Verslag Kleine Fabriek deel 1: vooruitblik op de wintercollecties 2017 en 2018

Oh wat was er weer veel moois te zien op de Kleine Fabriek vandaag! De herfst en wintercollecties van seizoen 2017 en 2018 stonden centraal, al hadden enkele merken ook wat lente items op de stand. Ik heb mijn ogen uitgekeken en heel veel foto’s gemaakt.

monk
Deze notitieboekjes zonder poespas waren bij de entree te koop. Neutrale kleuren en verpakkingen waren op veel plaatsen te zien.

Ik was van plan om direct een mooi trendverhaal uit te werken, maar bij thuiskomst bleek mijn jongste dochter al de hele dag flink ziek te zijn. Toen ik haar zus naar boven bracht ging het alweer flink mis en heb ik eerst ons bed. Verschoond en de badkamer opgeruimd. Arm ding…

nOeser

noeser
nOeser gaat voor okergeel, grijs en donkerblauw.
noeser
Mooie printjes van nOeser.
noeser
Ohw… zo cute! Wederom nOeser.

Manlief had al wat in de biotex gezet overdag, dus ik ben morgen op een andere manier met textiel bezig: wasdag! Grote zus heeft vlak daarvoor alle tassen met persinformatie voor me gesorteerd. Ik was dit keer zonder kinderen, dus ze was raaaazend nieuwsgierig naar alles wat ik bij me had. De dame van Quapi wist nog dat ik 2 dochters heb, en had me van die enorme regenbooglolly’s voor de meisjes meegegeven. Dat bekkie toen ze die ontdekte, geweldig! Dat wordt smullen als ze morgen uit school komt.

Koeka

Tijdloos, deze zachte stofjes en pastels van Koeka.
koeka
Hip voor de babykamer! Het wafelprintje van Koeka herken ik overal.

En dat was nogal wat. Het schijnt niet gebruikelijk te zijn, maar ik heb van alle persmappen en berichten die er lagen een exemplaar meegenomen. Ondanks de hele lange beursdag die ik maakte heb ik lang niet alle merken met een nieuwtje gesproken. Zo wist ik dus zeker dat ik niets zou missen!

Falcotto en Naturino

naturino
Naturino’s babybroertje Falcotto heeft weer superschattige eerste loopschoentjes

Nu ik gastbloggers heb, hoef ik niet meer puur te focussen op de meisjesmerken. Ik keek dus ook naar jongensmerken. En speciaal voor Liesbeth verdiepte ik mij in de babymerken en producten! Maar alle andere (zwangere) lezers mogen ook meegenieten hoor ;-).

Boof

Het Nederlandse Boof heeft veel basic unisex items en jeans voor de smallere jongens en meisjes.
boof
De ontwerpster van het Nederlandse merk Boof met de skinny jeans en net wat langere jasjes waar het merk om bekend staat.

Kindermode trends 2017/18

Wanneer ik alles wat ik aan elkaar koppel combineer, zijn volgens mij de belangrijkste trends voor komende herfst en winter:

 • oudroze
 • kaki groen
 • minder glitter en glans, het is er nog wel maar meer als detail
 • cognac kleur
 • gedektere kleuren dus en bijzondere details
 • funwear: kleding met iets extra’s, waardoor je ermee kunt spelen
 • opkomst van de teenage brands

Natuurlijk zijn er ook genoeg merken die hiervan afwijken. Die als trademark fellere kleuren hanteren, of dierenprints en allover prints. Er zijn veel hippe zwartwit georienteerde merken en veel merken die op tijdloze basics inzetten. Maar overall was dit de vibe die ik van de beursvloer meekreeg.

Fun&Fun

fun en fun
Glitter en glamour voerde wel de boventoon bij Fun&Fun, maar dat was een uitzondering.

Uiteraard heb ik bij alle gefotografeerde stands toestemming gevraagd om een plaatje te mogen schieten voor mijn lezers. Bij sommige merken kreeg ik ook direct meer achtergrondinformatie, superleuk! Het was keihard werken, maar ik heb ervan genoten. Ik heb ontzettend veel leuke mensen gesproken en ik hoop ontzettend dat de toegezegde samenwerkingen door kunnen gaan, zodat ik jullie nog meer leuke kinderkleding kan laten zien.

Blauer

blauer
Okee, te bizar! De winterjassen van het Amerikaanse merk Blauer hebben een ingebouwde verwarming!

Wild

wild
De dierenprint schoenen en laarsjes van Wild zijn steeds weer in no time uitverkocht, maar wat vinden jullie van die trui met kameleon voor jongens en het hamstertje voor meisjes? <3
wild
Op zulk soort printjes kan ik echt verliefd worden, bijzonder detail is het suede wat je komende winter bij veel merken terug ziet. Zo ook bij Wild.

Bergstein

bergstein
Weer 3 nieuwe kleuren bij Bergstein komende herfst!
bergstein slofjes
Hot news: Bergstein komt met slofjes komende herfst! Vanwege de prijs worden goed ingekocht door de winkeliers deze beurs, vinden jullie ze ook zo leuk?
bergstein
En nog meer nieuws van Bergstein: lage laarsjes! Kun je ook als het niet regent lekker mee ravotten in de speeltuin.

Claesens

claesens
Donkerblauw en rood zijn hot bij Claesen’s, maar zie je in het midden die toffe pyjama’s met glow in de dark effect? Superorigineel en een mooi funwear voorbeeld.

Brian + Nephew

brian en nephew
Klassiek met een moderne twist zie je bij Brian + Nephew.

Klik door voor deel 2!

Alle mooie foto’s passen niet in één verslag dus er volgt een deel 2. Zijn er merken /foto’s die er voor jou echt uit springen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Volgmama zegt:

  Wat gaaf gepresenteerd bij Boof met de zwarte wasmachines. Boof ken ik nog niet. Ziet er allemaal leuk uit. Ook Wild ziet er weer goed uit. Tof! Ben benieuwd naar deel 2.

 2. Dewi zegt:

  Super zeg! Leuk dat Bergstein weer war nieuwe kleurtjes heeft en een lage variant. Leuke trends en kleuren. Ben benieuwd naar deel 2!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik heb tot heel laat doorgewerkt zodat deel 2 nu online staat, met nog veeeeeel meer foto’s 🙂 Geniet ervan!

 3. Marijke zegt:

  Ja Boof. Juist omdat het smaller is. Ik heb zo’n smaller jongetje thuis. Ben wel benieuwd naar meer van dit merk

  1. Marguerita78 zegt:

   Dank voor je vraag, ik hoop je snel van een review te kunnen voorzien 🙂

 4. Liesbeth zegt:

  Dat ziet eruit als een goed geslaagde beursdag! Verliefd op de okergele dingen en ik vind zwart wit ook heel leuk. En wat zullen die kleertjes van Wild leuk bij jouw kids staan!

  1. Marguerita78 zegt:

   jaaa stay tuned want ik heb nog meer toffe babydingen op de foto gezet voor je 😉 (en gelet op geel grijs zwart wit uiteraard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.