Verslag: Kreadoe Beurs wat veel diversiteit dit jaar!

Wat een heerlijke beurs is de Kreadoe toch altijd! Zoveel leuke hobbyspullen bij elkaar, zoveel mooie zelfgemaakte werkjes en zoveel leuke workshops die je kunt doen. Al sinds ik een klein meisje was, kom ik graag op deze beurs. Samen met mijn moeder uiteraard. In 2017 zijn het 2 loeidrukke hallen vol creativiteit en inspiratie, maar dat is in het verleden ook weleens 4 hallen geweest. Toch kun je hier zo de hele dag zoet zijn. Eigenlijk is 1 dag misschien wat te kort…

Dit jaar ben ik voor het eerst aan het werk op de Kreadoe Beurs. Als blogger mag ik live verslag doen vanaf de beurs, maar traditie getrouw nam ik mijn moeder natuurlijk mee. Best handig, want zij kon mij mooi op de foto zetten. We begonnen de dag in de perskamer, waar ik mijn werkkleding van de dag kreeg uitgereikt: een knalroze t-shirt om herkenbaar te zijn als Kreadoe blogger. Superleuk! Mijn favoriete kleurtje en lekker opvallend.

Workshop Shadowpainting

Het was bij de ingang ontzettend druk, dus later dan gepland kwamen we de beursvloer op. Vrijwel direct bij de ingang zagen we de Shadowpainting stand. Dat ziet er zo ontzettend leuk uit! Had hierover ook al gelezen in het beursverslag van Lotus Writings, dat het zo ontspannend is om te doen. Gelukkig kon ik meteen aanschuiven om deze hobby zelf te proberen. En Merel had helemaal gelijk, wat is dit heerlijk om te doen. Lekker ontspannend. Ik werkte aan een schattig uiltje voor de kinderkamer. Je maakt eerst het doek nat en dan ga je er met ecoline achtige inkt overheen. De inkt loopt dan mooi uit, behalve op de plekken waar het lijntje zit. Dit was er vooraf al opgemaakt, omdat het 20 minuten moet drogen. Je maakt dit middels een daglichtlamp en een kleurplaat die je overtrekt met het speciale shadowpainting spul. Als je schilderijtje af is, droog je hem met een föhn. Pas wanneer alles droog is, haal je de verflijntjes los. Mijn schilderij was nu klaar, maar je kunt er ook voor kiezen om er nog zwarte lijntjes op te zetten op de plek waar de lijntjes zaten. Erg leuk resultaat! Op de website van Shadowpainting kun je startersets kopen vanaf 25 euro. Het is wel handig als je een daglichtlamp hebt.

Rondje langs de vele hobby stands

Daarna deden we een rondje beurs, waar je door de drukte wel even zoet mee bent. Nog lang niet alles gezien ook. Er zijn weleens jaren geweest dat er vooral veel papier was, maar in 2017 zijn de hobby’s ontzettend divers. Haken, scrapbooking, shadowpainting, kaarten maken, pixels, sinterklaas kransen, decoreren met klei of bloemen, armbreien, naaien, houten letters versieren, koekjes en taarten decoreren, stempelen, handlettering, vilt… Erg veel afwisseling dit jaar! Natuurlijk waren er ook stands die we al 30 jaar op de beurs tegenkomen, maar het grote aantal verschillende hobby’s viel op. Dit jaar was er ook voor het eerst een ‘Mama maakt’ Plein met leuke handwerkjes speciaal voor moeders. Hele leuke dingetjes gezien, zeker ook in Sinterklaas thema: kransen maken, slingers, aftelkalenders…

Op de Bloggerspot

Snel geluncht waar mijn moeder in de perskamer een bekende tegenkwam: een medewerkster van Stitch at Home en Plot at Home. Mijn moeder levert al 13 jaar projecten aan die in de Stitch at Home worden gepubliceerd. Ik ging door naar de Bloggerspost om alvast te kunnen werken aan dit stuk. Het was er best druk, heel veel dames maakten gebruikt van de heerlijke zetels in dit hoekje om even uit te puffen of te lunchen. Eentje kwam zelfs toestemming aan me vragen of ze er mocht zitten  😆 dat was bijna mijn enige aanspraak.

kreadoe 2017
Trots hoor, mijn naam op het bord!

Voor de lunch had ik al even kennis gemaakt met Marieke van Made by Mriek die lekker aan het haken was in onze post. Wij wisselden elkaar af qua bezetting. Zij zat er toen ik workshops deed en andersom. Je kunt hier lezen over haar workshop slagletters. Een erg leuke armband met de naam van haar dochter. Ik was druk aan het tikken toen ik gezelschap kreeg van Melanie van BMellow, die ik alleen ‘van online’ kende. Leuk om er nu een gezicht bij te hebben en om even te kwebbelen over de ins en outs van bloggen. Uitgebreid gekletst dus de tijd vloog voorbij.

Ik maakte ondanks de slechte wifi verbinding nog een livepost voor Facebook voor zover dat ging. Mijn moeder kwam net weer aanlopen toen ik de film startte en bewaakte daarna mijn spullen zodat ik naar het toilet kon. Door de drukte ook best een onderneming. Daarna snel alles weer ingepakt want ik wilde graag nog wat leuke Sinterklaasinkopen doen voor mijn dochters. Pixels had ik eerder die dag gezien, maar toen was de stand zo druk dat ik niets kon zien en kopen. Zul je altijd zien dat ik deze stand bij mijn 2e beursrondje niet meer kon vinden. Wel tipte mijn moeder een stand met leuke foam klei projecten. Daar heb ik 2 houten eenhoorn malletjes gekocht en bijbehorende potjes foam klei.

Paper Den workshop met Brush Pens

Waar ik spijt van heb dat ik ze niet heb gekocht? De ecoline Brush Pens. Ik wist niet goed wat ik ermee kon ook al zag het er leuk uit. Eind van de dag mocht ik aanschuiven op het Mama Maakt Plein bij de workshop van Paper Den. Hier kon je dierenschilderijen maken met deze Brush Pens en aquareltechnieken. De voorbeelden zagen er waanzinnig gaaf uit! Je mocht eerst een dierenfoto uitkiezen en daarna kreeg je een dik vel papier met de contouren. Met de hand gemaakt en daarna ingescand door Karen van Paper Den. Ze legde ons eerst wat technieken uit om de Brush Pens te gebruiken en daarna gingen we snel aan de slag. Ik vond het heel moeilijk, maar tegelijkertijd ontzettend leuk. Je zet de contouren aan met wat brush strepen en daarna vervaag je met een penseel met water. Tot slot detailleer je met een witte gelpen en verschillende maten fineliners. Toen het hert klaar was, maakte ik net als op het voorbeeld nog een aantal bloemetjes. Ik vind het resultaat echt waanzinnig geworden en het was onwijs leuk om te doen! Wat een heerlijke afsluiting van de dag.

Hoe was de Kreadoe?

Het is best even anders als je op de beurs ‘aan het werk’ bent, maar net als elk jaar heb ik weer genoten. Je haalt het meeste uit deze beurs als je een aantal workshops of kleine make and takes doet. Dan kun je even zitten en vooral: door het te doen, leer je de technieken zodat je ze thuis kunt toepassen. Het Shadowpainten is iets dat ik ook met mijn kinderen zou willen doen. Ontzettend makkelijk en een heel leuk resultaat. De Brush Pens en de techniek uit de workshop van Paper Den, daarmee zou ik hele leuke schilderijtjes kunnen maken voor de kinderkamers in het nieuwe huis straks. Of misschien ook wel voor andere ruimtes. Vorige jaren deed ik stempelworkshops voor mijn scrapbookhobby en een workshop met Fimo klei waar ik elke keer weer vol bewondering naar kijk, staat ook nog op mijn wishlist. Dit jaar zagen de cupcake workshop en de paperbag handlettering er ook onwijs leuk uit! Weinig geshopt dit jaar omdat ik vooral aan het beleven was. Eén dag is eigenlijk te kort!

Heb jij een workshop gedaan op de Kreadoe? Welke creatieve hobby’s heb jij? 

Met dank aan mijn moeder voor de foto’s!

Meer lezen over de Kreadoe 2017? Lees ook het verslag van Mamaliefde en Kiddowz.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marieke zegt:

  Wat een mooie uitgebreide blog heb je gemaakt! Echt heel leuk en leuk om je te hebben ontmoet gisteren met je moeder 😀
  Liefs,
  Mriek

  1. Marguerita zegt:

   Ik vond het ook gezellig om jou te spreken! Je haaksels zagen er ontzettend vrolijk uit, leuk 🙂

 2. Melanie zegt:

  Was ook leuk om jou te ontmoeten. Bedankt voor het verhelderende gesprek.

  1. Marguerita zegt:

   Gezellig dat je even kwam kletsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.