Uitslag door de eikenprocessierups? Dit helpt!

Is de processierups in jouw buurt gesignaleerd? Dit klein beestje kan flink wat huidklachten veroorzaken! Elke rups kan meer dan 700.000 onzichtbare brandhaartjes verspreiden, niet voor niets worden bomen met deze rups erin met lint gemerkt. Jeuk, rode uitslag, vlekjes of bultjes kunnen een lekker dagje buiten veranderen in een vervelend dagje kriebel. Gelukkig is er een middeltje om de klachten te verminderen, Alka® Crème helpt. In dit artikel lees je hoe. 

alka crème

 

Al eerder schreef Liesbeth een review over de basische huidcrème van Alka, een bijzonder product met een pH-waarde van 8.2 om de huid te beschermen tegen verzuring. Wat je misschien nog niet wist is dat de kans op jeuk of uitslag door de processierups aanzienlijk groter is bij een zure huid. Het eiwit dat via de haartjes in de huid doordringt, hecht zich namelijk minder snel aan een minder zure of zelfs basische huid. Daarom kan Alka® Crème klachten door de processierups zowel voorkomen als tegengaan. Kom je op een plek met veel rupsen? Dan is het een goed idee om je niet alleen tegen zonnebrand in te smeren, maar ook tegen brandhaartjes van de eikenprocessierups. 

Kind dat speelde op de verkeerde plek? 

Heeft je kind uitslag door spelen op de verkeerde plek? Dan weet je nu hoe je de plekken kunt behandelen. De crème is hydraterend, verzachtend én antibacterieel. De brandhaartjes zijn dus de boosdoeners als het gaat om huidirritatie en uitslag door de processierups. Dat komt doordat ze een eiwit achterlaten, waarop het lichaam kan reageren met de aanmaak van histamine. Deze natuurlijke afweerreactie zorgt vervolgens voor jeuk en andere vervelende klachten. Het eiwit houdt vooral van een zure omgeving en hecht zich minder snel aan een basische huid. Basische Alka® Crème kan daardoor preventief werken tegen irritatie door de processierups. Ook voor wie al wel last heeft van de brandhaartjes is het niet te laat om te smeren. De crème neutraliseert het zuur in de huid en zorgt voor een ideale omgeving voor de huid om snel te herstellen. De natuurlijke ingrediënten hebben tegelijkertijd een antibacterieel, verzachtend en hydraterend effect. Let wel op: bij haartjes in de ogen altijd een dokter bezoeken, deze crème is puur voor de huid bestemd. Met huisdieren die er last van hebben ga je naar de dierenarts.

Extra weetjes over de enige basische crème van Nederland

Alka® Crème is een huidverzorgende combinatie van pure ingrediënten uit de natuur. Wat zit er zoal verwerkt in dit product en wat doet dat? Tropische alleskunner kokosolie is rijk aan antioxidanten die de huid versterken en veroudering tegengaan. Squalaan, een natuurlijke olie uit olijven of suikerriet, herstelt de balans van de huid en verbetert het herstellend vermogen. Amandelolie bevat hydraterende vetzuren die de droge huid voeden en vitaminen die haar gladder en jonger maken. Jojoba olie heeft een natuurlijke beschermingsfactor 4 en een huidherstellende werking. Ook sheaboter beschermt tegen UV-licht en is daarnaast rijk aan vitamine A, E en F, die de huid hydrateren en de elasticiteit verbeteren. Co-enzym Q10 is essentieel bij het produceren van nieuwe huidcellen. En met een pH van 8.2 – de waarde waarbij huidcellen zich het snelst vernieuwen – is Alka® Crème de enige basische crème van Nederland.

Lees ook Esther haar ervaring met ontzuren in bad en via thee van Alka

Alka 

Waar is Alka Crème te koop?

Alka Crème is verkrijgbaar bij de vakdrogist en gezondheidswinkel, maar ook online via www.alka.nl. Voor een optimale houdbaarheid is de crème vacuümverpakt in een lucht- en lichtdichte pompflacon. Een kleinverpakking Alka Crème van 50ml kost €14,95, de flacon van 150ml kost € 29,95. Alka® Crème: basische crème De eerste langdurig basische, helende, beschermende en superverzorgende crème! kan dagelijks worden gebruikt door zowel volwassenen als kinderen en is vrij van conserveringsmiddelen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Ik heb voor dit artikel een flacon crème toegestuurd gekregen, maar heb geen eikenprocessierupsen gezien en dus niet kunnen ervaren hoe dit middel de pijn verlicht. Laat vooral je reactie met tips achter als jij hier ervaring mee hebt.

Was jij al bekend met dit middeltje? Heb je weleens uitslag gekregen door de haartjes van de eikenprocessierups?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.