OOTD: winterjas van Hust & Claire

Hust & Claire, een Scandinavisch kinderkledingmerk, ontdekte ik eerder dit jaar op de Kleine Fabriek. De zachte pasteltinten en rustige uitstraling van de kleding spraken mij toen al erg aan, maar ook mijn dochters (en de vriendin die mee was) waren ervan gecharmeerd. Vorige week lazen jullie de mening van Esther al over de jongenscollectie van dit merk, nu is het mijn beurt!

Als gezegd mocht ik zelf iets uitzoeken in de webshop van Hust & Claire. Dat werden dus 2 shirts uit de jongenscollectie en een hele mooie winterjas voor mijn oudste dochter. Mijn lieve meisje kreeg zelf de eerste keus en heeft voor zichzelf een sjieke outfit of the day uitgezocht, die houden jullie nog tegoed uiteraard! Overigens hebben ze ook een ontzettend schattige babycollectie ;-).  (Ik meld het maar even, want op mijn Facebook tijdlijn en whatsapp vliegen de zwangerschapsaankondigingen me om de oren.) Mijn bestelling werd met 3 dagen bezorgd, heel snel dus. Er zat als cadeautje nog een handig reflecterend vest bij!

Lees ook: OOTD: tijdloos sjiek in Hust & Claire

Valt hij op maat?

Ik bestelde een jas maat 122 en hoopte dat deze zou passen. Vaste lezers weten namelijk dat ik vorig jaar in de uitverkoop een winterjas voor mijn dochter kocht in maat 116 die véél te groot bleek. Ook nu nog is hij redelijk oversized, terwijl ze maat 122-128 draagt. Daarom besloot ik een mooie dotted jacket van Hust & Claire te bestellen. Hij viel gelukkig in de smaak bij mijn meisje én hij valt heel goed op maat! Een jas van dit merk kun je dus prima op maat of op de groei bestellen. De prijs bedraagt 79,95 euro.

Lees ook: OOTD: Warme winterjas van Noppies

Hoe is de kwaliteit van H&C?

De kleding van Hust & Claire die wij hebben ontvangen en dus ook deze jas, is heel erg mooi van kwaliteit. De stippen op de jas zijn van opgedrukt velours, dat oogt heel sjiek! Het fijne is verder dat deze jas ademt. Niet snel een zweterig gevoel dus, behalve wanneer je heel hard naar school holt (dat bleek uit onze test). Hij is weersbestendig, dat betekent dat je kind geen last heeft van harde wind én dat hij tegen regen en sneeuw kan. Alleen als het écht heel hard regent zal het water in de jas doordringen. Erg fijn met dit Hollandse weer, een beetje regen is dus geen probleem. De miezerbuien tijdens ons bezoek aan Beekse Bergen dus ook niet.

Lees ook: OOTD: knalroze Quapi winterjas (en op de koffie bij Quapi)

Wat vindt dochterlief er zelf van?

In het begin vond ze de afsluiting bij de mouwen even wennen, maar verder is ze er heel blij mee. Al enkele weken draagt ze deze jas als favoriet naar school. De met een soort fleece stof gevoerde binnenkant is heerlijk zacht en warm en zit ook in de afneembare capuchon die een leuke fluffy rand heeft. Dat de zakken zijn afgesloten met een rits, is bovendien heel praktisch. Regelmatig wil ze kleine hebbedingetjes meenemen naar school om tijdens het speelkwartier aan haar vriendinnen te laten zien. Met die ritsen voor de zakken is er minder kans dat dit kwijtraakt.

Lees ook: OOTD: NoNo winterjas

Shoppen

Ik heb zelf weliswaar geshopt in de eigen webshop van dit merk, maar je kunt het ook in Nederland kopen. Bijvoorbeeld in de leuke Scandinavisch georiënteerde webshop van één van mijn vaste lezers: Niet Groot. Alles wat ik zelf heb gekocht bij Hust & Claire, heb ik in deze webwinkel terug kunnen vinden. Ze voeren er bovendien Roommate en Hummel (Hummel review volgt nog) en nog veel meer leuke merken.

Op de foto’s draagt mijn dochter deze jas op een rokje en maillot van NoNo met Bergstein laarsjes eronder. Het zwarte stippenshirt komt van H&M.

Lees ook: OOTD: merkbewust meisje met NoNo in de mix

Ik ben helemaal blij met deze nieuwe merkontdekking! Wat vinden jullie van deze jas?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Volgmama zegt:

    Wat een mooie jas! Staat haar goed.

  2. liesbeth zegt:

    Wow! Wat een aanwinst. Supermooi! Maar dat vond ik bij de kleine fabriek ook al. Snel baby kleertjes kijken 😉

  3. MetMirjam zegt:

    Wat een mooie jas! Ik ben sowieso altijd gek op kleding met stipjes haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.