Grappig in bad: de Robo Turtle

Als je kinderen de plastic badeendjes een beetje ontgroeien, maar wel graag spelen in bad, wat geef je ze dan? Ik won 2 jaar geleden al eens robotvisjes van Goliath en daar kunnen ze altijd erg om lachen. Deze visjes hebben nu een nieuw speelkameraadje gekregen in de vorm van een roze Robo Turtle. Deze was er eerst alleen in de echte schildpaddenkleur, maar nu is hij ook verkrijgbaar in vrolijk roze en blauw. Bovendien kan deze schildpad niet alleen zwemmen, hij kan ook kruipen op de vloer (of badrand)!

Hmmmm een roze schildpad, hoe zou die werken?
Hmmmm een roze schildpad, hoe zou die werken?

Mijn dochters – die precies weten hoe de Robo Fish werken – hadden de Robo Turtle die we van Goliath ontvingen snel aan de praat. Op het droge reageert de Robo Turtle door de sensoren op zijn schild aan te raken. De schildpad kruipt dan direct onverstoorbaar in het rond. Zodra zijn sensoren met water in aanraking komen, begint Robo Turtle baantjes te zwemmen. Zijn vinnen bewegen zich daarbij net zoals die van een echte schildpad.

marstyle robo turtleHij is roze, dus hij is schattig ūüôā ze vinden hem heel erg lief en spelen veel verhaaltjes samen met de Robo Fish. In bad is vooral verstoppertje spelen de hit. Niet kijken en Robo Turtle zwemt naar het sop waar hij zich verstopt en dan moeten de visjes hem zoeken.

"Verstop je maar in het sop"
“Verstop je maar in het sop”

Bad

Eigenlijk is hij niet persé voor in bad bedoeld. Je kunt er een Turtle Playset bijkopen (bij de visjes was dat een vissenkom) zodat je ook met je kleren aan met dit grappige beestje kunt spelen. Ik was echter zelf op zoek naar iets leuks voor in bad voorbij de fase van plastic eendjes en dit is daar perfect voor. De kleine robot zoekt zelf zijn weg en beweegt. Voordeel van de schildpad ten opzichte van de visjes: daarbij trokken ze steeds de staartvin eraf en bij de schildpad laten mijn dochters de pootjes zitten.

De robotvisjes en schildpad waren direct vriendjes.
De robotvisjes en schildpad waren direct vriendjes.

De blauwe en de roze Robo Turtle hebben hebben, net zoals de bruine robotschildpad, een adviesprijs van 14,99 euro. In de verpakking zit een extra set batterijen (2x LR44).

playset[3]

Ook te koop: de Robo Turtle playset, die bestaat uit een groene robotschildpad, een aquarium en een rots, waar de schildpad vanaf kan klimmen. Adviesprijs: 29,99 euro, incl. een extra set batterijen (2x LR44). Je kunt de robotschildpadden bijvoorbeeld hier vinden bij Bol.com.

 Bekijk hier hoe deze robotschildpad eigenlijk bedoeld is:

Waarmee spelen jullie kinderen in bad? En zou jij deze schildpad wel of niet in bad geven?

Comments

  1. Nathalie says:

    Dat ziet er leuk uit! Ik denk dat mijn kinderen dit ook wel leuk zouden vinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.