De 7 leukste wintervakantie bestemmingen

Ben jij al eens op wintervakantie geweest? Dat hoeft niet direct een skivakantie te betekenen, je kunt op heel veel andere manieren genieten van winters weer of sneeuwbestemmingen. Zo ging ik onlangs op Citytrip naar Kopenhagen, een stad die helemaal in kerstsfeer was. Pak een goede lange winterjas, warme handschoenen, lipbalsem en een sjaal en naar welke winterse bestemming zou jij het liefst vertrekken?

winterjas dames
Foto: Shutterstock

Ik moet eerlijk bekennen dat een sportieve wintervakantie mij niet aanspreekt, maar genieten van de natuurpracht in een sneeuwlandschap lijkt me geweldig. Ik heb al een redelijk lange winterjas van Style Italy, maar deze valt net over de heup. In Kopenhagen zag ik dat de winterjas voor dames als de temperaturen echt zakken ook best tot de enkels kan komen en super fashionable is. Flanerend winkelen en neerploffen op een winterterras met heaters, vuurkorven en dekentjes is dan goed te doen. En als je echt de natuur in wilt, neem dan je hippe snowboots en een verrekijker mee om vogels en andere dieren te observeren.

IJsland

ijsland
IJsland, foto: Swarovski, PR

Tussen Scandinavië en Groenland trakteert IJsland je op een uniek stukje paradijs. Je zwemt er in geothermische poelen en klautert door ijsgrotten. Extra mooi zijn de ruige watervallen die door de lage temperaturen soms gedeeltelijk bevriezen. Hou je ogen open, want hier en daar spot je een enthousiaste papegaaiduiker. Die verandert ’s winters van veren en wisselt zijn felle kleuren in voor donkere grijstinten. Deze bestemming staat op mijn wishlist omdat ik graag het Noorderlicht zou zien, IJslanders die ik sprak tipten hiervoor de maand januari of februari voor een bezoek. Ook de walvisexcursies lijken me waanzinnig!

Lees ook:Reykjavik: een prima vakantiebestemming met de kinderen!(Opent in een nieuwe browsertab)

Estland

tallinn estland
Tallinn, Estland Foto: Shutterstock

Estland staat bekend als de groene long van Europa. Talloze wandelpaden leiden je door de ongerepte natuur. ’s Winters ploeteren heel wat wilde dieren elke dag door een verse laag sneeuw, op zoek naar een knapperig stukje wintergroen. Ga zeker ook even de kerstsfeer opsnuiven in de bruisende hoofdstad Tallinn. Of waag je aan een avontuurlijk dagje eilandhoppen. Met 2.222 eilandjes ben je even zoet.

Zuid-Tirol, Italië

tirol italie verrekijker swarovski
Tirol, Italië Foto: Swarovski, PR

In het hoge noorden van Italië schotelt het Dolomietengebergte je de perfecte wintersportvakantie voor. Fervente skiërs zijn dol op de ‘Tre Cime di Lavaredo’ zo vernam ik, drie indrukwekkende bergtoppen die broederlijk naast elkaar staan. Ook met een paar sneeuwschoenen aan je voeten bedwing je deze woeste kliffen. Slow wintersport met verrekijker en prachtige landschappen om je heen.

Bolzano

zuid tirol alto aldige alex
Foto: IDM Südtirol – Alto Adige Bolzano – Alex Filz

Na een comfortabele vlucht – die je trouwens al boekt vanaf € 135 per persoon via SkyAlps met vertrek vanaf Brussel – verken je in Zuid-Tirol bijvoorbeeld het bruisende Bolzano. Je flaneert langs eeuwenoude huizen, musea en monumenten. En dat terwijl gigantische bergketens de achtergrond decoreren. Je schuift aan in gastvrije, gezellige restaurants. Daar proef je van een verfijnde Alpien-Mediterrane keuken boordevol verse streekproducten.

In en rond Bolzano vind je fantastische designhotels, traditionele berghutten en gezinsvriendelijke B&B’s. Je overnacht er in weelderige kamers, met zicht op de uitgestrekte natuur. Extra leuk: veel logies beschikken over uitgebreide wellnessfaciliteiten. Ideaal om op te warmen na een verkwikkende dag in de gezonde buitenlucht.

Svalbard (Spitsbergen)

svalbard
Svalbard verkeersbord, foto: Shutterstock

Met een naam die doet denken aan een mythisch dorp uit een fantasy boek voert Svalbard je naar het meest noordelijke punt van Europa. Deze Noorse eilandengroep moet het van midden november tot eind januari zonder zonlicht stellen. Daardoor is het een echte hotspot voor wie het noorderlicht wil zien. Ook overdag zorgt de donkerblauwe poolnacht voor een bijzonder spektakel. Neem zeker een verrekijker mee, want met wat geluk krijg je een ijsbeer in het vizier.

Bled, Slovenië

slovenie
Bled, Slovenië Foto: Swarovski, PR

In Slovenië ziet de natuur er elke kilometer weer helemaal anders uit. Het meest opmerkelijke uitzicht? Dat bewonder je aan het sprookjesachtige meer van Bled. Pal in het midden pronkt een idyllisch eilandje met daarop een statige kerktoren. En dat tegen een achtergrond boordevol majestueuze, besneeuwde bergtoppen. Ook in de buurt: een verscheidenheid aan wintersportactiviteiten, watervallen, grotten en andere natuurfenomenen. Aan keuze dus geen gebrek.

Lees ook:Slovenië als vakantieland?!(Opent in een nieuwe browsertab)(Opent in een nieuwe browsertab)

Lapland

noorderlicht lapland
Noorderlicht boven iglo hotelkamers in Lapland Foto: Shutterstock

De definitie van winter? Die werd vast in Lapland geschreven. Deze streek staat bekend om z’n rendieren, eeuwig groene bossen… en om de Kerstman natuurlijk. Er is een compleet Santa Village dat je echt wilt zien. Avonturiers nemen er plaats in een hondenslee, een slee getrokken door rendieren of op een sneeuwscooter en zoeven op hoge snelheid door het parelwitte landschap. Waar wacht je nog op?

Game of Thrones’ Winterfell in Ierland

winterfell in ierland
Game of Thrones Studio Tour in Linen Mill Studios , Foto: PR Tourism Ireland

Winter is coming, en jij wilt graag het echte Jon Snow gevoel uit Game of Thrones beleven? Dan reis je naar Ierland. Op 4 februari 2022 openen Themed Entertainment en Linen Mill Studios de langverwachte officiële Game of Thrones Studio Tour in het Noord-Ierse Banbridge, de originele opnamelocatie van deze enorm succesvolle HBO-serie. De tour vervoert fans naar het hart van Westeros voor een adembenemende fantasywereld, originele sets, props en kostuums en nog veel meer onderdelen van achter de schermen.

De fonkelnieuwe interactieve ervaring van maar liefst 34.000 vierkante meter biedt fans de mogelijkheid om een gigantisch aanbod aan originele sets, kostuums, props en decorstukken te bekijken om helemaal op te gaan in de Seven Kingdoms. Fans stappen bijvoorbeeld de iconische Great Hall in Winterfell binnen waar Jon Snow werd uitgeroepen tot koning van het noorden. Hoe gaaf is dat?

Voorbereidingen wintervakantie

Hoe bereid je jezelf voor op zo’n onvergetelijk, winters avontuur? Met een stevige reiskoffer natuurlijk. Want je hebt best wel wat spullen nodig om de kou te trotseren. Schrijf deze alvast op je inpaklijstje:

  • Laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Om het lekker warm te hebben, draag je het best zoveel mogelijk kleren over elkaar. Haal dus je thermisch ondergoed uit de kast en vul je koffer met dikke (kol)truien. Vergeet ook je muts en oorwarmers niet. Een lange winterjas voor dames in de sale is snel gescoord en meer dan nodig gezien de temperaturen.
  • Nog zo’n fijne bron van warmte: een stevige thermosfles waarin je een portie dampende koffie, thee of chocomelk kwijt kunt.
  • IJsberen, papegaaiduikers, rendieren… de natuur in het noorden herbergt allerlei schatten. Wil je die allemaal van dichtbij bewonderen? Zonder een detail te missen? Neem dan een goede verrekijker mee. Tip: de nieuwe trendy CL Curio verrekijker van SWAROVSKI OPTIK past perfect in je jaszak. Dankzij z’n compacte formaat en lichte gewicht neem je hem overal mee naartoe.
  • Goede lipbalsem om je droge lippen vet te houden en te voorkomen dat ze barsten.

Het lijkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar vergeet zeker je zonnebrandcrème niet. Ook in de winter kun je jezelf aardig verbranden. Zeker wanneer het felle zonlicht op de sneeuw weerkaatst.

boek je vakantie bij de ANWB

Lees ook:Kerst, kerstiger, kerstst! Kerstinspiratie dus. Tuintrends voor de winter Een nieuwe winterjas

(Opent in een nieuwe browsertab)

(Opent in een nieuwe browsertab)

Ben jij ooit al op één of meer van deze bestemmingen geweest? Zou jij kiezen voor een slow wintervakantie of liever sportief op de snowboard of lange latten?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.