Lief voor je hoofdhuid en haren met WECOLOUR

Coronakapsel zat? Bij mij is er al een flinke uitgroei te zien. Omdat mijn haren bijna volledig grijs zijn (meer dan 75%), adviseert de kleurkiezer van haarmerk WECOLOUR mij om te kiezen voor volledig asblond. Of juist voor een donkere tint. Mijn dochters zijn heel nieuwsgierig hoe dat zou staan. Toch heb ik het kleuren even overgeslagen en de haarverzorgingsproducten getest. Goed nieuws, want zo kun jij kans maken op een haarverf pakket in een kleur naar keuze!

wecolour shampoo proberen hoofdhuid vriendelijk
De oudste dochter deed mijn haar en dit was het leuke resultaat.

Het merk WECOLOUR is ontstaan vanuit de missie: gezond geverfd haar voor iedereen bereikbaar maken. Deze webshop specialiseert zich in haarkleuring voor thuis gebruik.

Wat mij zo aansprak is dat ze zeggen: “Wij geloven dat iedereen een prachtige, gezonde, natuurlijk ogende haarkleur verdient. Én we begrijpen ook dat het soms best spannend kan zijn om over te stappen op een andere haarkleuring. Daarom hebben we een tool ontwikkeld die klanten helpt de juiste kleur te kiezen.” Voor de klanten die liever persoonlijk contact willen, hebben ze elke werkdag een team van kleurspecialisten beschikbaar.

wecolour shampoo proberen hoofdhuid vriendelijk
Wat ruikt de haarmousse lekker!

Hun tool adviseert mij dus onder meer asblond en ik ga die kleur zeker onthouden. Mijn haar is aan de voorkant bij de kruin een stuk witter geworden de laatste tijd, wat je nu extra goed ziet omdat we al even niet naar de kapper kunnen. Ach, in een videocall gisteren werd er nog gezegd dat ik zo’n mooie lichte gloed heb. Alsof mijn gesprekspartner naar een engeltje keek. Dus ik zing het nog wel even uit en gun het haarverfpakket aan één van mijn lezers.

De jongste dochter deed ook mijn haar…

Zonder parabenen, zacht voor je hoofdhuid

Het bijzondere aan WECOLOUR is dat het professionele permanente haarverf (net als de kapper gebruikt) is voor thuisgebruik zonder ammonia, PPD, parabenen, siliconen en resorcinol. Wat er wel in zit zijn natuurlijk verzorgende ingrediënten, zoals Argan olie en calendula extract. Veel beter en zachter voor je haar dan reguliere verf en betaalbaar. Een haarverfpakket wordt geleverd door de brievenbus en bevat naast de verf en activator ook een shampoo, conditioner, handschoenen, kwastje en een uitgebreide gebruiksaanwijzing.

wecolour shampoo proberen hoofdhuid vriendelijk
Jaja, de jaren ’90 kuif! Zou ie weer hip worden?

Zelf heb ik de haarverzorging- en stylingslijn ontvangen. Allemaal zonder parabenen, siliconen, resorcinol of SLS.

Wat zat er in mijn perspakket?

wecolour shampoo proberen hoofdhuid vriendelijk

  • Natuurlijke haarwax
    Transparante wax op waterbasis, krachtig spul, ruikt lekker fris, ik maakte er zo een oldschool 90s haarkuif mee
  • Mousse
    Ruikt wat zoetig, schuimt goed, geeft je haar volume, verzorging en verstevigt
  • Shampoo
    Ruikt lekker fris, milde reiniging speciaal voor kleurbehoud op net geverfd haar
  • Conditioner
    Gebruik na het wassen, laat het 1 tot 2 minuutjes intrekken en spoel het goed uit, dan wordt het haar weer zacht en kambaar
  • Argan Silk
    Voeding voor net gekleurd haar, maar ook ideaal op droog haar, ik schreef al eerder over arganolie om je haren te beschermen tegen de felle zon, dit geeft extra bescherming, niet uitspoelen dus
  • Colour Mask
    Een maskertje dat de hoofdhuid beschermt tijdens het kleuren, je voegt dit dan aan de haarverf toe, dit haarmasker is ook te gebruiken om je haar en hoofdhuid na het verven een oppepper te geven
  • Dark Bamboo Shampoo
    Persoonlijke favoriet van mij, een kleishampoo en conditioner die je aanbrengt op droog haar en later uitwast, met zuiverende klei en bamboe, verwijdert alle onzuiverheden van je hoofdhuid (lees: roos) en is heel zacht voor je haren

Mijn favoriet: de Dark Bamboo kleishampoo

Het meest bijzondere product – en dus mijn persoonlijke favoriet – is de kleishampoo waarbij ik in eerste instantie mijn wenkbrauwen even optrok. Er komt dus een grijzige klei uit. En je gebruikt het ook anders dan een normale shampoo. Maar wat een toppertje!

Hoe het werkt? Je doet wat op je handen en masseert dat in je droge haren. Goed op de hoofdhuid masseren en daarna doorkammen zodat het zich je haren verdeeld. Je laat dit 5 minuten intrekken en daarna stap je onder de douche om het uit te spoelen. Het is een shampoo en conditioner in 1, dus verder niets nodig. Ik vond het best even gek om op mijn haar te doen, maar wat een fijn product is dit! Voelde erg prettig aan al direct tijdens en na het uitspoelen. Lekker krullend fris haar dat goed schoon aanvoelde. Ook mijn hoofdhuid kriebelde niet (ik heb nogal snel last van schilfers). Het rook niet raar en vooral: mijn haren kamden soepel door. Dat vond ik nog even spannend omdat ik zo’n dikke bos heb.

De prijs van deze kleiboost voor je haar is 17,50, maar als je een abonnement hebt dan scheelt dat behoorlijk en is het zo 5 euro goedkoper. WECOLOUR adviseert om het maximaal 2x per week te gebruiken. Het was even wennen maar zoals ik zei: dit product is dus echt mijn favoriet!

wecolour shampoo proberen hoofdhuid vriendelijk
Last van uitgroei? Doe mee aan de winactie!

Win haarverf in een kleur naar keuze

Ben jij je uitgroei zat of gewoon toe aan een nieuwe look (even kijken of mensen je na de lockdown dan herkennen, haha)? Klik even door en zoek jouw favoriete kleur haarverf uit bij WECOLOUR. Ik mag onder mijn lezers (man of vrouw maakt niet uit) een haarverfpakket ter waarde van 19,95 euro voor thuis verloten in een kleur naar keuze. Dus gebruik die kleurkeuze hulp en vertel mij in een reactie hieronder wat het zou moeten worden, dan maak je kans. Delen, reageren of taggen op de social kanalen of doorsturen via whatsapp naar je uitgroei-buddies wordt ontzettend gewaardeerd. Volg je ook WECOLOUR al op instagram?

De winnaar is: Elisabeth Mols, gefeliciteerd! Geniet van je nieuwe look :-)

Welke haarkleur zou jij willen proberen?

ervaring bamboo klei shampoo

#joincollab

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Lyd zegt:

    Dat zou een welkome verrassing zijn,
    zit echt met de handen in t haar – ik ga voor de 11.1

  2. Wilma van 't Hof zegt:

    Haarkleur 6.8
    Kastanje lichtbruin is de kleur die ik graag zou willen winnen. Mijn haar is toe aan een nieuw kleurtje.

  3. Tamara zegt:

    3.0 donkerbruin

  4. Sandra zegt:

    Lekker knallend: Koper donkerblond 😉 ik heb momenteel aan alle kanten uitgroei….. zoooooooo’n enorme behoefte aan een lekker vers kleurtje!

  5. Hermien Lok zegt:

    Wat leuk! Ik doe graag mee voor Haarkleur 10.11, Extra as lichtblond

  6. Suzanne zegt:

    donkerbruin haarkleur 3.0, ik krijg ook steeds meer een coronalook, doe dus graag mee

  7. Ymke zegt:

    Wat leuk! Ik zou graag meedoen voor kleur 7.1 as donkerblond

  8. Yvonne W. zegt:

    Ik zou heel graag 7.3 (Donker Goud Blond) willen kiezen, mocht ik de gelukkige winnaar zijn! Ik ben benieuwd; dat deze verf zo puur mogelijk is belooft al veel goeds!

  9. Lotte zegt:

    Donkerblond 7.0 is een kleur die mij mooi staat; ik doe graag mee!

  10. Klinkt als een superfijne haarverf. Ik gebruikte vroeger veel, maar kreeg last van irritatie. Dit ziet er veel vriendelijker uit. Ik ga het onthouden.

  11. Marian B zegt:

    Ik doe graag mee! . Haarkleur 11.1
    Zeer licht asblond zou ik wel willen!

  12. Anita te Gussinklo zegt:

    Hier ook een Corona coupé, ik doe graag mee aan je actie.
    De kleur as blond (8.1) zou mijn kleur zijn.

  13. elisabeth maria martina mols zegt:

    aarverf goud lichtblond haarkleur 9.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.