Review: kleurrijk badavontuur met Tinti

Badderen jouw kinderen graag? Die van mij wel. Vooral als we buiten zijn geweest, of op een zanderig strand zoals vandaag, kunnen ze wel een opfrisbeurt gebruiken voor het slapen gaan. Worden ze zo heerlijk rozig van en wij hopen dan dat ze daardoor sneller in slaap vallen. Bij ons staat er vooral standaard badspeelgoed in een mandje op de badrand, maar op de Trademart Utrecht maakte ik kennis met de badproducten van Tinti. Weer eens iets anders!

Het Duitse merk Tinti (geïmporteerd door deze firma) heeft badwaterverven, kneedzeep, bruisballen met sponsjes, toverstokken en nog veel meer. Voor een klein prijsje! Met Tinti verandert de badkamer in een meerkleurige experimentele wereld, mijn kinderen waren vol verwondering bij het uitproberen van de verschillende producten. En het was natuurlijk ook best gek dat ze van mama met hun zwembroek in bad moesten (vanwege de foto’s).

Badwaterverf

Met de badwaterverf van Tinti kleurt het badwater rood, geel of blauw. Of meng bijvoorbeeld geel en rood voor oranjebadwater. Zo leren kinderen de wereld van de kleuren ontdekken. De verf bruist zacht en lost op in water. Dit product kregen we mee en hebben we uitgetest. Het water krijgt inderdaad langzaam een kleurtje en als je met je armen het water rond beweegt kleurt het hele bad. Het water blijft doorzichtig en je kunt er niet mee op de badrand verven. Het ziet er alleen heel anders uit dan normaal, zo’n bad met gekleurd water.

tinti badverf

Toverbad

Deze magische badballen kleuren niet alleen het water, maar toveren ook een leuk sponsfiguurtje tevoorschijn! Als de badbal helemaal is opgelost verschijnt op magische wijze het sponsfiguurtje. Leuk om mee te spelen. Mijn meisjes vonden dit een heel bijzonder schouwspel. Eerst deed mama een grote bal in het bad, die oploste terwijl het water steeds meer rood kleurde. Toen kwam het kleine sponsje tevoorschijn, waarmee de badrand werd gepoetst 🙂

tinti toverbad

Knisperbad

In bad gaan wordt voor kinderen een geweldige belevenis met dit knisperend tovermiddel. Ze ontdekken de heldere kleuren van de knetterende kristallen en de onverwachte geluiden wanneer de kristallen knetteren in het water. Ons badavontuur startte met dit product van Tinti. Je ziet op de foto hoe mijn dochters het knisperende spul proberen te pakken. Wat een gekke geluidjes? Dat doet het sop anders nooit! Ze waren verbaasd, nieuwsgierig en moesten er om lachen.

tinti knisperbad

Kneedzeep

Handjes wassen en vrolijke figuurtjes kneden kan tegelijk met het kneedzeep van Tinti. Tijdens het kneden van hun eigen creaties wassen de kinderen gelijk hun handjes schoon. De zeep blijft lekker zacht, dus de volgende keer kneden ze gewoon weer een nieuw figuurtje. Dit product hebben we niet ontvangen, maar ook dit klinkt als een bijzondere badbelevenis.

Wat vonden wij ervan?

Wij vonden het erg leuk om deze badproducten te gebruiken. Ze zijn redelijk goedkoop en ik zou ze zeker aanbevelen voor bijvoorbeeld opa’s en oma’s die hun kleinkinderen te logeren krijgen, of als je zelf thuis een neefje of nichtje te logeren krijgt. Of gewoon om je kids te verrassen 🙂 Even een keer een andere badervaring, iets grappigs. Een korte kennismaking met science. Daarna kunnen ze als vanouds fijn spelen in bad! De producten van Tinti zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld en dermatologisch getest. Ze zijn goed door de huid te verdragen, ook mijn kleuter met gevoelige huid had er geen last van. De producten bevatten geen conserveringsmiddelen, geen PEG’s en parabenen. Verder kleuren de badverven alleen het badwater, niet de huid of de badkuip.

Je koopt het onder meer hier en hier.

Bekijk ook het filmpje van Tinti badverf:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=H32KlGacoyY&w=560&h=315]

Gaan jouw kindjes graag in bad?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.