OOTD’s: merkbewust meisje met NoNo in de mix

Plaatjes kijken blijft toch leuk he? Vandaag laat ik jullie daarom een aantal NoNo outfits zien. Dit meisjesmerk staat voor je eigen plan trekken op modegebied en dat doet mijn oudste dochter graag. Nu ze in groep 3 zit, wil ze alles lezen wat los en vast zit. Op deze kleding las ze ‘NoNo’. “Wat betekent dat?”

“Nou, dat is het merkje.” Mama heeft dus uitleg gegeven over verschillende kledingmerken die ervoor zorgen dat je een andere uitstraling hebt als je die kleding aantrekt. Mijn 5-jarige is al langer bezig met welke kleding ze mooi vindt, hoe ze leuke setjes samenstelt en wat wel of niet lekker zit. Je kunt dus items van hetzelfde merk combineren en vaak is dat een leuk setje, maar je kunt ook juist voor verschillende merken kiezen. De meeste mensen kiezen kleding op basis van hoe ze zich voelen (en of het lekker zit).

Dochterlief in haar NoNo zomerjas:

Mixen met NoNo

Wij kregen van NoNo een gave sweater, een opvallend rokje en een glittermaillot toegestuurd. En zelf hebben we ook wat NoNo in huis. Online leken de sweater en de rok goed met elkaar te matchen, maar toen mijn dochter het aanhad vond ik deze combinatie geen succes. De sweater is namelijk lekker oversized en valt heel erg groot, waardoor het strak getailleerde en wijd uitlopende rokje juist niet tot zijn recht kwam. Bij elkaar oogde het ook iets te druk, omdat de items hetzelfde patroon hebben. Los van elkaar zijn de items juist wel hele gave eyecatchers. Daarom deze outfits in de mix!

nono ootd

Combinatie 1: de rok met neon-borduursels

Duidelijk de favoriet van mijn dochter is de rok. Maat 122-128 en ze heeft maat 122, hij sluit heel mooi aan bij de taille. Als jouw dochter wat steviger is, zou ik een maatje groter adviseren. Door de brede glitterband zit hij zeer comfortabel. We combineren hem hier met een zwart gestipte longsleeve van H&M, een zilveren glittermaillot van NoNo, armbandje dat bij de rok zat en stoere, zwarte hoge sneakers met klittenbandsluiting van Hummel. Echt een gaaf opvallend item met die oranje borduursels op het tule! De zwarte onderrok is van katoen. Voor deze eyecatcher, die je zoals je ziet prima met een budgettruitje kunt combineren betaal je 59,95 euro. Onder meer te koop bij Olliewood.

Hoe houdt deze rok zich in de was?

Erg leuk vind ik dat ze na de fotoshoot deze combinatie zelf ook graag maakt bij het uitzoeken van een outfit voor school. Ze draagt graag mooie kleding en rokjes en jurken zijn favoriet. Deze outfit kiest ze iedere week wel een keer uit. Wij dragen kleding één dag, dan gaat het in de was. De grote vraag is dan natuurlijk hoe het borduursel van de rok zich houdt? Goed, is het antwoord. Kleding van NoNo is niet bepaald budget, maar het is echt een kwaliteitsmerk. De naden zijn heel mooi afgewerkt en het borduursel blijft erg mooi ook na 8 keer wassen. Ik was op 30 graden en doe de rok niet in de droger. Rafeltjes heb ik nog niet ontdekt. Dit rokje kan straks prima door kleine zus gedragen worden en ziet er nu in ieder geval nog steeds als nieuw uit. Ook de maillot met zilveren glitters á 19,95 euro blijft tot nu toe erg mooi.

Combinatie 2: de sweater

Waar het rokje vrij smal valt, neigt de sweater in maat 122-128 juist meer naar de grotere maat. Die valt wat oversized bij mijn dochter (maat 122) en de mouwen zijn nog wat aan de lange kant. Dat vindt ze zelf niet zo prettig, dus op dit moment ligt hij op de volgende groeispurt te wachten. Ik wilde heel graag dat ze deze gave sweater met wederom dat opvallende neon-oranje geborduurde tule zou combineren met haar zwarte nepleren skinny van Vingino. Mijn meisje weigerde echter om die zilveren NoNo maillot uit te doen omdat ze daar toch echt wel een crush op heeft met die glimmertjes. In de maillot kan ze ook nog groeien (in lengte en breedte) maar die zit wel prima verder. Zonder iets vond ik het wat kaal omdat het wel echt een sweater is, geen sweatdress. Daarom combineerden we als compromis deze set met een zwart-wit gestreepte korte jeansbroek van Name It. Ik heb dochterlief helaas nog steeds niet kunnen ompraten om de trui toch met de zwarte Vingino te combineren die ze regelmatig aanheeft. (Maar ik blijf het proberen!) Naast het mooie bladerenborduursel, heeft deze sweater een opvallende streep op de mouwen. Nét weer even een kek detail dat alle aandacht naar dit item trekt. Perfect in combinatie met rustigere basics. Elk naadje is met zorg vast gestikt en ook bij deze trui zie je de kwaliteit er echt aan af wanneer je het kledingstuk van dichtbij inspecteert. Bij deze NoNo sweater die je hier kunt kopen voor 49,95 euro, zat ook weer zo’n leuk bijpassend armbandje.

Mijn NoNo tip:

Wij hebben meerdere rokjes van NoNo in huis, zo kocht ik zelf onder meer deze donkerblauwe en deze met tule, beiden in maat 116. Kleine zus past die nu goed met maat 116. Veel merken hebben rokjes die wat wijder en groter vallen, maar NoNo valt juist precies op maat als je een dochter hebt van normaal/slank postuur. Is jouw dochter iets steviger, koop dan altijd een maatje groter. (Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld rokjes van Hummel en Lovestation22 die juist afzakken als ik ze op maat koop.)

tule rokje nono
Dit tule rokje van NoNo is ook zo leuk… Hier gecombineerd met een trui van Tumble n Dry, legging witte maillot en Bergstein laarsjes.

Klik hier voor meer informatie over NoNo.

Welk item is jouw favoriet?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. marjonS zegt:

    NoNo is een leuk merk. Ik vind het eerste rokje het leukste.
    En mooie modelletjes heb je!

  2. Ik vind die zilveren tailleband van het rokje zo mooi! Leuk merk zeg!

  3. MetMirjam zegt:

    Ik ben gek op rokjes voor mijn meisje en deze zijn echt super leuk! Lekker vrolijk ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.