Trendrapport Kleine Fabriek herfst winter 2017 / 2018 deel 2

Gisteren las je deel 1 van mijn trendrapport voor komend winter seizoen. Hier dan deel 2! En natuurlijk wat extra ins en outs over mijn beursbezoek. Want als je in je eentje gaat, heb je alle vrijheid om te praten en kijken waar en hoe lang je wilt. Ik was redelijk op tijd op de beurs (11 uur) en kwam er pas na vijven achter dat de beurs eigenlijk al afgelopen was, oeps!

Ik begin even met wat lolligs, deze grappige kitsch kermisattractie van De Kunstboer 🙂

Vooraf kwam ik in een appgroepje met andere beursbezoekende bloggers. Leek ons gezellig om even koffie te doen. En ehm… ja, 2 heb ik helemaal niet gezien en de andere 3 kwam ik pas bij vertrek tegen in de perskamer. Maar het is een goed teken, iedereen heeft ontzettend leuke afspraken gehad en je bent daar tenslotte voor je eigen blog.

Mama Baas

mama baas
Superleuk: het diplomaboek vol met invulbare ‘diploma’s’ voor je kind van Mama Baas.
mama baas
Mama Baas viel mij meteen op in de stand van uitgever Lannoo, je kent ze misschien wel van de Vos en Haas serie of van Agent en Boef?

En de lentecollecties dan?

Ik was er voor een inspirerende serie foto’s ter ondersteuning van mijn trendspotting blogjes op kindermodegebied. Als je graag wilt zien wat je deze lente en zomer in de winkels kunt verwachten, dan moet je de blogs naar aanleiding van mijn vorige beursbezoek even terugkijken:

petrol
Urban comfort stijl bij jeansmerk Petrol Industries.

Speuren naar leuke samenwerkingspartners

En ik was er ook om leuke merken te vinden die met Marstyle willen samenwerken, laat ik daar vooral eerlijk over zijn. Al hadden de vaste lezers vast niet anders verwacht? Reviewen vind ik ontzettend leuk om te doen en kinderkleding is wel een beetje een verslaving. Daar kan ik dus altijd enthousiast over schrijven, haha. In bloggerland sta ik bekend om mijn netwerkskills en mijn lezers weten dat ik ze graag verras met nét even andere dingen dan je op andere blogs ziet, met verrassende invalshoeken en met steeds weer nieuwe merken en de laatste collecties. Ik weet van mezelf dat mijn face to face presentatie mijn sterke punt is. Qua bezoekcijfers zijn er tenslotte genoeg andere blogs die hoger scoren. Maar het enthousiasme voor mijn blog én voor alle inspirerende items die ik op de beurs heb gezien, dat breng je nu eenmaal niet over via een mailtje of telefoontje. En zoals iedereen wel weet, contacten opbouwen kost nu eenmaal veel tijd.

black
‘Black is my favourite colour’ en die kniekousen, gaaf! Maar welk merk is dit ook alweer? Gelukkig slechts 1 foto waarvan ik het niet meer weet… oeps… (Het zou Cost! Bart kunnen zijn, maar not sure)

Maar goed, ik had er ontzettend veel lol in en heb de leukste gesprekken gehad! Van Belgische dames die ik heb voorgesteld aan een leuke Nederlandse agent, tot gezellige merken die ik al kende en die ik nog niet (persoonlijk) kende, even bijpraten met de dames van Cotton Ivy die ook voor De Mama Company bloggen, speelgoed demonstraties en het hilarische gesprek met een grappige Duitse mevrouw met wie het erg klikte en die mij vandaag zelfs al een mailtje heeft gestuurd, ze wist mij dusdanig af te leiden dat ik compleet vergat om haar stand te fotograferen. En ondertussen natuurlijk de ambiance van hippe producten, grappige gimmicks en wonderschone, trendy, stoere, gave en opvallende collecties <3

Frankie & Liberty

frankie & liberty
Ook tienermerk Frankie & Liberty viel weer op met hun stoere collectie, veel kaki en zwart hier.

Wat zijn volgens mij de kindermodetrends 2017/2018

Laat ik nog even herhalen wat ik gisteren al schreef. Wanneer ik alles wat ik heb gezien bij elkaar optel, zijn volgens mij de belangrijkste trends voor komende herfst en winter:

 • oudroze
 • kaki groen
 • minder glitter en glans, het is er nog wel maar meer als detail
 • cognac kleur
 • gedektere kleuren dus en bijzondere details
 • funwear: kleding met iets extra’s, waardoor je ermee kunt spelen
 • opkomst van de teenage brands

Én daar wil ik nog Twinning aan toevoegen. Moeder-dochter of vader-zoon twinning om precies te zijn. Superleuk, dat vind ik zelf in ieder geval. Steeds meer merken komen met collecties waarmee je kunt twinnen met je kind (Cotton Ivy bijvoorbeeld).

Natuurlijk zijn er ook genoeg merken die hiervan afwijken. Die als trademark fellere kleuren hanteren, of dierenprints en allover prints. Er zijn veel hippe zwartwit georienteerde merken en veel merken die op tijdloze basics inzetten. Maar overall was dit de vibe die ik van de beursvloer meekreeg.

Levi’s Kids

levis kids
Met die okergele winterjas van Levi’s Kids spot je jouw dreumes zoontje direct! Tijdloos merk dit, blijft leuk.

Fred Mello

fred mello
New York style voor jongens met Fred Mello, leuk voor tieners.

Maëlie

maelie
Een klein beetje roze bij Maëlie maar zwart en rood voeren de boventoon. Zien jullie ook dat zwarte rokje met de rozen er op? Leuk, leuk, leuk.
maelie
Upscale brand Maëlie heeft donkerrode accenten. Heel stoer deze set, ik vind dat rokje zo leuk!

State of Art Rookies

state of art rookies
Amerikaans aandoende comfortwear bij State of Art Rookies, zie jij je zoon hier al in lopen?

The New

The New
Donkerblauw en oudroze zien we bij de meisjescollectie van The New, een hele leuke ontdekking al zeg ik het zelf. Superleuk merk!
the new
Mijn favorieten uit de collectie van The New zijn deze tule rok met de geborduurde sweater. Op de foto zie je de achterzijde, de voorkant heeft een kleiner borduursel. Heel erg mooi en heerlijk draagbaar.
the new
Gouden accenten op een voile jurkje gecombineerd met een oudroze vest en tijdloze streepjes op een maxidress, dit is The New.
the new
Stoere, betaalbare urban style items voor je zoon vind je bij het Deense The New.

Grunt

grunt
Grunt voor girls.
grunt
Opvallend: tienerjongens kunnen hip zijn in een pantalon gecombineerd met sweatjacket bij street style merk Grunt.
grunt
Tienermode is echt in opkomst, Grunt komt met een stoere look van gatenshirts, ripped jeans en spijkerjasjes.
grunt
Lieve libelles op dit leuke jasje voor tienermeisjes van Grunt.
grunt
Deze jeans is de hardloper van het Scandinavische tienermerk Grunt.

Tiffosi

tiffosi
Accessoires en fashion uit de Tiffosi jongenscollectie: donkerblauw, donkerrood als accent en aarde tinten.
tiffosi
Tiffosi voor boys.
tiffosi
Trendkleuren donkerblauw en oud roze in de collectie van Tiffosi.
tiffosi
Tiffosi heeft naast kleding toffe accessoires zoals deze rugzak met de bijpassende pet in de funwear categorie.
tiffosi
‘Everything is perfect with glitter’ zeggen ze bij Tiffosi. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn 🙂

LoFff

lofff
Donkerblauw en goud in de feestcollectie van LoFff. Zie je dit je dochter al dragen met kerst?
lofff
LoFff is zoals altijd weer uitgesproken. Jolanda liet me het één en ander zien en voor mij sprong deze korte zwierjurk eruit met dat neongele accent.

Lava Lava

lava lava
Met het nieuwe merk Lava Lava waan je jezelf in tropische sferen. Deze collectie in Ibiza-stijl is dan ook voor de zomer bedoeld. Zelf vind ik deze lange kokerrokken te gek!

Legends22

Legends22
Ja, love it deze look van jongensmerk Legends22!

Lovestation22

Lovestation22
Heel stoer deze eyecatchers van Lovestation22! Ook hier weer oudroze als accent.

Barts

barts
Hebben! Hoe leuk is die harige monsterrugzak van Barts?
barts mutsen
Oooooooh die indianenmuts van Barts, ik wil hem!
barts
Admit it, deze funwear wanten van Barts had je zelf willen hebben als kind of niet dan?

Tygo & Vito

tygo & vito
Hele leuke printjes heeft dit jongensmerk, vinden jullie niet? Het heet Tygo & Vito en was mij nog niet bekend.

Hummel

hummel
Okergeel gespot!
hummel
De jongenscollectie van Hummel komende herfst/winter. Cognackleurige schoenen zie je ook bij dit merk terug.
hummel
Funwear door de franjes aan deze hoge Hummel snekers. Te gek onder een rokje.
hummel
Wie riep er Koningsdag? Een supperklassieker, deze sneaker maar met dat rood wit blauw natuurlijk ideaal voor onze nationale feestdagen. Volgens mij is dit het oudste ontwerp van Hummel en nog altijd zeer gewild.
hummel
Tijdloos dessign dit. De regenlaarzen van Hummel.
hummel
Ook Hummel gaat voor oudroze bij de babycollectie die je hier ziet.
Vollledig waterproof zijn deze hoge laarzen van Hummel. Echt iets voor outdoorlovers en maak je geen zorgen over het aantrekken, aan de zijkant zit een rits.
hummel
Prachtig dat glinsterende detail van die zool op deze Hummel sneaker.

Z8

Z8
Zachtblauw, lichtroze en flamingo’s bij Z8 die de lente/zomercollectie van dit jaar presenteerde.
z8
De lente/zomercollectie van Z8.

BESS

Geweldig! Burp Eat Shit Sleep. En dat is dus het nieuwe merk BESS, supercutesie babykleertjes maar ik ben alleen al fan vanwege die fantastische merknaam.
bess
Wat een leuk nieuw merkje heb ik ontdekt: BESS.

Mees

mees
Buenos dias Mees! Het vrolijke ‘preppy’ merk dat een sportieve lifestyle voor kids uitdraagt, was ook weer van de partij met fijne, sportieve basics.

Boxbo

boxbo
Close-up van de Boxbo lage instaplaarsjes. Die oortjes <3
boxbo
Simpel maar heel vrolijk en opvallend: de regenlaarsjes en kniekousen van Boxbo.

Turtledove London

turtle dove london
Hip en veel zwartwit: Turtledove London.

The Fifth Child

the fifth child
Unisex merk The Fifth Child is niet op winst gericht, maar op het steunen van een goed doel. Net als de volwassen collectie waaraan dit merk gelieerd is. Dat kaki jurkje vind ik heel mooi en je ziet het niet maar alle items hebben een bijzondere afwerking in de details. In de boordjes bijvoorbeeld. Heel bijzonder en dat moet je echt van dichtbij bekijken.

Cribstar

cribstar
Het Engelse Cribstar is tijdloos en unisex en die witte regenboog op dat zwarte boxpakje vind ik echt zó stoer!
cribstar
Cribstar heeft bovendien stoere street style kinderserviezen.
cribstar
Cribstar servies.

Zebra Trends

zebra trends
Hip zwartwit, ik denk dat we deze tassen veel gaan zien op het schoolplein. Ik word er hebberig van…
zebra trends
Als tienermeisje wil je toch persé deze knopogende tas van Zebra Trends hebben?
zebra
Zebra trends tassen voor jongens: fun wear met die oogjes en ook hier origami prints.

Lief! lifestyle

lief!
Op zoek naar een kraamcadeautje is Lief! toch het eerste merk waar je aan denkt, hier voor de boys.
… en bij de Lief! meisjescollecties is het roze dat de boventoon voert.

Lelli Kelly

Oeh, musthave wat mij betreft. Daar zit dus echt uuuuuren handwerk in he, in die geweven kraaltjes op deze Lelli Kelly sneakers uit de lentecollectie. Ik vind deze pasteltinten prachtig, maar er is ook een variant met wat hardere kleuren en zilveren accenten.
Lelli Kelly speelt ook in op het Cinderella gevoel.
Lelli Kelly
Even wat zomers tussen door bij Lelli Kelly, lekker voor op het strand.

Funky XS

funky xs
Super funky, deze stoere stand van Funky XS met okergeel en helderblauw als accentkleuren.

Bertoy

bertoy
Tja wat kan ik zeggen, een stand om vrolijk van te worden met al dat fijne speelgoed! De ballen, puzzels en wat al niet meer hebben prachtige illustraties waardoor je er niet op uitgekeken raakt.
bertoy
Hip speelgoed vond ik ook nu weer bij Bertoy, een aanrader lijkt mij zelf het badspeelgoed dat je hier bovenaan het middelste schap ziet. Storytelling sets zijn het, inclusief een kleine badkuip als opberger.
bertoy krooom
De kartonnen speelsets van Krooom blijf ik heel innovatief vinden. Met het elfjeskoffertje dat wij zelf hebben wordt nog regelmatig gespeeld.
Hot in Australië zijn de pub play setjes: speelgoed dat je kind mee kan nemen naar het café. Gespot bij Bertoy.
Deze aviation set heeft landingsbanen en 5 vliegtuigjes om zelf in elkaar te bouwen.

bertoy portable play

bertoy oodle doodles
De Oodle Doodles speelset van het Australische merk Tiger Tribe was op de beurs een hardloper bij Bertoy. Door de vorm kunnen kindjes op verschillende manieren met de krijtjes aan de slag. Op het tekenblok zijn tal van verschillende onafgemaakte tekeningen te vinden, om lekker creatief mee te zijn. Erg leuk, dit zou ik zelf ideaal vinden voor in mijn handtas als we ergens heen gaan.

Billet d’O

billet d'O
Sjiek, stijlvol en toch opvallend in het ontwerp zijn de bijzondere hoedjes van Billet d’O. Ze hadden op deze stand ook mutshoedjes met kersenpitjes er in om warm te blijven van het merk May de Lys.

O’Chill

O'chill
Met de fel oranje accentkleur viel de stand van O’Chill lekker op, vrolijke meisjeskleding en een heel diverse collectie.

Snurk

snurk
Snurk komt ook met boxpakjes, die T-Rex voor baby’s daar kan ik wel om lachen.
snurk
Pyjama’s en truien van dekbedovertrekkenmerk Snurk: hele mooie prints.

Moodstreet

moodstreet
Het sfeerbeeld van Moodstreet. Dat donkerblauwe rokje met glinsterende details en het bijpassende shirt en vestje zou ik mijn dochters zo aantrekken. Helemaal leuk!
moodstreet
Roze en donkerblauw zijn de hoofdkleuren uit de nieuwe Moodstreet collectie. Oeh te leuk dat monstertasje, het is vast slechts een accessoire om de stand op te leuken maar was is ie schattig!

Kidz Art

kidz art
Wow, kleurenoverload bij Kidz Art, love it! Vooral dat paars.

NoNo

nono
In de eerste herfstlevering van NoNo is donkerrood de accentkleur. Ik heb hele mooie jurkjes zien hangen weer.
nono
De kerstcollectie van NoNo komend jaar heeft veel gouden details en zwart witte streepjes.

No-Bell

no-bell
Voor de grote zus van het NoNo meisje is er tienermerk No-Bell, met hele stoere winterjassen en items in natuurtinten en zwart die opvallen door de details. De little black dress van dit merk tip ik voor kerst, maar er is ook een gouden plooirok als je dochter echt wil shinen.

Cotton Ivy

cotton ivy
Ook bij Cotton Ivy veel donkergroen en oudroze in hun leuke reversible collectie. Sabine en Alisha droegen zelf een hele gave paarse suede jurk en een toffe rok met het witte bloesje dat je rechts op de foto ziet. Veel van deze items zijn namelijk als twin voor mama verkrijgbaar <3

Smafolk

Basics van Smafolk in oudroze, okergeel, grijs en donkerblauw, met ook uiteraard de herkenbare appeltjes print.
Pandaberen! Toch best een trend hoor. Smafolk heeft er een rek vol mee hangen, kleding én baby accessoires.
Pandalove bij Smafolk deze winter. Ik had de meisjes weliswaar niet mee deze dag, maar ze wilden zelf die ochtend twinnen in Smafolk jurkjes.
Oudroze en oudblauw met ananasprint voor de Smafolk swimwear. Not sure, maar volgens mij is swimwear nieuw voor dit merk.

Little Label

Zachte stofjes, geen felle kleuren, maar mooi in z’n eenvoud is Little Label. Hier de Always in stock ondergoed collectie.

Petit Juul

Een klein startend merk is Petit Juul, maar wat hebben ze ontzettend leuke dingen!
Cute! Niemand trotser als je moeder, en de mama van het brein achter Petit Juul liet mij de mooiste items op de stand zien. Heel hip dit merkje!
petit juul
Lekker warm in de Maxi Cosi is deze hippe hoes van Petit Juul.
Voor meisjesbaby’s heeft Petit Juul een origamilegging die ik persoonlijk om op te vreten vind. Simpel, mooi en zacht zijn ook de bijtringen van dit merk.
Hip: deze cactusprint voor baby’s van Petit Juul.
Schatje Patatje van Petit Juul <3

Kado Design

kado design
De mooiste tasjes en inpakmaterialen voor kinderkledingwinkels waren te zien bij Kado Design.
kado design
Spot de pandabeer! Ik kreeg bij Kado Design ook zo’n schetig tasje in mijn handen gedrukt. Daar wil je wel mee gezien worden!
kado design stand
Meer Pandalove <3

A touch of Rose

Naast draagdoeken, kwijlbibs en rugzakjes spotte ik ook de fijne knuffels van het Bodegraafse babymerk Keptin!
Deze Crowies tuinspeeltjes vond ik op de stand van A Touch of Rose <3
De Nederlandse ontwerpster van Olli+JeuJeu heeft hard gewerkt: een complete babylijn, knuffels, posters, koffertjes en nog veel meer moois. Trendkleuren hier zijn okergeel, zalmroze en grijs. Dit zou perfect in de babykamer van gastblogger Liesbeth passen 😉 toch?
Babykleertjes! Cute met een knipoog bij Olli + JeuJeu dat vorige beurseditie haar eerste collectie toonde.

Jottum

Jottum heeft kunst als thema en de uitwerking is wonderschoon!
jottum
Zie je die prachtige Escher achtige prints van Jottum? Alles wordt – in Nederland – met de hand uitgemeten alvorens de stof wordt gemaakt. Al die werkuren zie je er wel van af hoor, die kwaliteit… erg mooi.

Cakewalk

cakewalk
Meisjesmerk Cakewalk heeft het circus als thema voor hun wintercollectie. Prachtige items weer, meisjesachtig en speelse prints. Spot je de pandabeer?

De Kunstboer

kunstboer
De kunstboer houd nog wel de dierenprints, maar deze neigen nu meer naar sprookjesachtige taferelen. Eenhoorns, zeemeerminpoezen… en alles in vrolijke knalkleuren. Ik word zelf helemaal blij van alles in deze stand!
kunstboer
Heb je het filmpje gekeken? Nou ja, dit grappige ding geeft heel goed de sfeer weer van de vrolijke speelse collectie tassen en kleding van de Kunstboer.

Quapi

quapi
Lollies! En vrolijke snoeperige kleurtjes met veel roze en zwart bij Quapi.

Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren met dit fotorijke trendverslag. Bij al deze merken heb ik toestemming gevraagd om een foto te maken. Welk merk springt er voor jou uit? Is er iets dat jij komende herfst zeker gaat onthouden voor de kledingkasten van je koters?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sonja zegt:

  Wat een uitgebreid verslag! wow! Seriously als ik dit zie heb ik echt 3/4de van de beurs gemist gewoon! Gelukkig ook -net als jij- veel leuke contacten opgedaan en genoten van al het moois dat er te zien was! Benieuwd naar jouw voorkeuren het komende seizoen!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik zag op jouw blog een merkje dat ik niet gezien heb. Ook op andere blogs zag ik foto’s van leuke merken die ik niet heb gezien en toch heb ik heel veel gezien! Naast de bekendere merken waar ik eerder mee heb samengewerkt wil ik heel graag iets doen met in ieder geval The New, Cakewalk en Quapi en de Lelli Kelly’s kun je als meisjesmama niet omheen. Lijkt me gaaf om weer veel verschillende stijlen te laten zien 🙂

 2. Wat een hoop leuks komt er allemaal weer aan. Ik ben zelf nogal fan van No-Bell en ik vermoed dat de meiden prat gaan op de Lelli-Kelli’s. Maar wat zit er weer een hoop leuks tussen! Leuke foto’s ook.

 3. Liesbeth zegt:

  Oeeehhh wat een leuke dingen! Ik weet niet of ik mee had kunnen gaan zonder bepaalde items in mijn tas te stoppen 😉
  Grijs, zwart wit en oker geel blijven favoriet. En wat een leuke dingen zitten daar tussen!
  Petit Juul, Turtledove London, Bess, Ollie+Jeujeu zijn merken om in de gaten te houden. En die panda’s van Smafolk zijn ook superschattig!

 4. Dorien zegt:

  Leuk om te zien hoe zoiets in zijn werk gaat. Je hebt mooie foto’s gemaakt! Ik kan de Panda bij Cakewalk nog niet ontdekken, hahaha. Ik zie heel veel leuks van uiteenlopende merken. Dat wordt sparen ;-)!

  1. Marguerita78 zegt:

   Op het jurkje met de fotoprint 😉

 5. Volgmama zegt:

  Er zijn wel veel merken in dit verslag die ik nog niet kende. Tygo en Vito lijkt me ook wel wat. Zo jammer dat ik niet kon gaan. Waren er trouwens ook merken waar je niet mocht fotograferen?

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, minder dan de vorige keer overigens. Er waren slechts 5 stands waarbij ik geen foto’s mocht nemen. Sommigen twijfelden en kwamen dan toch met ‘het is wel mooie reclame’ en dan wezen ze een bepaald rek aan dat wel op de foto mocht, of ik kon zo fotograferen dat je de details van de kleding niet ziet, maar wel het kleurbeeld van de collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.