Insectenbeet behandelen met warmte?

Een daas, een wesp, een mug, een mier of een ander vervelend steekbeest heeft je te pakken. Er ontstaat een pijnlijke of jeukende rode bult. Wat nu? Mijn go-to producten waren altijd Azaron en de insectenbeetvloeistof van Kruidvat op ammoniakbasis, maar er is iets nieuws dat voor de gevoelige huid veel vriendelijker is: de insectenbeet heler van Beurer. Een insectenbeet behandelen met warmte? Hoe dan?

beurer after bite tool

Het merk Beurer ken je misschien wel van hun gezondheidsproducten zoals bloeddrukmeters, gezichtssauna’s, weegschalen, aroma diffusers, pedicure apparaten en nog veel meer. Met insectenbeten had ik ze niet zo snel geassocieerd, want daarbij denk ik aan zalfjes en uitzuigen. Dat hoeft nu dus niet meer! 

beurer after bite tool
Je schijnt met het lampje op de plek, zo kun je ook in het donker of de schemering goed richten en de juiste plek behandelen.

Prik op een vervelende plek

Fijn, want een wespensteek tussen zanderige tenen of een stekende hommel onder je rok of een mug in je decolleté… dat zijn gewoon plekken die het behandelen van een insectensteek nog ongemakkelijker maken, naast de vervelende pijn en jeuk. Toen ik het persbericht ontving over een apparaatje – met lampje – dat met een druk op de knop je pijn en jeuk verzacht, was ik dan ook heel nieuwsgierig. Ik kreeg er 2 toegestuurd van Beurer om zelf te proberen.

Hoe werkt deze after bite?

werking beurer
Zo werkt de insectenbeet heler van Beurer.

Insectenbeethelers van Beurer zijn geschikt voor het behandelen en genezen van insectenbeten en steken van muggen, bijen of andere kleine insecten door middel van warmteopwekking. Ze noemen dit lokale hyperthermie. De warmte vernietigt de geïnjecteerde eiwitten die de afweerreactie van het lichaam veroorzaken in de vorm van zwelling en jeuk. Dit zorgt tot verlichting van deze symptomen.

Wanneer je heel allergisch bent, moet je natuurlijk alsnog je epi-pen gebruiken. Dit apparaatje is een extraatje voor de getroffen plek. Er zitten 2 standen op de insectenbeetheler, 3 seconden voor de gevoelige huid en 6 seconden voor de normale huid.

Je kunt het apparaat het beste direct na de steek of na het merken van de steek gebruiken. Indien nodig kun je de warmtefunctie van de Insectenbeetheler na een pauze van 2 minuten opnieuw op de steek/beet gebruiken of ook direct op een andere steek/beet op een ander gebied. Je mag hem maximaal 5 keer per uur op dezelfde plek gebruiken! Oh en kinderen vanaf 12 jaar mogen het apparaatje zelf bedienen volgens de fabrikant.

beurer after bite tool
Dochterlief had een verse muggenbult waarop we de after bite tool konden proberen.

Het was – met al mijn horren – even wachten op de eerste ‘eigen bult’, maar zowaar werd ik tijdens het bloggen in mijn gezicht geprikt. Ik merkte het aan een jeukende wang. Dé kans om de Beurer tool te proberen. Het voelt even vervelend, zo’n hittebehandeling op je huid, maar met 3 seconden is het alweer klaar. En verdraaid na een paar minuutjes was de irritante jeuk zo goed als verdwenen! Na een tijdje voelde ik het wel weer, dus ik had wellicht de wat intensievere behandeling moeten proberen, toch stemt dit eerste after bite moment positief. Ik voeg een update toe als we dit foefje vaker hebben gebruikt.

Insectenheler met lampje in je handtas

Beurer biedt in zijn assortiment met de BR 90, BR 60 en BR 10 drie medische hulpmiddelen voor een medicijnvrije verlichting van jeuk en zwelling. Geniet van het moment zonder jeuk, is de boodschap van de reclamespot die ik hieronder toch even met je deel. Hier kun je namelijk goed zien hoe je het apparaatje gebruikt en dat het makkelijk in je handtas past:

Kortom, het is wat prijziger dan een zalfje maar dan heb je ook wat. De insectenbeetheler is onder meer hier te koop bij Bol.com voor 37,99 euro, dan heb je de alleskunner. Je kunt het apparaat tot 300 keer gebruiken, ook als je zwanger bent. Er zitten 2 standen op, afhankelijk van het soort insectenbeet: 3 of 6 seconden. Er zitten geen chemische stoffen in dit after bite apparaatje. Het instapmodel voor op de camping met handige karabijnhaak om hem op te hangen is verkrijgbaar voor 24,99 euro.

Heb jij deze after bite lampjes van Beurer al ontdekt?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nienke zegt:

    Super leuke en interessante blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.