Hoe Gezinnig zijn wij? Dat en meer op de Blogboot Kids

Wat is de allerbeste emotie? … Tja, strikvraag die bestaat natuurlijk niet. Alle emoties mogen er zijn. En net als leren praten, lopen en fietsen, dien je als opvoeder ook je kinderen te leren hoe met emoties om te gaan. Emotieklets – hèt boek om samen met je kind wegwijs te worden in de wereld van emoties – werd op een Gezinnige manier gepresenteerd op de Blogboot Kids. Daarnaast liet ik tijdens deze zonnige rondvaart door Amsterdam de leuke snijplankjes in olifantvorm van Fantt zien én presenteerde ik de rotzooivrije kindermake-up van Toot! Lees je mee?

blogboot kids amsterdam

Opvoeden blijft toch altijd een spel dat je de ene keer afgaat als een baas en waarbij je het volgende moment wanhopig concludeert dat je kneiterhard faalt. De belangstelling voor deze Blogboot was dan ook enorm, want Rianne van Gezinnig zou haar nieuwe uitgave Emotieklets presenteren.

Ben je ouder of opvoeder en ken je dit merk nog niet? Surf dan snel naar de site van Gezinnig en kijk welke toffe dingen ze allemaal hebben om jou te helpen om het gezellig en pedagogisch verantwoord te houden met je kinders. Leuke gratis printables bijvoorbeeld om samen in te vullen.

Ik moet steeds weer denken aan het zinnetje “Er ligt een jurk op de grond” – waarbij je dan met je stem in toon omhoog gaat – als ik aan Gezinnig denk. Deze komt van psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve die de boeken van Gezinnig schrijft en werd ooit eens tot in elk smeuïg detail uit de doeken gedaan tijdens een perspresentatie waarin zij sprak (ik meen iets van Fisher Price, jaren terug alweer). Het was mijn eerste kennismaking als moeder met de tools van Gezinnig en ik vond het zo briljant dat ik alle lifehacks sindsdien op mijn eigen manier enthousiast toepas.

Omgaan met je emoties

emotieklets gezinnig

Afijn nu is daar ook Emotieklets, een nieuw boek dat kinderen leert om beter om te gaan met hun emoties. Veel ouders vinden het lastig om met hun kind in gesprek te gaan over emoties als
verdriet, angst of boosheid. Terwijl dat juist zo belangrijk is. Hoe kom je erachter wat er
speelt in het hoofd en het hart van je kind? Ik had zelf vaak de neiging om in een tegenemotie te schieten, terwijl het veel beter werkt als je zelf kalm blijft en het kind echt ziet. Op 21 maart was er webinar ‘Samen wegwijs in de wereld van emoties’ van Gezinnig samen met Tischa Neve dat je hier kunt terugkijken.

Emotieklets is een hulpmiddel om op een ontspannen manier te praten over emoties en plannetjes te maken om met die emoties om te gaan. Emoties mogen er altijd zijn, alleen is niet elk gedrag daarbij gewenst. Emotieklets helpt kinderen om hun emoties beter te leren kennen en begrijpen en er beter mee om te gaan, zonder dat ze weggestopt of gesust worden. Net als de andere kletsboeken zoals Slaapklets en Scheidklets brengt dit boek ouders en kinderen in verbinding en contact, ook bij onderwerpen waarbij dat niet altijd makkelijk is.

blogboot kids amsterdam

Zo werkt Emotieklets

Het boek is gemaakt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kind en ouder/begeleider gaan samen
aan de slag. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties
mogen er zijn. In deel 2 vlieg je samen naar de eilanden Blij, Verdrietig, Boos, Bang, Trots,
Mopperig, Gespannen, Jaloers, Onzeker en Ontspannen. Elk hoofdstuk bestaat uit vragen en
opdrachten waardoor een kind zijn eigen emoties beter leert kennen. Waar voel je angst in
je lijf? Wat maakt jou blij? Wat is er goed aan boos zijn? Wat kun je leren van verdrietig zijn?
Het boek staat vol ideetjes en tips voor moeilijke momenten. In deel 3 staan hulpkaarten om
in te vullen.

Andere kletsboeken

Na de Blogboot had ik Emotieklets even apart gehouden om in de meivakantie rustig met de kids door te nemen. Het Kletsboek, dat ik van Rianne ook mee kreeg, slingerde op tafel… Eigenlijk bedoeld om in te vullen door (links) een kind en (rechts) een ouder, maar het werd direct door beide kids gebruikt. Op verzoek van de jongste (“mama mag ik alsjeblieft dit boek, dit is zo leuk!”) vulde ik nog wel een pagina in, maar terwijl ik dit artikel schrijf en er doorheen blader zie ik dat het halve boek al door beide kids is ingevuld. Grote zus schrijft op de pagina van de opvoeder. En dat is ook prima natuurlijk. Ze zijn fan van dit soort invulboeken na Slaapklets, Scheidingklets en het Familiekletskwartet.

blogboot kids amsterdam

Fantterige snijplankjes

Het volgende leuke merk dat ik op de Blogboot uit de goodiebag toverde waren de snijplankjes van Fantt. Je zag ze al gedemonstreerd op de Blogboot Tasty. Bekijk hier ook hun leuke filmpje:

Fantt heeft dus schattige broodplankjes in olifantvorm. Je koopt ze per 2: een grote en een kleine in berken of eiken hout. Van de winst gaat 10% naar het olifanten beschermingsprogramma van het Wereld Natuur Fonds. Er zijn teveel olifanten gedood in de jacht op ivoor en het WNF doet er alles aan om de laatste wilde olifanten te beschermen. Een set plankjes is verkrijgbaar op de site van Fantt voor 39,95 euro. Ideaal kindvriendelijk borrelplankje!

toot kindermake-up

Natuurlijke kindermake-up van Toot!

Dan was er ook nog het leuke merk Toot! met de rotzooivrije kindermake-up. Ik had voor de demo op de boot even snel wat spullen gepikt van de kaptafel van mijn kinders, waar de leuke toilettasjes, kwastjes en andere Toot! make-up staan te pronken. En veelvuldig worden gebruikt.

toot kindermake-up

Bedenkster Karlijn heeft zelf 3 kinders die graag make-uppen en is groot voorstander van zelfexpressie en je eigen ik ontdekken. Ze zocht naar een kwalitatief goed kindermake-up merk met ingrediënten geschikt voor de kinderhuid, kon niet zo snel iets geschikts vinden en besloot daarom haar eigen label te ontwikkelen. Rotzooie vrije make-up voor kinderen is een ontzettend leuk klein cadeautje voor deze generatie die op televisie graag de Make-Up-Cup kijkt en van alles ziet op social media kanalen.

En ach, vonden we het vroeger zelf ook niet heerlijk om lekker te make-uppen? Ik deed dit regelmatig en dan het liefst bij vriendin Nataša, die een flinke voorraad oude spulletjes van haar moeder had gekregen. Dat spul was echter niet zo verantwoord in de jaren ’80, maar nu kunnen kinderen naar hartelust experimenteren met natuurlijke, vegan en cruelty free (geen kinderarbeid en geen dierproeven) make-up spulletjes van bijvoorbeeld Toot! for joy. De kleurstoffen zijn plantaardig en als basis wordt het verantwoorde mica gebruikt in plaats van talk.

toot kindermake-up

Wist je dat dit merk het ‘zero plastic inside’ keurmerk draagt?

De make-up kwasten zijn gemaakt van hout met extra zachte haren (voor de gevoelige huid) en hebben een lengte die speciaal op de kinderhand is afgestemd. De leuke make-uptasjes zijn trouwens gemaakt van water- en vuilafstotend canvas, dus geen probleem als het op de camping onderweg naar het toiletgebouw in een modderpoel valt. De nieuwste aanwinst in de collectie is een lipgloss die mijn dochters geweldig vinden, maar ook de blush en oogschaduw gebruiken ze graag in combi met de kwastjes. Zelf vind ik de printjes zo leuk: cheetah, flamingo, schildpad, papagaai, kameleon of zeester. Love it!

Te koop bij verschillende kinder- en conceptstores en natuurlijk via de webshop van Toot.

Elektrisch varen in Amsterdam

Zoals altijd waren we weer te gast op een elektrische boot van Starboard Boats. Wist je dat je deze boten ook kunt afhuren als birthday boat? Lekker varen om een verjaardag te vieren en thuis geen vaat om af te wassen. Een pizza cruise of barbecue boot met vrienden is natuurlijk ook gezellig. Hoe blij was ik ook deze vaart weer met hun kordate aanpak: één van de boten was niet goed opgeladen die nacht, dus er werd nog razendsnel een vervangende boot voor ons geregeld. Ook de food platter zag er weer prachtig uit.

blogboot kids amsterdam
Starboard Boats had de catering weer top geregeld.

Altijd een feestje op de boot bij Starboard en dit keer was het zo gezellig dat we na afloop nog met de groep koffie zijn gaan drinken. Ik verheug me nu alweer op de volgende editie! In mei gaan we varen met het thema Vakantie in Giethoorn, ik zoek nog leuke sponsorende merken voor deze Blogboot en er is nog een enkel plaatsje vrij aan boord voor een leuke blogger die mee wil varen.

Kende je deze merken al? Ook zo’n zin in een leuke boottocht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.