Gastblog: winterse huidverzorging met de Alka Basische crème

Ik heb een normale huid: wat vettige plekjes en in de zomer lekker veel sproetjes en krijg ik een gouden kleurtje. Maar in het najaar en de winter voelt mijn huid som droog, ruw en strak aan. Op sommige plekjes wordt de huid schraal en deze heeft dan echt verzorging nodig.  

Door: Liesbeth Dorresteijn 

alka cremeKoud weer buiten, fietsen door regen en straffe wind, daarna opwarmen onder een hete douche en lekker warm worden bij de verwarming met een kopje warme chocolademelk, slagroom en zoets. Het hoort bij de winter. Net als mijn geliefde wintersporten skiën en schaatsen…. Maar voor onze velletjes is dit niet al te best. Heet douchen en de verwarming drogen onze huid uit en door de overgang van koud buiten naar warm binnen moet de huid steeds weer herstellen.

Wat te doen tegen een droge huid?

In het najaar en in de winter kan de huid wel wat extra ondersteuning gebruiken. Er zijn drie manieren om dit voor elkaar te krijgen: zorgen voor voldoende rust (slaap!), goede crèmes en gezond eten. De huid kun je voeden van binnen en van buitenaf. Slaap en gezond eten doen dit van binnenuit. Van buitenaf kun je ervoor zorgen dat je huid niet te veel uitdroogt en beschadigd. Je kan denken aan wat minder heet douchen, geen of weinig zeep gebruiken, buitenshuis handschoenen, muts en sjaal dragen en smeren met een rijke crème. Dit heb ik gedaan!

Alka Basische crème

De Alka crème kwam in een fijne tube met een pompje erop. Hiermee kun je makkelijk de juiste hoeveelheid op je hand doen en het uitsmeren. Ik vind een pompje fijn omdat er geen viezigheid in de tube kan komen en deze crème dus geschikt is om door meerdere mensen binnen een gezin te gebruiken. Groot pluspunt vind ik dat je de crème overal op kan smeren. Je kunt hem gebruiken als bodylotion, alleen de schrale of trekkerige plekken insmeren maar ook als gezichtscrème, handcrème en voetencrème.

Basisch

De Alka® Crème: basische crème heeft een basische pH-waarde van 8.2 en ondersteunt de gezonde zuurgraad van de huid door het neutraliseren van zure afvalstoffen. De huid kan weer ademen en krijgt zijn  eigen herstellende kracht terug. De regulerende werking van de talgklieren zorgt voor weer een gezonde opbouw van de onderhuidse vetlaag. Dagelijks gebruik zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd is, verzacht wordt en soepel aanvoelt.

Ingrediënten, uiterlijk en geur

In de Alka crème zitten natuurlijke oliën zoals kokosolie, sheaboter, amandelolie en jojoba-olie. Ook bevat de crème vitamine E en co-enzym Q10 die rimpeltjes en huidveroudering tegengaan. De crème is lekker wit en lobbig en smeert goed uit. Even goed inmasseren is het lekkerste. Er komt een subtiel zacht geurtje vrij wat totaal niet overheerst. Ik denk dat het geurtje uit de verschillende oliën komt die erin zitten. Overigens ruik ik dat alleen bij het insmeren en de rest van de dag niet meer. Dat vind ik fijn omdat ik dan ook mijn favoriete parfum nog kan dragen.

>> Wist je dat je ook kunt ontzuren met Alka thee? Lees erover bij Mamsatwork.

Mijn ervaring

In de lente en de zomer heeft mijn huid weinig verzorging nodig. Als ik mijn huid dan insmeer met bodylotion is dit alleen na een zonnige dag of na het zwemmen in zee. In de winter gebruik ik wel na elke douchebeurt een crème. Ook hebben mijn handen voeten en gezicht dan iets extra’s nodig. Het gebruik van deze crème was erg gemakkelijk omdat je het overal op kunt smeren. Ook op mijn groeiende buik, vanwege zwangerschap, smeerde de crème heerlijk! Mijn huid herstelde na een insmeerbeurt snel en bleef langer gevoed dan met een normale bodylotion. Tijdens extreme kou zoals na het schaatsen, spelen in de sneeuw of op wintersport zou deze crème echt mijn redder zijn!

Prijs en verkrijgbaarheid

Alka Crème is verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels, reformwinkels, of via de de Alka webshop
. Voor een optimale houdbaarheid is de crème vacuüm verpakt in een lucht- en lichtdichte tube. Een verpakking van 200ml kost € 39,95. Alka Crème kan dagelijks worden gebruikt door zowel volwassenen als kinderen en is vrij van conserveringsmiddelen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Bedankt Liesbeth voor het uitproberen! Klinkt als een fijn product voor het hele gezin.

Wat doe jij om je huid gezond en elastisch te houden in de winter?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Reacties

  1. Forever38.com (Vera) zegt:

    Fijne review ! Je hebt me benieuwd gemaakt naar deze crème.

  2. Diy Make-up zegt:

    Mooi artikel! klinkt goed.

    Gr.
    Bjorn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.