Er ligt een jurk op de grond…

Niks geen “ruim je jas op” en “als je binnen 3 tellen niet van die tafel af komt dan…”. Passé, verleden tijd. Nou ja, dat zou ik graag willen. Heleen van How2Talk2Kids had afgelopen donderdag geweldig grappige voorbeelden en tal van tips om tijdswinst te behalen en stress te verlagen op de dagen waarin normaal gesproken drillsergeant Marstyle volgens een strak stramien de kinderen op tijd klaar voor vertrek probeert te krijgen. Met mijn 5 jaar training in ‘get to work on time’ gaat dat op zich aardig. Maar gezelligheid is helaas op sommige dagen ver te zoeken.

presentatieMijn kinderen zijn inmiddels 5 en 4 en worden dus geacht om grotendeels zichzelf gereed te krijgen voor vertrek. Alleen met sommige kledingstukken help ik ze, ik doe de haren, regel de schoolbekers en -bakjes met eventueel nog een gevulde broodtrommel. De ene dag hebben ze er zin in en zijn ze binnen een kwartier netjes aangekleed en met gewassen snoetje beneden, de andere dag zijn ze niet vooruit te branden…

De Little People lijn is een blijvertje.
De Little People lijn is een blijvertje.

Tijdswinst behalen in het ochtendritueel

Afijn, de Fisher Price uitnodiging omtrent tijdswinst voor business mama’s greep ik met beide handen aan. Afgelopen donderdag deed ik mijn uiterste best om door Amsterdam te navigeren (gelukkig stonden er dames van het pr-bureau met aanwijzingen klaar) en een parkeerplek te vinden. Het drillen van de kids was die ochtend gelukkig niet echt nodig geweest. Ze hadden er veel zin in om over te blijven en zetten er lekker de vaart in. De jongste verheugde zich al sinds de avond ervoor op haar gevulde broodtrommeltje “met een komkommertje mama?” yes.

Birgit van FS Agency licht het programma toe.
Birgit van FS Agency licht het programma toe.

Praten vanuit voorwerpen

Met een heerlijk appelgebakje in de hand, kon ik precies op tijd aanschuiven voor de presentatie. Missie op tijd komen geslaagd! Ik spotte hier en daar nog wat voor mij bekende bloggergezichten elders aan de tafel, maar de aandacht ging al snel uit naar Heleen. Wat een brok energie en inspiratie! Heel erg leuk om naar te luisteren, met humor zette ze tal van herkenbare situaties neer. Hoe reageer jij als mama? Wat doet je kind? Hoe kan het anders?

Grappige stapeltoren uit de Beat Bo serie.
Grappige stapeltoren uit de Beat Bo serie.

Haar belangrijkste tip om dingen (eerder) gedaan te krijgen van je kinderen is om te praten vanuit voorwerpen. Dus niet: “Raap je kleren op!” Maar: “Er ligt een jurk op de grond…” Waardoor je het kind de ruimte geeft om even na te denken en zelf initiatief te tonen. Je biedt ze als het ware een stukje zelfvertrouwen. Door te benoemen wat je ziet of te praten vanuit voorwerpen, val je niemand persoonlijk aan en realiseert het kind zich dat mama erop vertrouwd dat het weet wat er moet gebeuren én dit zelf kan doen.

Wereldbol voor mini's.
Wereldbol voor mini’s.

In de praktijk

Jullie snappen dat ik deze tactiek, die ik her en der al gebruikte, keihard ben gaan toepassen. Net als Heleen zo geweldig deed in de presentatie, leek ik ineens een karikatuur van mijzelf. “Er zit een kind op de tafel.” “Er ligt een pyjama op de grond.” “Hey, naast de borden ligt nog geen bestek.” “Deze beker is nog vol.” “In dit huis zítten wij terwijl we iets eten of drinken.” “Oh ik heb het zo koud. Al mijn vriendjes zijn al opgegeten, dat wil ik ook zo graag.” Ja mensen, ik had er lol in.

Co de Rups zou ik dolgraag thuis eens met mijn dochters uitproberen: een my first IT nerd cursus, leren programmeren!
Co de Rups zou ik dolgraag thuis eens met mijn dochters uitproberen: een my first IT nerd cursus, leren programmeren!

Dat enthousiasme werkte aanstekelijk. De tactiek werkt helaas niet altijd. Vooral mijn jongste heeft er regelmatig lak aan of mama nu constateert dat er een onderbroek midden in de kamer ligt. “Ja die ligt daar omdat ik geen zin had hem in de wasmand te gooien,” denkt ze dan en speelt weer vrolijk verder. Desalniettemin werkt deze tactiek een stuk gezelliger dan de strengere varianten, die ik nog steeds inzet als dit praten vanuit voorwerpen niet het gewenste effect heeft. De drillsergeant wil tenslotte haar kinderen op tijd in de klas hebben. Toch hebben we deze week veel tijdswinst behaalt én lol gehad met deze methode. (Ook opgetrokken wenkbrauwen overigens, maar dat is dan jammer.)

Wij bloggers konden zelf ook even spelen. Zie je hoe mijn tanden stralen van reinheid? *Kuch*
Wij bloggers konden zelf ook even spelen. Zie je hoe mijn tanden stralen van reinheid? *Kuch*

Oh ja, nieuws van Fisher Price

Deze eyeopener maakte veel los. Niet alleen bij mij, maar ook bij de andere aanwezigen. Herkenbaarheid alom. Ook bij Fisher Price blijft er een stukje herkenbaarheid, met het assortiment dat al jaaaaaren meegaat. Zoals die telefoon met trektouwtje die ik zelf vroeger ook had en de ringentoren waarmee mijn dochters veel gespeeld hebben. Zij waren ook weg van het rupsboekje met muziek van Fisher Price, maar deze zal het veld gaan ruimen. Het assortiment van dit merk is zo enorm groot, dat er meer focus wordt aangebracht. Wat blijft zijn de Little People, waar mijn eigen dochters toen ze klein waren veel plezier van hebben gehad.

Yvonne van Fisher Price gaf leuke achtergrondinformatie over het merk én over wat er op de planning staat.
Yvonne van Fisher Price gaf leuke achtergrondinformatie over het merk én over wat er op de planning staat.

Het hondje van de learning lijn krijgt een metamorfose. Op deze speellijn zijn de laatste tijd veel mooie aanvullingen gekomen. Zo heb ik zelf leuk gespeeld met de splinternieuwe wastafelset inclusief tandenborstel, grappige liedjes en zoekspelletjes. Er is een heuse wereldbol met verschillende spelletjes, heel erg leuk ook zeker voor leergierige jonge kinderen! Over leergierige kinderen gesproken, ik had zelf gedacht dat mijn kinderen alweer te oud waren voor Fisher Price speelgoed maar ik had het mis. Sinds kort is er Co de Rups, waarmee kinderen hun eerste ervaring met programmeren kunnen opdoen. Die zou ik heel graag zelf eens met mijn kinderen uitproberen. Zijn lijf bestaat uit verschillende delen met een rij-instructie die je in elkaar kunt klikken. Zo bepaal je hoe hij zich voortbeweegt. Heel bijzonder en je schijnt er nog meer mee te kunnen. Een andere leerzame speellijn is die van het kleine robotje Beat Bo, moderner vormgegeven met verschillende speelmogelijkheden.

Altijd leuk, we kregen een fijne goodiebag mee inclusief leesvoer :-)
Altijd leuk, we kregen een fijne goodiebag mee inclusief leesvoer 🙂

Kortom, ik had het niet gedacht maar Fisher Price blijft een merk om in de gaten te houden!

Heb/had jij veel Fisher Price in huis voor je kinderen? Waar speelden ze het meest mee?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sigrid zegt:

  Heb de tips al toegepast met de tassen opruimen. Leuk! Vooral de oudste is er gevoelig voor. Ik heb al wel geleerd dat je beter “zachtjes lopen” kunt roepen dan “niet rennen hier”. Vooral bij onze kleuter lijkt het dan net alsof ze snapt wat ze wél moet doen. Wordt hier steeds gezelliger in huis 😉 Ik houd me aanbevolen om ruzietjes tussen de kinderen zonder al te veel energie op te lossen…

  1. Marguerita78 zegt:

   Leuk! Bij mij werkt het niet altijd, maar wel leuk om toe te passen

 2. Nathalie zegt:

  Wij hebben nog een leuke giraffe ballenbaan van Fisher Price en die gaat al een paar jaar mee. Leuk speelgoed!

 3. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Wat leuk, ik ga dat hier een huis ook eens enthousiast proberen, die omdenk methode 🙂 fisher price heeft leuke producten, ik vind die wereldbol zo gaaf!

 4. Jeske zegt:

  Die ga ik onthouden…. Er zit nog drinken in je beker! Goed idee van Fisher price om het zo aan te pakken.

 5. Forever38.com (Vera) zegt:

  Ik ga vanavond gelijk die tip van praten vanuit voorwerpen in de praktijk brengen. Kijken of het werkt, want ik vind het helemaal niet leuk om drillsergeant te zijn en het werkt vaak ook niet eens. Kind gefrustreerd, en ik ook. Waardoor er nóg meer vertraging komt. Grrr…
  Ik ben benieuwd, in ieder geval bedankt voor het delen !

 6. Marieke zegt:

  Ik ga hier ook ’s kijken of die tip werkt 🙂 Dank je!
  Ik heb eigenlijk niet veel van Fisher Price in huis. Hier zijn ze momenteel heel erg van de VTech ToetToet. En de Duplo/Lego/Playmobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.