Upcycling: mijn miskopen werden leuke outfits voor de meisjes

Ben jij al bekend met het principe van upcycling? Geen recycling dus, want dat betekent fijnmalen tot grondstof. Nee upcycling: van iets ouds weer iets heel nieuws maken. Mijn nicht Dymph Dressen is daar heel goed in, daarom volg ik al heel lang haar facebookpagina waar ze allerlei leuke creaties deelt. Nu heeft ze iets nieuws bedacht, waardoor ook jij heel makkelijk kunt upcyclen!

dress en lesVan oorsprong is ze grafisch vormgeefster, maar net als haar moeder heeft ze gouden handjes en kan ze van alles met de naaimachine. Vanuit haar woonplaats Zuidhorn in Groningen geeft ze naailessen en maakt ze mooie dingen in haar atelier Dress en Les. Ik mocht haar nieuwe upcycling concept uitproberen: in je kledingkast speuren naar items die je niet meer draagt, die opsturen en zij maakt hier dan iets leuks van voor je kinderen! Hoe leuk is dat?

ingestuurde kleding voor upcycling
Dit pakketje stuurde ik op, ja ja ook het Bavariajurkje…

Wat stuur je op?

Zoals ik al vertelde in eerdere blogs (die van mijn styling workshop) doe ik nogal eens een miskoop. Zo shopte ik bij Action een goedkope jumpsuit die ik nooit droeg. Ook lag er een hele fijne witte spijkerbroek in mijn kast… met een enorme koffievlek bovenaan de broekspijp. Nutteloos, want wanneer zou ik die ooit nog willen dragen? Ik verzamelde enkele van dit soort items bij elkaar zodat Dymph wat te kiezen had én voldoende stof om 2 outfits te maken.

Wat kreeg ik terug?

Na 2 weken ontving ik een pakketje van Dress en Les met daarin ontzettend leuke zomerkleertjes, gemaakt van mijn eigen afdankertjes. Echt heel erg leuk en super origineel! In de webwinkel kun je de modelletjes zien waarmee ze werkt. Hoe het resultaat er uit ziet, hangt helemaal af van wat jij zelf opstuurt. Aangezien ik het mocht uitproberen voor mijn blog heb ik alleen de kledingmaten van de meisjes doorgegeven, zodat het helemaal een verrassing zou blijven. Je kunt bij Dress en Les jongens- en meisjeskleding laten maken van maat 92 tot en met 146.

Wat vinden de meisjes ervan?

We kregen voor beide meisjes een driekwart broekje. Voor de jongste met een zomers topje en voor de oudste met een t-shirt. En tja, blauw he? Dymph leest duidelijk mijn blog want het blauwe setje was in maat 122 voor mijn jongste dochter. En alles wat blauw is, daar houdt ze van! Moet zeggen dat het haar ook enig staat. Ze was een beetje raar aan het doen tijdens het fotograferen, dus ik heb helaas niet veel bruikbare foto’s maar dat kobaltblauw is echt een geweldige kleur en staat heel erg leuk. Mijn oude witte jeans is nu een erg leuk broekje voor de oudste, met daarop een vrolijke top gemaakt van het Bavariajurkje dat ik opstuurde.

Met deze kleuren ideaal voor Koningsdag en de Koningsspelen op school. De outfitjes matchen ook erg leuk bij elkaar, dat vind ik zelf heel erg leuk. Sowieso geeft dit een goed gevoel, ik kan moeilijk afstand doen van oude kleding en op deze manier geniet ik op een nieuwe manier van mijn oude kleding! De binnenkanten van de kleding zijn net zo mooi afgewerkt als de buitenkant en een schattig detail is het labeltje van Dress en Les.

Dus: gat in je jurk? Vlek op het favoriete overhemd van je man? Veel afgevallen (of aangekomen)? Stuur je oude kleding op naar Dress en Les, zodat je kinderen er nog plezier van kunnen hebben. De duurzame gedachte achter dit upcycling concept spreekt vast meer mensen aan, toch?

Had jij al van upcycling gehoord? En wat vind je van deze originele manier van hergebruik?

Met dank aan Marlous van Oenen Fotografie voor de productfoto’s.

Lees ook:


Met deze schoenen heb jij deze zomer de perfecte outfitErvaring met de verbeterde Xsensible StretchwalkerShapewear van NOMI voor een plattere buik + kortingscodeZakelijk chic met travelstof outfits van Studio Lienne
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jolanda zegt:

  Super leuk/goed concept. Ik heb even een kijkje genomen op de site. Ik vind het helaas wel prijzig.

 2. Wat cool! Heel knap gemaakt en zo te zien zijn je dochters er heel blij mee 🙂

 3. yvonne zegt:

  Wat een onwijs leuk idee zeg!

 4. Liesbeth zegt:

  Setje van Caileigh is erg leuk! En het oranje shirt is ook leuk!

 5. Mom zegt:

  Wat zien de dames er weer geweldig uit.
  En ja, we hebben heel veel creatieve mensen in de familie.

 6. Linda zegt:

  Wat een slim idee! En het zijn echt hele leuke nieuwe setjes geworden!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja dat vond ik ook!

 7. marjonS zegt:

  Ik had er nog nooit van gehoord. Maar ze heeft het erg knap gedaan. Het blauwe setje vind ik vooral erg leuk en zomers geworden.
  Je andere dochter heeft een leuk shirtje. Handig wanneer iemand dit kan.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja zeker handig, zelf ben ik dat helaas niet maar ik vind het wel heel erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.