Tiptoi Boerderijdieren, slim speelgoed

In speelgoedwinkels heeft het een magische aantrekkingskracht op mijzelf en mijn kinderen: Tiptoi van Ravensburger. Deze stift is namelijk een van de weinige dingen waarmee je wel mag spelen in de winkel. Tiptoi werd drie jaar geleden geïntroduceerd en ieder jaar komen er weer boeken, spellen en puzzels bij waarmee kinderen met behulp van een interactieve stift, plaatjes of teksten kunnen aantippen. En… er gebeurt altijd iets!

tiptoi boerderij

Wat kun je er nu precies mee? Want het is best prijzig en dan wil je wel graag weten of het leuk is en blijft, toch? Van Ravensburger ontvingen wij een mooi pakket ter review, met onder andere de nieuwe losse boerderijdieren. En deze zijn heel netjes geprijsd, zelfde prijsniveau als de dieren van Schleich, maar je kunt er dus in combinatie van de stift iets mee.

tiptoi boerderij

Hoe werkt het?

De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Stap voor stap wordt verteld wat de speler moet doen, ook mijn nog niet zelf-lezende kinderen kunnen er dus mee uit de voeten. Bij aanvang moet je de stift tegen het aan-symbool op het bijgeleverde kaartje houden bijvoorbeeld. Op dat kaartje staan nog enkele symbolen, waarmee je kunt aangeven wat je wilt doen of die je kunt gebruiken tijdens een spelletje. Deze kaartjes zitten ook aan de losse Tiptoi speelfiguren, zodat je hiermee ook kunt spelen zonder een aanvullende set (de pen heb je uiteraard wel nodig). De meiden hadden snel door wat ze moesten doen, mede omdat de stift dat zelf vertelt. Zo speelden ze al een spelletje met het schaap. Wanneer ze een schapengeluid hoorden, moesten ze een bepaald symbool aantippen met de stift. Hoorden ze een ander dier? Dan tipten ze een ander symbool aan. Grappig en leuk! Je kunt de stift ook tegen alle kartonnen onderdelen van de boerderij aanhouden. Met bijvoorbeeld het vertel-symbool, vertelt Tiptoi over bijvoorbeeld de mesthoop, de groentetuin en nog veel meer. Leerzaam en ook boeiend en bruikbaar voor mijn 3-jarige.

tiptoi boerderij
De boerderij is opgezet, spelen maar!

Zoals je ziet was ik best even bezig om de boerderij in elkaar te zetten. Het ziet er heel mooi uit en is leuk om mee te spelen in combinatie met de dieren. Wel denk ik dat vooral het huisje snel gaat slijten omdat je die steeds in en uit elkaar moet doen om hem op te kunnen bergen. De losse dieren zijn erg mooi vormgegeven, ook bij de boerderijset zitten 3 dieren maar wij ontvingen ook een schaap, haan en hondje.

De losse Tiptoi dieren zijn er naast het thema Boerderij ook in het thema Afrika en Dinosaurussen. Alle dieren vertellen vrolijke verhalen en verrassen met spellen, geluiden en liedjes. Spannend detail: de grotere speelfiguren uit de dino-serie hebben een beweegbare bek!


tiptoi boerderij

Ontdekken, weten, vertellen of spelen

Ik ben gek op educatief speelgoed en deze set van Tiptoi spreekt ook de meiden aan. Het is nog even uitvogelen hoe lang het interessant blijft, maar gezien de spelletjes denk ik dat het best even meegaat. Ze spelen er tenslotte niet iedere dag mee, maar alleen als ik het aanbied. De doos staat hoog omdat ze ruzie kregen over wie de pen vast mocht houden.

Met Sinterklaas zijn extra dieren een leuk schoencadeautje. Ook ga ik de uitgebreidere sets en boeken nog eens goed bekijken in de winkel, want er is aanbod voor verschillende leeftijdscategorieën: boeken, spellen en speelgoed. Je zet via een gratis download het juiste programma op de stift, waarna je ermee aan de slag kunt. Op de stift passen gelijktijdig meerdere programma’s. De stift kent vier belevenisniveaus waarbij je een keuze maakt uit ontdekken (dierengeluiden), weten (wetenswaardigheden), vertellen (verhalen, liedjes en versjes) of spelen (spelletjes).

tiptoi boerderij

Wat gebeurt er als ik de pen er tegenaan tik?

Waar te koop?

De Tiptoi dierenfiguren zijn zowel online als bij speelgoedwinkels en warenhuizen vanaf € 4,99 verkrijgbaar, bijvoorbeeld het hondje. De nieuwe boerderij dierenset (excl. stift) heeft een prijs van € 29,99. Het Tiptoi assortiment, waaronder ook losse stiften, voor kinderen van circa 4 – 10 jaar bestaat uit startersets (incl. tiptoi-stift), boeken, spellen, puzzels én de nieuwe dierenfiguren. Meer informatie is te vinden op www.ravensburger.nl of op www.tiptoi.nl.

tiptoi boerderij

Wat gaat er op mijn wensenlijst?

Die Tiptoi stift lijkt me in combinatie met een van de educatieve boeken een uitkomst voor lange autoritten. Het is iets interactiever dan een filmpje kijken en ik durf de ipad niet te geven uit angst dat ie kapot gaat. De Wereldatlas lijkt me bijvoorbeeld erg leuk en leerzaam.

tiptoi boerderij

tiptoi boerderij
De losse boerderijdieren: de haan, het schaap en het hondje. Bij elk dier zit een klein kaartje zodat je het met de pen kunt gebruiken.

Leuk speelgoed voorleergierige kinderen in ieder geval. Ken jij het TipToi speelgoed al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marguerita78 zegt:

  Ha Marieke, dat ligt er een beetje aan hoe vlot je dochtertje is. Op de foto zie je oa mijn jongste dochter die daar bijna 3,5 was. Sommige speelfuncties waren nog te moeilijk voor haar, maar andere waren goed te doen. Net als met Schleich dieren kan een 3-jarige ook heel leuk verhaaltjes spelen zonder de pen natuurlijk al zijn de geluiden ook wel erg leuk. Er zijn verschillende niveaus in het spel. Net 3 is misschien nog iets te jong, maar vanaf 3,5 is er prima mee te spelen als je kind geen karton meer in de mond stopt.

  1. Marieke zegt:

   Dan denk ik dat ik het wel ga aandurven om het voor haar 3e verjaardag te vragen. Desnoods ligt het nog een poosje in de kast, maar dan heeft ze later nog iets ‘nieuws’. (haha, bij die kleintjes zou het soms handig zijn als ze 3x per jaar jarig zijn, ze ontwikkelen zich zo snel)

 2. Marieke zegt:

  Ook hierover las ik al een review op Thuisleven en het lijkt mij superleuk voor mijn dochtertje die in oktober 3 wordt. Ik ga het jou ook even vragen: is het al leuk voor een meisje van 3 jaar, of kan ik beter nog een jaartje wachten? (omdat de leeftijdsindicatie vanaf 4 jaar is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.