters. Het is eigenlijk bedoeld voor volwassenen, maar ik heb dochters die nogal graag tekenen. In ‘Versier je wereld’ legt Masja stap voor stap uit hoe je net zulke mooie tekeningen maakt als zij. Bloemen, dieren, mandala-patronen… Het ziet er allemaal geweldig uit. Dit ga ik zeker met de meisjes proberen!

kreadoe verslag

Scrapweekend in 2019

Wat was het leuk om aan te schuiven bij Hobby aan Zee voor een make and take in scrapbook stijl. Al zo lang niet gedaan! Lekker even freubelen en iets kleins maken en ondertussen gezellig kletsen. Jaren geleden bezocht ik heel graag de Scrap-a-Ganza weekenden waar je een heel weekend lang workshops kon volgen, shoppen en bijkletsen met andere scrappers in een heerlijk hotel. Dat initiatief is destijds gestopt, maar de dames van Hobby aan Zee gaan van 21-23 juni 2019 iets soortgelijks organiseren! Lijkt het jou heerlijk om eens een heel weekend alleen maar creatief bezig te zijn? Een weekend vol inspiratie en met gelijkgestemden? Me-time in het kwadraat? Dan moet je naar Ars & Crafts at Sea gaan in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Waar het bij Scrap-a-Ganza vaak rennen en vliegen was en ik thuis nog heel veel toffe projecten heb liggen die ik nooit heb afgemaakt, pakken ze het bij Arts & Crafts at Sea iets relaxter aan. Ze zorgen ervoor dat je naar huis gaat met projecten die ook meteen helemaal af zijn. Je kunt er workshops doen van 1,5 uur én experiences die 3 uur duren, Truike Bron en Birgit Koopsen gaan deze onder meer geven. Superleuk! En met die namen weet je zeker dat je met echt toffe creaties naar huis gaat.

Kawaii DIY

Bij Most Cutest stond de stand vol met de liefste Kawaii items. Superschattig allemaal en kant en klare setjes om zelf squishies te maken, diy kawaii snoepjes en te schattige gummetjes om zelf te maken. Van die laatste heb ik 2 knutselkits gekocht voor 5 december. Denk dat de meisjes er spontaan verliefd op zullen worden en het hoeft alleen in de magnetron. Later kun je de vormpjes ook nog gebruiken met klei.

Encaustic Art

Wemke liet mij in haar stand kennis maken met Encaustic Art. Ken je dat? Voor mij was dit schilderen met bijenwas nieuw. Heel bijzonder en rustgevend om te doen. In feite gaat het alleen om het bezig zijn, je moet niet als uitgangspunt hebben om iets te maken. Er zijn allerlei technieken, waarvan ik op mijn eigen werkstuk verschillende methodes kon proberen. Zo lag mijn vel papier op een verwarmde plaat, had ik er een klein strijkijzer bij en lagen er plamuurmesjes, tissues, schrapers en natuurlijk allerlei soorten wasco klaar om te gebruiken. De werkstukken die Wemke zelf maakt zijn echt prachtig om te zien en zelfs mijn eigen creatie bleek best aardig toen ie af was.Lees ook mijn beursverslag van 2017.

Ben jij ook naar de Kreadoe geweest? Wat was voor jou het hoogtepunt?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. super leuk om te zien hoe jij bezig bent!!Jij hebt prachtige blog geschrijven !Blijf doen !!!!Liefs Nahid

    1. Marguerita zegt:

      Oh lief! Dankjewel Nahid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.