Belang van gezond haar wordt regelmatig onderschat

Hoeveel aandacht besteed jij aan de verzorging van je haar? Met producten als die van een partij als Hairlust houd je de haardos in een goede conditie. Dit is belangrijk, maar dat belang wordt niet door iedereen gezien. Ongezonde kleuring of blondering kan bijvoorbeeld leiden tot schade aan het haar. Hetzelfde geldt voor de hitte, geproduceerd door een föhn of stijltang. Er zijn nog altijd veel mensen die hun haar dagelijks föhnen. Hoewel het föhn of stijlen van haar niet direct schadelijk hoeft te zijn, is het belangrijk dit op de juiste wijze te doen. Geduld is hierbij een belangrijke factor. Men is geneigd het apparaat te dicht op het haar te houden, met alle gevolgen van dien.

haren wassen
Foto: PR

Besteed ook aandacht aan de hoofdhuid

Het verzorgen van het haar begint bij het verzorgen van de hoofdhuid. Maak bijvoorbeeld regelmatig gebruik van een hoofdhuid scrub, om de hoofdhuid te verzorgen. De scrub werkt in de basis op dezelfde manier als een scrub die je op je gezicht smeert. Dode huidcellen worden verwijderd. Daarnaast helpt het scrubben van de hoofdhuid onder meer bij het voorkomen van roos. Veel mensen hebben hier last van, zonder precies te weten hoe ze de hinder door roos tot een minimum kunnen beperken. Het gebruik van hoofdhuid scrub is een goede eerste stap. Tegelijkertijd vermindert een scrub de jeuk aan je hoofdhuid. Een derde voordeel van het gebruik hiervan zit in het volume, wat de scrub aan je haar geeft.

>> Lees ook Plasticvrij douchen met een shampoo tabletje

lang haar scrubben
Foto: PR

Gebruik de juiste shampoo en conditioner

Wanneer je met anderen over de verzorging van je haar spreekt, zullen ze je al snel een dure shampoo en conditioner aanraden. Wat voor de één een fijn en geschikt middel is, hoeft dat voor iemand anders niet te zijn. Laat je door de kapper of een stylist adviseren over de haarproducten die passen bij jouw haar. Wellicht wordt aangeraden om een shampoo en conditioner te gebruiken voor krullend haar, of een shampoo voor mensen met dun haar. Verschillende factoren bepalen welk product het meest geschikt is voor de verzorging van jouw haardos. Een agressieve shampoo kan je haar, maar ook de hoofdhuid al snel droog maken. Het vergroot de kans op jeuk en schilfers. Hetgeen je juist wenst te voorkomen!

>> Lees ook Bescherm ook je haren tegen de zon!

Kies voor natuurlijke producten voor je haarverzorging

Om de kans op jeuk en schilfers te verkleinen, is het verstandig om te kiezen voor natuurlijke producten. Niet alleen zijn deze natuurlijke shampoos en conditioners beter voor de huid. Ze zijn vaak ook nog eens duurzamer! Er worden minder schadelijke middelen gebruikt bij de productie ervan. De populariteit van vegan haarproducten is de afgelopen jaren sterk toegenomen onder vrouwen. Maak jij er al gebruik van voor de verzorging van je haar?

>> Lees ook Lief voor je hoofdhuid en haren

Welk merk haarverzorging is jouw favoriet?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.