Zorgenkindje?

Is er bij jou thuis ook eentje die altijd wat heeft? Vroeger was dat bij ons mijn jongste broertje. Ook bij mij thuis is de jongste het zorgenkindje. Het begon al bij haar geboorte met de navelstreng om de nek. En ik heb al het een en ander verteld in mijn blog-serie over het Syndroom van Duane (laatste deel volgt nog). Zo was er nog het een en ander dat we met haar hebben meegemaakt. Nu ik dit schrijf heeft ze voor de vierde keer dit jaar keelontsteking, arme pop.

tiptoi set ziek kind
Lekker spelen met de tiptoi.

Bij ons laatste bezoek aan de huisarts werd al opgemerkt dat haar amandelen ook in rust erg groot zijn. Nu ze weer keelontsteking heeft zit alles bijna dicht. Ze kan met moeite drinken en eten en heeft flinke koorts. Weer naar de huisarts dus, die een blik in haar mond wierp en kordaat iets voorschreef. Ook kregen we een verwijzing mee naar de kno-arts in het voor haar bekende ziekenhuis.

Amandelen knippen

Waarschijnlijk moeten de amandelen er op korte termijn uit, gezien de winter in aantocht is. Zodra ze weer is opgeknapt moet ik een afspraak maken. Niks huishouden of leuke blogevents op mijn vrije dagen. We gaan het circus in van opvang regelen voor grote zus en ziekenhuisbezoekjes. Het schijnt niet veel voor te stellen, de amandelen eruit. Een dagopname. Maar toch vind ik het spannend en vooral heel sneu voor haar. Want het gaat pijn doen.

Mijn lieve kleine peutertje, het is nooit saai met haar. Toch hoop ik dat het snel voorbij is, dat ze dan niet zo snel last meer heeft van haar keeltje.

Heb jij ervaring met het knippen van de amandelen? En heb je tips voor mij (naast waterijsjes inslaan en een megaleuk cadeau)?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Mariska zegt:

    Veel beterschap met je meisje. Ik weet uit eigen ervaring dat het heel erg pijn doet. Bij mij zijn ze er pas uitgehaald toen ik 32 was. Pffff wat een hel. Daarom een goede keus om het op jonge leeftijd er uit te laten halen. Zorg dat je waterijsjes hebt , en echt geen ijsjes waar melk in zit. Daar krijg je namelijk meer slijm van en om dat weg te krijgen is dat erg pijnlijk. Heel veel beterschap.

    1. Marguerita zegt:

      Dankjewel voor je lieve reactie Mariska, het artikel stamt uit 2015 is dus gelukkig alweer wat jaren geleden. Vond het erg sneu voor haar destijds, maar ze heeft na het verwijderen van de amandelen NOOIT meer keelontsteking gekregen! Was het dus zeker waard, omdat ze bijna nooit meer ziek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.