Verslag: Kleine Fabriek – deel 2

Volgens de organisatie was de nieuwe zomeropzet van MARKET by kleine fabriek en de ‘More Than Mode’ Modefabriek – die  voor het eerst tegelijkertijd plaatsvonden – een succes. Ook wij hebben beide events bezocht, eerst uitgebreid Kleine Fabriek en toen nog even snel naar de perskamer van de Modefabriek om persberichten met mamamode te verzamelen.  Het is nog een hele klus om iedereen aan te schrijven. Eerlijk gezegd staat er nog een volle tas persmappen van de vorige editie in mijn woonkamer…

Ken je Anne Claire Petit? Het merk met de trendy gebreide knuffels showde onder meer dit stoere vliegtuig!
Ken je Anne Claire Petit? Het merk met de trendy gebreide knuffels showde onder meer dit stoere vliegtuig!

Erg he? Zoveel leuke merken maar te weinig tijd om ze allemaal aan te schrijven. En ja, ik weet het ik heb nog een flinke reviewvoorraad liggen waar ik wel even mee vooruit kan. Maar ik heb echt weer ontzettend veel leuks gezien. Met enkele merken heb ik inmiddels al een leuk contact en omdat ik merkambassadeur ben voor NoNo kunnen jullie met dát merk in ieder geval een winactie verwachten!

Bij Shoesme mochten we alleen de windmolentjes fotograferen die de dames daar kregen. Maar ze hebben volgend jaar dus ook een kledinglijn en niet alleen schoenen!
Bij Shoesme mochten we alleen de windmolentjes fotograferen die de dames daar kregen. Maar ze hebben volgend jaar dus ook een kledinglijn en niet alleen schoenen!

Marktopstelling

Door de Marktopstelling van Kleine Fabriek was het deze kleinere editie van de beurs makkelijker om een rondje te maken en snel relevante merken er uit te pikken. Natuurlijk had ik er graag nog veel meer willen spreken, maar zoveel tijd zit er gewoon niet in een dag. De open opzet was in ieder geval veel vriendelijker voor zowel de standhouders als de beursbezoekers, ook de kleinere stands waren nu goed toegankelijk en overal liepen veel mensen rond en werden we door standhouders aangesproken. Heb je ook mijn vorige blogje met de highlights gelezen?

Bij Crush Denim mochten we de modellen op de stand fotograferen die de nieuwe collectie dragen (maar niet de rekken). Is ook veel leuker om de kleding aan te zien natuurlijk, dank voor het poseren meiden!
Bij Crush Denim mochten we de modellen op de stand fotograferen die de nieuwe collectie dragen (maar niet de rekken). Is ook veel leuker om de kleding aan te zien natuurlijk, dank voor het poseren meiden!

In deze plog show ik je meer van de leuke dingen die wij op de beurs gezien hebben. Op de echte collecties moet je nog even wachten… voorjaar 2017 ligt dit pas in de winkels…

Peuterlief weet al welk setje van Moodstreet er volgend jaar op haar verlanglijstje staat...
Peuterlief weet al welk setje van Moodstreet er volgend jaar op haar verlanglijstje staat…

Naturino

We waren uitgenodigd op de stand van Naturino om onze favoriete modellen uit de nieuwe collectie te fotograferen. Was moeilijk kiezen! De dames vonden het geweldig in deze ‘schoenenwinkel’ en pasten ter plekke of er schoentjes bij zaten in hun eigen maat. Ze zijn net zo gek op kindermode als mama <3 De oudste is gek op meisjesachtige dingen en vond de paarse sandaal met bloemen voorzien van glimmend hart hete mooist. De peuter kon haar geluk niet op toen ze een glimmende regenboogkleurige sandaal spotte. Mijn eigen favoriet uit de nieuwe collectie is een beige sneaker met klitteband en subtiel kanten bloemenmotief, ook deze is bling bling waardoor hij een zorgt voor een feestje aan de meisjesvoet. Zouden ze die ook in maat 38 maken?

OOTD: Naturino’s en B.Nosy setjes van Schattigekleertjes

Hust & Claire

Een merk om in de gaten te houden! Hier werden we gespot door het pr-bureau dat dit nieuwe merk zal vertegenwoordigen. Erg leuk, ik voelde me een soort van BN-er want ook diverse bloggers spraken me aan op de beurs. Dankzij de koppies van de kinderen ben je toch sneller herkenbaar. Was best grappig 🙂 en leuk om iedereen ‘live’ te zien natuurlijk. Maar goed, Hust & Claire dus: erg mooie items voor zowel jongens als meisjes. Als je naar de blikken van de kinderen kijkt zie je wat ik bedoel: de oudste verliefd op een vlindershirt, de jongste overweegt serieus wat ze nu het leukste vindt. Zelf vind ik de pyjama’s heel mooi.

OOTD: winterjas van Hust & Claire(Opent in een nieuwe browsertab)

Hummel

Het sportieve Deense Hummel heeft weer een leuke collectie. Mijn dochters trokken ook hier veel schoenen die ze mooi vonden eventjes aan om te passen. Gelukkig vonden de standhouders dit geen probleem. Moet zeggen dat ik die instap gympies wel heel erg leuk vind voor naar school.

OOTD: Hip in Hummel

Jn Joy

Nieuw merk gespot: het kleurrijke Jn Joy! Erg toffe items in vrolijke neonkleuren voor jongens en meisjes. Sustainability staat hier hoog in het vaandel. Op de stand was een garenwiel te zien dat uit een van de fabrieken komt, zonde om weg te gooien en het zag er gaaf uit zo. Verder kregen we op de stand uitleg over upcycling. Van stofsamples, misdrukken en restanten maken ze namelijk een soort tasjes waarin de kleding naar de winkels wordt verzonden. Slim en het ziet er bovendien erg leuk uit zo!

NoNo

In de eerste plog deelde ik al een plaatje van de stand van NoNo, natuurlijk heb ik nog meer beelden voor je. De lente en zomercollectie mag er zijn met dat roze, de gouden accenten (die je ook in de wintercollectie terugziet), blauw en zebraprints.

OOTD: eekhoornshirt en maantjesbroek van NoNo

nono nono nono

Geisha

Grote meiden merk Geisha heeft ook weer leuke dingen op de planning staan. Donkerblauw met wit komt in deze collectie terug. Echt een trendkleur zo blijkt!

Indian Blue Jeans

Wat een hartelijke ontvangst kregen we bij Indian Blue Jeans! Mijn dochters kregen een arm vol armbandjes, waar ik heel blij mee ben omdat ik ze nu voor de oudste als haarelastiek gebruik. Het zijn echt de trendkleurtjes die dus goed bij haar garderobe passen: mintgroen, blauw, roze, grijs. Helemaal leuk! Op de stand werden live tassen gemaakt, waarvan de dames er ook een kregen. En snoepjes. En een lekker drankje. De dames op de stand waren ontzettend lief en daardoor kon ik rustig de rest van de stand fotograferen. Knalblauw, fluor oranje, felgeel… Vrolijke collectie dit! Gaaf detail vond ik de koptelefoon die her en der als accessoire opdook.

crocs

Laat ik eerlijk zijn, de enige Crocs die wij in huis hebben zijn mijn eigen laarzen. De campingschoentjes van dit merk zijn wel ideaal voor op vakantie. Daarnaast hebben ze ook voor kinderen ontzettend leuke regenlaarzen én ze komen met een hele mooie comfortabele ballerina- en waterschoenenlijn komende lente. De glitters in de instapperballerina’s vind ik erg mooi en helemaal niet dat typerende Crocs-beeld dat ik erbij heb. Sterker nog, ze zijn superhip! En mijn peuter werd verliefd op de lampjes in de klassieke klompjes, helemaal leuk. Stiekem vind ik zelf die Finding Dory prints erg leuk. In deze stand waren ze ontzettend aardig en ze moedigden mijn dochters aan in het schoenen passen. De meisjes vonden het een geweldig schoenenfeestje 🙂

Mees

Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik vorig jaar een Mees Homesale heb gedaan. Een kleertjeswinkel in je eigen huis voor 2 dagen. Mees had nu voor het eerst een stand op de Kleine Fabriek met een cash en carry formule van de wintercollectie. Het merk is onlangs in andere handen overgegaan en gaat de verkoop anders aanpakken. Hoe en wat zul je tzt waarschijnlijk wel lezen op mijn blog. Deze herfst en winter is de collectie zoals we van dit hockeymerk gewend zijn lekker sportief. Eyecatcher voor meisjes vond ik longsleeve “boomshakalakaa”. Ze kregen bovendien een leuke tas met haarbandje mee.

like flo

Superhelden, ik houd ervan! We hebben zelf nog niets in huis van Like Flo, maar die superheldencollectie staat voor volgend jaar op mijn verlanglijstje. Ik mocht niet veel foto’s maken, maar wat ik je kan tonen is té cool! Hier kregen mijn dochters een leuke stuiterbal.

7 fabulous fashion finds voor meisjes

smafolk

Na enkele eerdere samenwerkingen en een dochter in Smafolk jurk konden we deze stand niet zomaar voorbij lopen. De dames kregen een vegan snoepje en ik wat highlights over de nieuwe collectie. Wat vinden jullie bijvoorbeeld van het rugzakje? De dierenprints in plaats van appeltjes zijn naar mijn mening erg goed uitgepakt. De zachte kleuren in de nieuwe collectie zijn ook erg mooi. Het biokatoen van Smafolk blijft ook mooi en heerlijk zacht, ook als je het aan de lucht droogt ipv in de wasdroger. Mooie kwaliteit, speels ontwerp en zeker opvallend ten opzichte van andere kinderen in de klas!

Melissa

Wauw! Wat een bijzondere ontwerpen, op de stand van Melissa heb ik flink wat foto’s gemaakt. Die eenhoornschoentjes ook! Snoeperig en leuk. Voor grote meisjes stonden ze op de Modefabriek met een stand, maar ik heb me vergaapt aan de meisjescollectie. Alles is gemaakt van gerecycled plastic! Dus mooi en nog goed voor het milieu ook.

Cotton Ivy

Sabine en Alisha van Cotton Ivy bloggen net als ik voor De Mama Company. Collegablogger Jeske heeft voor hun nieuwe collectie de fotografie verzorgd. Deze stand kon ik dus absoluut niet missen, ik wilde heel graag de dames én de reversible collectie in het echt zien. Want dat heeft best wat voeten in de aarde: kinderkleding ontwerpen die je aan twee kanten kunt dragen. Wel budgetfriendly, want je investeert in een item dat je hierdoor op diverse manieren kunt combineren. Het zag er heel mooi uit, vooral ook de afwerking. Het Pixie Dust shirtje is mijn favoriete item uit deze collectie.

Andere mooie merken

Kidz Art kleintje spot Kidz Art <3
Kidz Art kleintje spot Kidz Art <3
UV Fashions heeft weer volop leuke bad- en strandkleding. Wij vielen voor deze aqueblauwe tuniek met gouden print.
UV Fashions heeft weer volop leuke bad- en strandkleding. Wij vielen voor deze aqueblauwe tuniek met gouden print.
Mama zou mooi kunnen matchen in deze goudwitte bikini met bijpassende tuniek <3
Mama zou mooi kunnen matchen in deze goudwitte bikini met bijpassende tuniek <3
Z8 stond er met de wintercollectie van 2016.
Z8 stond er met de wintercollectie van 2016.
Ik houd ervan, de kleurtjes die de Kunstboer gebruikt. Deze tassen zijn té snoeperig ook!
Ik houd ervan, de kleurtjes die de Kunstboer gebruikt. Deze tassen zijn té snoeperig ook!
Everything is awesome! Zit meteen met dat legoliedje in mijn hoofd. De kleuter koos een stoer shirt als favoriet, de peuter ging voor een jurkje in lievelingskleur blauw.
Everything is awesome! Zit meteen met dat legoliedje in mijn hoofd. De kleuter koos een stoer shirt als favoriet, de peuter ging voor een jurkje in lievelingskleur blauw.
Lieve kleuren bij Cakewalk in de stand.
Lieve kleuren bij Cakewalk in de stand.
Meisjesachtig en mooi, ik houd van Cakewalk!
Meisjesachtig en mooi, ik houd van Cakewalk!
Glitter en glamour bij Bunnies.
Glitter en glamour bij Bunnies.
Dochterlief ziet deze moeder-dochterlook wel zitten voor ons.
Dochterlief ziet deze moeder-dochterlook wel zitten voor ons.
De dierenprints van Wild zijn weer waanzinnig.
De dierenprints van Wild zijn weer waanzinnig.
Van de Wild laarsjes word ik hebberig, die print maakt de look.
Van de Wild laarsjes word ik hebberig, die print maakt de look.
Unkk komt met een schoenenlijn ter aanvulling op de kleding.
Unkk komt met een schoenenlijn ter aanvulling op de kleding.
Leuk nieuw merk uit België dat de zich inzet voor de bijen: Oepsie!
Leuk nieuw merk uit België dat de zich inzet voor de bijen: Oepsie!
De stand van 4 Funky Flavours sprong er uit qua vormgeving, zo mooi! Je zou bijna vergeten dat de kleding ook te gek is. Zit heerlijk, valt mooi en heel kleurrijk <3
De stand van 4 Funky Flavours sprong er uit qua vormgeving, zo mooi! Je zou bijna vergeten dat de kleding ook te gek is. Zit heerlijk, valt mooi en heel kleurrijk <3

hip Speelgoed gespot

Grappige skippy dieren, helemaal leuk.
Grappige skippy dieren, helemaal leuk.
loopauto
Koninklijke kroontjes, magische toverstafjes en vormenstoofloopauto’s van Primi Passi.
xioxio
De Scoot and Ride hebben we in diverse maten (inclusief step voor mama) uitgebreid geprobeerd. Heel erg leuk: klik het is een loopfiets, klik het is een step!
Deze Scoot and Ride kun je vanaf 9 maanden ongeveer al gebruiken.
Deze Scoot and Ride kun je vanaf 9 maanden ongeveer al gebruiken.
Opvallen op de fiets met fluorhesjes en rugzakregenhoezen.
Opvallen op de fiets met fluorhesjes en rugzakregenhoezen.
Afgelopen seizoen kocht ik zelf voor het eerst Quapi en mijn dochters vonden dat een geslaagd experiment. Op de stand mochten we geen kleding fotograferen, maar ze hadden er ook lekkere snoepjes ;-)
Afgelopen seizoen kocht ik zelf voor het eerst Quapi en mijn dochters vonden dat een geslaagd experiment. Op de stand mochten we geen kleding fotograferen, maar ze hadden er ook lekkere snoepjes 😉
Een ijsje scoren bij Molo waar we helaas niet mochten fotograferen.
Een ijsje scoren bij Molo waar we helaas niet mochten fotograferen.
Regenbogen! Love it deze items van Eef Lillemor.
Regenbogen! Love it deze items van Eef Lillemor.
Collegablogster Joyce van Xazoe stond op de beurs met Hair Clippy. Schattige haarclipjes die niet uitglijden, als meisjesmama kon ik die natuurlijk niet overslaan.
Collegablogster Joyce van Xazoe stond op de beurs met Hair Clippy. Schattige haarclipjes die niet uitglijden, als meisjesmama kon ik die natuurlijk niet overslaan.

Krooom

Wij zijn er fan van geworden: origineel en hip speelgoed. En er mocht in de stand gespeeld worden met alles! Lees onze review: eco speelset van Krooom

Bij de Modefabriek was de organisatie zo lief om een fotootje te maken. Toen hadden we er al een flinke beursdag Kleine Fabriek op zitten zoals je ziet.
Bij de Modefabriek was de organisatie zo lief om een fotootje te maken. Toen hadden we er al een flinke beursdag Kleine Fabriek op zitten zoals je ziet.

Zo, je ziet het wij hebben keihard gewerkt! Over welke merken zou je meer willen lezen? Heb je al een favoriet gespot?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nicole zegt:

  Wat een mooie kleding! En dat van like Flo is gaaf!! Heb in mijn uurtje dat ik er was helaas niet zoveel gezien maar Cotton ivy natuurlijk wel!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja die moet ik echt hebben volgend jaar voor de meiden, vond het zo leuk!

 2. Nathalie zegt:

  Wat was er enorm veel leuks te zien! Zo jammer dat ik dit heb moeten missen. En wat heb je veel foto’s gemaakt.

  1. Marguerita78 zegt:

   Yes en dan heb ik nog lang niet alles kunnen fotograferen en niet eens elke stand bezocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.